Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Végül megtört a Nápoly(i)

Kosárlabda - „Meghálálta" a bemutatáskor kapott tapsot a soproniak volt játékosa, a jelenleg a Nápoly együttesét erősítő szenegáli center, Assou N’Diaye. Az ő és a másik, korábban Magyarországon kosarazó légiós Holland-Corn dinamikus, ponterős játékával hamar megugrott a Phard Napoli.
MKB Sopron - Vomero Napoli
82-69 (19–24, 21–14, 17–21, 25–10)
Sopron, MKB-aréna, női Euroliga-mérkőzés, 1000 néző. V.: Brziak (szlovák), Tatics (szerb), Barbara (máltai)
MKB Sopron: Németh 6/3, Honti 5, GORBUNOVA 11, KÁROLYI 19/12, BRANZOVA 12.
Cs.: Horti 2, SEMSEI 8, MILOVANOVIC 19/9.
Edző: Székely Norbert
Napoli: Holland-Corn 14, Gentile 7, Barnes 6, N’DIAYE 16, HORASAN 16
Cs.: Giauro 5, MAURIELLO 5/3, Richter.
Edző: Nino Molino
Türelmetlenül kosaraztak Székely Norbert tanítványai. A negyed második felében már 8 ponttal, 18–8-ra vezetett a vendégcsapat. Ekkor zónára állt át az MKB, amellyel sikerült megtörnie ellenfele lendületét, a csereként beállt Milovanovics pedig beemelt két triplát, így a negyed végére megfelezte tetemes hátrányát a Sopron.

Lendületben is maradtak a hazaiak a második szakasz elején és Branzova ügyes kosaraival, büntetővel hamar fordítottak. Úgy tűnt, a fordítás túl sokat kivett a soproni lányokból. Ismét jött a mérkőzés elején látható kapkodás, sokszor nem értették meg egymást a hazai játékosok, máskor pedig – ahogy a meccs elején – egy passz után már „tüzeltek" is, persze eredménytelenül. Honti dinamikus kosár plusz büntetős akciójának köszönhetően végül előnnyel fordulhatott a második félidőre a hazai együttes.

A második félidő Károlyi triplájával kezdődött, ám a Napoli N’Diaye vezérletével továbbra is tapadt a soproniakra. Még jó, hogy Holland-Corn mellédobta tripláit, ám Giauro ügyes megmozdulásaival fordítani tudtak a vendégek. Lüktető, nagy iramú volt a mérkőzés, bár a rohanásban mindkét csapat elég sokat hibázott. A negyed vége Mauriello triplájával kétpontos olasz vezetéssel zárult. A befejező tíz perc Károlyi triplájával indult, aztán Semsei dobott egy gyönyörű kosarat hatalmas, egész pályás „szóló" után. Ekkor fokozatosan megtört az olaszok ellenállása.

Jelena Milovanovic (fehér mezben) bizonyult a mezőny legjobbjának. Fotó: Németh Péter

Harminc percen át „darált", hajtott, küzdött, de nem játszott igazán jól a Sopron, ám ez az időszak éppen elég volt ahhoz, hogy megtörje az olaszok ellenállását és az utolsó tíz perc parádés játéka után szép és magabiztos győzelmet aratott az MKB az Euroligában.

Székely Norbert: – A mérkőzés elején ellenfelünk akarata érvényesült, és ezalatt mi nagyon mély gödörbe kerültünk. Ebből nagyon-nagyon küzdve, fokozatosan jött ki a csapat, a zárószakaszban pedig végre összeállt a védekezésünk és támadásban is rendre jó döntéseket hoztak játékosaink.
Nino Molino: – Harminc percen át jó ritmusban és jól is kosárlabdáztunk. Döntő volt, hogy a negyedik negyed elején rosszul befejezett akcióinkat megkontrázta a soproni csapat és ebben az időszakban szinte nem is rontottak dobást, így megérdemelten győztek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tetemes hátrányban a sÖrdögök

Kosárlabda - Az utolsó öt percben szétesett a sÖrdögök játéka, s a ZTE fölényes győzelmet aratott. A… Tovább olvasom