Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Végre, győzelem - Dunaújváros-ETO 0-2

Az első félidőben Windecker, a másodikban Pátkai volt eredményes a győrieknél.
Szervezett játékának köszönhetően 2-0-ás győzelmet aratott a Győri ETO FC együttese a táblázat utolsó helyén álló Dunaújváros otthonában.

Dunaújváros PASE - Győri ETO FC 0 - 2 (0 - 1)
Dunújváros, 1000 néző. Vezette: Bognár (Buzás, Horváth R.)

PASE: Nagy G. - Farkas V., Szekeres, Hidvégi, Csehi (Villám, 29.)- Petneházi, Lázár Zs., Böőr (Jakab, 33.), Nikházi, Orosz - Grubjesics (Godslove, 64.). Vezetőedző: Dobos Barna.

ETO: Pogacsics - Brdarovszki, Lipták, Lang, Ibanez - Windecker, Bucsa (Pátkai, 73.)- Priso, Rudolf (Kamber, 63.), Koltai (Stevanovic, a szünetben)- Priskin. Vezetőedző: Miriuta László.

Gólszerző: Windecker (31.), Pátkai (85.)

Sárga lap: Jakab (81.), illetve Bucsa (58.), Ibanez (82.), Lang (88.), Brdrovszki (89.)

Miriuta László: - Elégedett vagyok a játékosaimmal. Becsülettel küzdöttünk és a bajnokság végéig fogunk is. Igyekeztünk játszani, de inkább hosszú labdákkal próbálkoztunk a rossz talaj miatt. Jó úton vagyunk, bízom a vezetőségben, a városban és a szurkolókban.Győr foci nélkül nem létezik.

Pátkai Máté: - Jó labdát kaptam a Prisótól, szerencsére sikerült kihasználni. A pálya talaja miatt a hosszú labdákkal próbálkoztunk. A klub háza táján körülményekkel nem foglalkozunk, nekünk az a dolgunk, hogy játsszunk.


Múlt héten a nehéz körülmények ellenére is csalódást keltő gól nélküli döntetlent játszott hazai pályán a Győri ETO FC együttese a Lombard Pápa ellen, most a táblázat utolsó helyén tanyázó Dunaújváros otthonába látogatott Miriuta László csapata.

Aktívan kezdték a találkozót a csapatok, hat perc elteltével két dunaújvárosi helyzetnél Petneházi lövéseit fogta Pogacsics, míg a zöld-fehéreknél Priskin nagy helyzetben 8 méterről a kapu jobb oldalát célozta meg, de Nagy G. vetődve hárított.

A folytatásban mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, kevés helyzetet láthattunk, majd a találkozó 22. percében a legnagyobb lehetőség az ETO előtt adódott. Bucsa felívelésénél Hidvégi rosszul számította ki a labda ívét, amely Priso elé került, aki kapásból lőtt 12 méterről, de Nagy óriási bravúrral szögletre ütötte a labdát.

Az első félidő 29. percében sérülés miatt cserélnie kellett Dobos Barnának, majd egy perccel később Böőr is meghúzódott a győriek térfelén. A hazaiak kis ideig emberhátrányban játszottak, ezt kihasználva az ETO-nak sikerült megszereznie a vezetést. Brdarovszki remekül ment el a jobb oldalon, majd középre adott az érkező Windeckernek, aki 6 méterről fejelt a kapuba. (0-1)

Az utolsó negyedórában a győriek játéka dominált, de a kisebb helyzeteket nem sikerült gólra váltaniuk, így 1-0-ás Rába-parti előnnyel vonultak öltözőbe a csapatok.


Szünetet követően az első percekben győri helyzeteket láthattunk, de Stevanovic, Rudolf és Ibanez lövését is magabiztosan fogta Nagy. A folytatásban kiegyenlítettebb játék zajlott, az ETO magabiztosan őrizte az előnyét, míg a hazaiak hajtottak az egyenlítésért, de nagyon sok hibával játszottak, nem tudtak mit kezdeni a magabiztos győri védekezéssel.

Felejthető második félidőt produkáltak a csapatok, amelyen főként a táblázat utolsó helyén álló Dunaújvárosnak lett volna szüksége a pontoknak, de kevés átütőerővel játszottak, nem okoztak komolyabb gondot Pogacsicsnak.

A találkozó 85. percében egy hazai szabadrúgás után gyors ellentámadást vezetett az ETO. Priso remek ütemben ugratta ki Pátkait, aki egyedül iramodhatott meg a hazai kapu felé. A győri középpályástól a rossz talaj ellenére sem pattant el a labda, így 8 méterről bal lábbal kilőtte a kapu bal alsó sarkát. (0-2)

Miriuta Lászlóval első győzelmét szerezte meg az ETO a bajnokságban, amely a következő fordulóban a Kecskemét csapatát fogadja.

Online közvetítés

Vége a találkozónak!

92.p. Stevanovic passzolt önzetlenül Priskinnnek, aki nagy helyzetben 12 méterről csúnyán fölé bombázott.

Három perc hosszabbítást jelzett a játékvezető.

91.p. Nikházi kiszorított helyzetben lőtt a kapu jobb oldala felé, Pogacsics magabiztosan fogta a labdát.

90.p. Előre vágott labda után Szekeres szorításában Windecker 12 méterről estében emelt a kapu fölé.

89.p. Brarovszki is sárga lapos figyelmeztetést kapott reklamálásért.

88.p. Lang kapott sárga lapot Godslove visszahúzásáért.

85.p. Góóóól! Hazai szabadrúgást kifejelték a győriek, majd Priso indította remek ütemben Pátkait, aki egyedül roboghatott a kapu fele. A győri középpályás higgadt maradt és a kifutó Nagy mellett bal lábbal 12 méterről a kapu bal oldalába lőtt. 0-2

82.p. Ibanez is sárga lapos figyelmeztetést kapott, sípszó előtt elrúgta a szabadrúgást.

81.p. Jakab kapott sárga lapot Stevanovic felrúgásáért.

78.p. Az elmúlt percekben inkább a hazaiak irányították a találkozót, az ETO beszorult a saját térfelére, de komolyabb helyzetet nem láthattunk.

73.p. Bucsa helyére Pátkai érkezett a pályára.

65.p. Bal oldali győri szögletet követően Langról Kamber elé pattant a labda, aki 14 méterről a felső kapufát találta el. A játékvezető viszont szabálytalanság miatt kifelé ítélt szabadrúgást.

64.p. Cserélnek a hazaiak is. Grubjesicset Godslove váltotta.

63.p. Rudolf helyére Kamber érkezett a pályára.

58.p. Gyors hazai ellentámadásnál Bucsa szabálytalankodott Grubjeccsel szemben, sárga lapot kapott.

57.p. Nikházi ugratta ki a védők mögé befutó Oroszt, akit az utolsó pillanatban nagy helyzetben szerelni tudott Lipták.

53.p. Szabadrúgás az ETO-nak. Ibanez 25 méterről bal lábbal lőtt laposan, Nagy G. vetődve fogta a labdát.

51.p. Rudolf jobbról cselezett befele, majd 18 méterről bal lábbal lőtt laposan, Nagy ismét hárított.

49.p. Grubjesics távoli jobb lábas lövése kifelé csavarodott, így méterekkel elkerülte a győri kaput.

46.p. Stevanovic jobb lábas távoli lapos lövését hárította Nagy G.

46.p. Elkezdődött a második játékrész.

A szünetben cseréltek a győriek, Koltait Stevanovic váltotta.

Vége az első félidőnek!

45.p. Három perc hosszabbítást jelzett a játékvezető.

44.p. Priso jobb oldali beadása után Koltai 12 méterről lőtt jobb lábbal, de próbálkozása Szekeresben elakadt.

39.p. Koltai indította Prisót a jobb oldalon, aki nagy helyzetben átemelős csellel próbálkozott, de a védők időben tisztázni tudtak.

38.p. Windecker adta el a labdát a győri tizenhatos környékén, majd Jakab lőtt kiszorított helyzetben, de Lang lábáról szögletre pattant a labda.

33.p. Böőr is megsérült egy pár perccel ezelőtti esetnél, Jakab váltotta a hazaiaknál. 

31.p. Góóóóól! Vezet az ETO. Brdarovszki szép cselt követően remekül tekert a középen érkező Windecker felé, aki 6 méterről könnyedén fejelt a kapuba. 1-0

29.p. Sérülés miatt cseréltek a hazaiak. Csehi helyére Villám érkezett a pályára.

22.p. Bucsa indításánál Hidvégi rosszul számította ki a labda ívét, amely Priso elé került, aki kapásból lőtt bal lábbal, de Nagy óriási bravúrral szögletre ütötte a labdát. Pontrúgás után tisztáztak a hazaiak.

20.p. Az elmúlt percekben mezőnyben gyűrik egymást a csapatok, kevés helyzetet láthattunk.

12.p. Két gyengécske győri akciót könnyedén hiúsítottak meg a hazai védők.

6.p. Gyors győri ellentámadásnál a jobbról beérkező labdát Priskin 7 méterről lőtte a kapu jobb alsó sarka felé, a hazaiak kapusa magabiztosan hárított.

5.p. Jobb oldali beívelés a hosszún álló Orosz fejelte vissza Petneházinak, aki fél fordulatból lőtt, de erőtlen próbálkozását fogta Pogacsics.

3.p. Petneházi ígéretes szögből elvégzett 18 méteres szabadrúgása a kapu jobb alsó sarka felé tartott, Pogacsics vetődve fogta a labdát.

1.p. A győriek kezdték a találkozót.

Dunaújváros - Győri ETO FC


Dunaújváros: Nagy G. - Farkas V., Szekeres, Hidvégi, Csehi - Petneházi, Lázár Zs., Böőr, Nikházi, Orosz - Grubjesics. Vezetőedző: Dobos Barna.

ETO: Pogacsics - Brdarovszki, Lipták, Lang, Ibanez - Windecker, Bucsa - Priso, Rudolf, Koltai - Priskin. Vezetőedző: Miriuta László.

       
Előzetes

Előzmények - Vasárnap rendezik a 206. örökrangadót, amelyen a Ferencváros és az MTK Budapest az ezüstéremért csatázik majd egymással a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában.

A második kék-fehérek négy ponttal előzik meg a harmadik zöld-fehéreket, akik győzelmükkel egy így pontra megközelítenék fővárosi riválisukat. Az esélyek a hazai pályán túl azért is a Ferencváros mellett szólnak, mert idén még veretlen Thomas Doll csapata, míg Garami József együttese az elmúlt fordulóban kikapott az éllovas Videotontól.
Az eddigi 205 örökrangadón 83 FTC- és 76 MTK-siker született, emellett 46-szor végeztek egymással döntetlenre a felek.

Szintén érdekes összecsapásnak ígérkezik a címvédő Debrecen és a Diósgyőr keleti rangadója, amelynek nagy tétje lesz, mivel a vesztes komoly lépéshátrányba kerül a dobogós, azaz európai kupaindulást érő helyekért vívott csatában. A vendég miskolciak rosszul kezdték az évet, mindössze két pontot gyűjtöttek idén, de a hajdúságiak is csak négyet, ráadásul legutóbb alulmaradtak az akkor sereghajtó Haladás vendégeként.

A szintén a dobogóért harcoló Paks a múlt heti sikerükkel a kieső zónából elmozduló szombathelyieket fogadja a pénteki nyitómérkőzésen, szombaton pedig sor kerül egy nagy múltú fővárosi párharcra is: az Újpest és a 13 forduló óta nyeretlen Budapest Honvéd találkozik egymással a Bozsik Stadionban.

OTP Bank Liga, 21. forduló:

szombat

Puskás Akadémia-Videoton FC 14.00, v.: Németh
Kecskeméti TE - PMFC-Matias 16.00, v.: Solymosi
Lombard Pápa Termál FC-Nyíregyháza Spartacus 16.00, v.: Andó-Szabó
Dunaújváros Pase-Győri ETO FC 16.00, v.: Bognár
Budapest Honvéd-Újpest FC 18.30, v.: Iványi

vasárnap
Ferencváros-MTK Budapest 16.30, v.: Erdős
DVSC-TEVA - Diósgyőri VTK 18.30, v.: Farkas

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Kecskemét a Pécset is legyőzte

A Kecskemét negyedik tavaszi mérkőzésén is győzni tudott, ezúttal a vendég Pécset múlta felül 1-0-ra… Tovább olvasom