Kisalföld logö

2016. 10. 23. vasárnap - Gyöngyi 5°C | 15°C

Végleg széteshet a Sopron

A fő támogatók kilépése miatt nagy a baj Sopronban. Szombaton már az edzőmeccs is elmaradt.

A fő támogatók kilépése miatt nagy a baj Sopronban. Szombaton már az edzőmérkőzés is elmaradt. Tóth Mihály és Szekeres Tamás Norvégiába szerződött, s a többi játékos, valamint Pintér Attila edző maradása sem biztos.

Elmaradt a FC Sopron szombat estére tervezett FC Lublin elleni felkészülési mérkőzése. Gőbl Gábor, a klub ügyvezetője beszámolt róla, hogy a pénteken bejelentett változás – a klub második jelentős szponzorának, Antók Zoltánnak a kiszállása – után négy felnőtt és négy, az első csapat keretéhez tartozó, ám juniorkorú labdarúgó vállalta volna a fellépést. Az együttest további saját nevelésű labdarúgókkal kellett volna kiegészíteni. A fejleményekről a soproni ügyvezető tájékoztatta a lengyel klub képviselőit, akik ezek után úgy döntöttek, nem vállalják a számukra szakmailag vélhetően nem igazán értékmérő mérkőzés lejátszását.

A kialakult helyzetről Gőbl Gábor így vélekedett: „Jelen pillanatban a következő évadra nagyjából az előző évi költségvetés negyven százalékával, azaz mintegy 140–150 millió forinttal kalkulálhatunk. Ennek megfelelően tettük meg a szerződési ajánlatainkat a labdarúgóknak, valamint az edzőnek."

Gőbl Gábor nem tagadta, igen nehéz helyzetbe került a soproni futball. A történetek után még az élő szerződésekkel bíró labdarúgóknak – Földvári Csabának, Bagoly Gábornak, Somorjai Tamásnak, Károlyi Sándornak, Horváth Tamásnak és Horváth Andrásnak – is új, „karcsúbb" szerződéstervezetet adtak át. A sportvezető bízik benne, hogy sikerül megegyezni a labdarúgókkal, ám ha nem fogadják el a játékosok az új ajánlatot, akkor július 13-i határidővel felbontják az ő megállapodásukat is. Ugyanígy kétséges az edző, Pintér Attila maradása is.

Az már a hétvégén eldőlt, hogy a klub két labdarúgója is Norvégiába igazolt. Mind Szekeres Tamással, mind pedig Tóth Mihállyal élő szerződése volt a klubnak, amelyet mindkét esetben felbontott a klub. Tóth Mihály esetében közös megegyezéssel, míg Szekeres szerződésében volt egy olyan pont, mely szerint ha Skandináviába hívják a védőt, akkor távozhat. Szekeres fél plusz egy évre a Trömso csapatához szerződött, amely a jelenleg félidejénél tartó bajnokságban a 11. helyen áll.

Tóth Mihály új klubja a Fredrikstad lesz. A támadó elmondta: új együttese – amelyhez három és fél esztendőre szerződött – jelenleg a hetedik a skandináv ország bajnokságában, és az edzője nem más, mint a korábbi norvég sikerkapitány, Egil „Drillo" Olsen.
Mint ismeretes, Bárányos Zsolt az angol Leeds United felé tart, Balaskó Iván Pécsre szerződött, ahova valószínűleg követi Csordás Csaba is.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr nem lesz EB-helyszín?

Elképzelhető, hogy sikeres pályázat esetén a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokságon Győr csak tartalék város lesz. Ezt az érintettek egy része cáfolja. Az UEFA szabályai szerint minden EB-pályázat 4-4 várost jelölhet meg helyszínnek. Bár Győr eddig szinte mindig a rendező városok között szerepelt, egyes források szerint az ETO-stadiont „megelőzte" a budapesti Üllői úti létesítmény. Tovább olvasom