Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Végre győzött a Varga-csapat is

Győri ETO FC 1 (0) Békéscsaba 0 (0).Győr, Arany Ászok Liga-mérkőzés, 1500 néző, V: Makai (Gergely, Sóthy).
A Győri ETO FC előre meg adott összeállítása a kezdés előtt annyiban módosult, hogy Németh Norbert belázasodott, így ő nem tudta vállalni a mérkőzést. A vendég Békéscsabánál viszont szinte valamennyi sérült felépült, így Supka Attila edző legerősebb összeállításában küldhette pályára együttesét.

8. p: Nyilas 22 méteres lövését Simunic maga elé ütötte, a kipattanót Nicsenko az oldalhálóba piszkálta.

18. p: Egy perc alatt kétszer is megtörhette az új bajnokság gólképtelenségét a győri gárda.

Előbb Bajevski lövését hárította Simunic, a rövid felszabadítást követően aztán Miriuta vállalkozott távoli lövéssel, de az kevéssel a léc fölött hagyta el a játékteret.

36. p: Kalina egy csellel tisztára játszotta magát a békéscsabai tizenhatos jobb oldalán, keresztbe ellőtt labdája azonban elsuhant a kaputól egy méterre bevetődő Bajevski előtt.

44. p: Horváth R. szép cselsorozat végén lőtt alig a léc fölé.

51. p: Faragó túl sokáig vezette a labdát, így kissé kisodródva három méterről csak a kapu mellé tudott helyezni.

52. p: Vincze került nagy helyzetbe, de „eltörte" a labdát, így odalett az újabb helyzet

53. p: Sakk-mattra játszották a győri védelmet a csabaiak, Faragó azonban az üres kapu helyett csúnyán mellélőtt.

56. p: Bánföldit futtatták lyukra, de a labdaátvétellel ütemet vesztett, így kénytelen volt lőni. A 16 méteres lövés azonban Sebők könnyű zsákmánya lett.

62. p: Miriuta hibázott óriási ziccerben, a kopasz játékmester a lesre játszó védők között kilépett, ellőtte a labdát az elévetődő Simunic mellett is, ám az, ha centikkel is, de elkerülte a jobb alsó sarkot.

80. p: Ismét a vendégek „jeleskedtek" a helyzetkihagyásban. Simon a meccs egyik legnagyobb ziccerét rontotta el, mikor öt méterről Sebőkbe lőtte a labdát.

91. p: Herczeg a bal oldalról középre kanalazta a labdát, ahol a berobbanó Kalina három méterről a kapu közepébe helyezett. 1–0. Az ETO kezdett lendületesebben. Érezhető volt a győrieken, hogy végre szeretnének pontot tenni az őket kísértő negatív sorozatok végére. Mint ismert, a győriek hazai pályán tavaly november óta nem tudtak nyerni, míg az új bajnokságban eddig még csak az ETO hagyta érintetlenül az ellenfelek kapuját. A nagy elán nem tartott sokáig, szűk negyedóra után kiegyenlítetté vált a küzdelem.

Az elsődlegesen védekezésre berendezke dett csabaiak felbátorodtak, s több formásnak induló támadást vezettek. Hiába kerültek többször is létszámfölénybe a középpályán a vendégek, az utolsó passzokat rendre elrontották, így a kontrák nem voltak sikeresek. A zöld-fehé rek előtt viszont adódott lehetőség, de a spontán támadások is ered ménytelenek maradtak, így a szü netben teljesen reális állást muta tott az eredményjelző. Fájdalom, hogy a nulla nemcsak a két csapat góljainak számát, de a meccs színvonalát is tükrözte. Szünet után a Békéscsaba rá érzett arra, hogy ebben a meccs ben több van, mint egy döntetlen. Ennek megfelelően erőteljesebben támadott a vendéggárda.

Ezúttal nem az utolsó átadásokkal, ha nem a befejezésekkel támadtak gondjai a csabai csatároknak. Tíz perc alatt akár négy gólt is szerez hettek volna Faragóék, de éppen az egykor Győrött is megfordult labdarúgó járt a helyzetek kiha gyásának élén. Hazai részről egy Miriuta-lehetőség jelezte, hogy azért a zöld-fehérek is a pályán vannak, de a folytatásban maradt az erőtlen, csapkodó győri és a szervezett, de a kapu előtt rossz megoldásokat választó békéscsabai játék.

Már-már mindenki elkönyvelte, hogy az ETO mindegyik szériája tovább tart, mikor a hosszabbítás perceiben Herczeg a változatosság kedvéért a bal oldalon bukkant fel, s beadását Kalina közelről a hálóba pofozta. Ez a gól tehát véget vetett a győri gól képtelenségnek, kilenc hónap után végre megszületett az első hazai győzelem, mely nem mellékesen Varga győri edzői karrierjének első hazai sikere is egyben.

Mindent egybevetve az ETO teljesítménye egy jottányit sem javult az előző fordulókhoz képest, de ezúttal ez három pontot ért. Csak remélni lehet, hogy ezzel elmúlt a görcsösség, bár aligha kétséges, a tartósabb sikerhez ennél jóval több és más változás is kellene... Jól jellemzi a látottakat és a győri viszonyokat, hogy a győztes mérkőzés ellenére az ETO-szurkolók kifütyülték az edzőt és a csapatot. Kalina gólja törte meg a rossz sorozatot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ralf Schumacher a legjobb a szombati edzéseken

A német Ralf Schumacher (Williams-BMW) lett a szombati két szabadedzés összesítésének legjobbja a… Tovább olvasom