Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Végh kivédte a hazaiak „szemét

Arany Ászok Liga labdarúgó-mérkőzés, Győr, 2500 néző. V.: Juhos (Tumó, Nyekita).
GYŐRI ETO FC 1

Sebők 3,5
Regedei 3
Böjte 3,5
Jäkl 3
Németh N. 3
Nyilas 3
Kartelo 3
Nagy T. 3,5
Miriuta 4
Varga Z. 3
Bajevszki 2,5
Nagy T. h. Peric, 66. p, Bajevszki h. Nicsenko, 70. p, Nyilas h. Oross, 77. p

Vezetőedző:
Kiprich József

Gsz.: Miriuta (79. p)
Sárga lap: MiriUta (45. p)

MTK HUNGÁRIA 1
Végh
Molnár Z.
Komlósi
Juhász
Füzi

Zavadszky
Pusztai
Jezdimirovic
Rednic
Illés
Silva

Juhász h. Zabos, 25. p, Zabos h. Czvitkovics, 45. p, Silva h. Szabó O., 78. p

Vezetőedző:
Egervári Sándor
Gsz.: Czvitkovics (57. p) 

4. p: Varga Z. a középen érkező Bajevszkihez passzolt, akit Juhász a büntetőterületen belül csak szabálytalanul tudott szerelni, tizenegyes. A büntetőt Bajevszki lágyan ívelte a kapu közepe felé, a vetődő Végh könnyedén, lábbal hárított.

35. p: Bajevszki ügyesen játszotta át a védőket a jobb oldali alapvonal környékén, visszagurított az érkező Miriuta elé, akinek a hosszú sarokba tartó lövését Végh kaparintotta meg.

45. p:
Miriuta a lesre játszó védők közül lépett ki, Molnár hátulról a 16-oson belül buktatta, Juhos azonban nem látott szabálytalanságot. Az eset után a reklamáló középpályás sárga lapot kapott.

57. p: Czvitkovics lendületesen tört előre a pálya jobb szélén, majd a 16-os sarkához érve kiváló ütemben a védők lába közt gurított a kapu jobb oldalába. 0–1.

79. p: Oross cselezgetett a jobb oldali alapvonalnál, majd középre passzolt és az érkező Miriuta 14 méterről a kapuba bombázott. 1–1.
86. p: Szabó átadása után Illés közelről nagy helyzetben lőtt a győri kapu mellé.

88. p: Óriási helyzet a másik oldalon is. Peric remek labdát adott
Nicsenko elé, akinek lövését Végh hatalmas bravúrral hárította.

90. p: Miriuta szerezhetett volna gólt, Végh azonban ezúttal is a helyén volt.

A győri tulajdonost ismerve, nagy valószínűséggel komoly pénzbüntetés vár Alekszandar Bajevszkire. Csakúgy, mint a lelátón a legtöbb szurkoló, Kiprich József vezetőedző sem értette, miért a macedón idegenlégiós végezte el a találkozó elején megítélt büntetőt, ugyanis a remek rúgótechnikával rendelkező Vasile Miriuta volt az, akit a mérkőzés elején kijelölt erre az edző. Bajevszki gyatra lövését Végh könnyedén hárította, így nem jutott előnyhöz az ETO.

Miriuta buktatásánál Juhos nem ítélt büntetőt.
A rossz megoldás után azonban essék szó a pozitívumokról is, mert ezúttal szerencsére ezekből is akadt a győri stadionban. Ilyen volt például, hogy az elmúlt hetek nehézségei – verekedő játékosok, elmaradt edzés, sérülések – ellenére sem kezdett rosszul a hazai gárda. Igaz, a győri mezőnyfölény közepette Füziék többször veszélyeztették Sebők kapuját, mégis inkább az ETO játékában volt benne a gól.

A szünet után sem változott a játék képe, mégis az MTK jutott előnyhöz. A csereként beállt Czvitkovics remek csellel hagyta faképnél a győri védelmet, majd a legváratlanabb pillanatban, úgy, hogy még Sebők is csak későn észlelte a bajt, a lábak között rúgott nagyon szép gólt. Szerencsére a találat után nem zuhant össze az ETO, sőt, egyre többet támadott a Kiprich-legénység, és Miriuta révén – aki egyébként nem először veszi vállára az egész csapatot – ki is egyenlített. Az utolsó negyedóra igazi közönségszórakoztató, látványos játékot hozott. Hihetetlen, de szinte percenként forgott veszélyben mindkét kapu, igaz, a legnagyobb helyzet Illés előtt adódott, de akár Nicsenko vagy éppen Miriuta is eldönthette volna a három pont sorsát. Hogy ez nem így alakult, az javarészt az egykori győri hálóőrnek, Végh Zoltánnak is volt köszönhető, aki ezen az összecsapáson a mezőny legjobbjának bizonyult.

Kiprich József:

– Ilyen jól és ötletesen még nem játszott a csapat, de ez most csak a döntetlenre volt elég. Biztosan másképp alakul a találkozó, ha a tizenegyest értékesítjük. Nem tudom, miért Bajevszki állt a labda mögé, amikor Miriuta volt kijelölve a büntető végrehajtására.

Egervári Sándor:

– Hét közben is sok nehézséggel küzdöttünk és ez folytatódott a mérkőzés során. A kényszerű cserék ellenére is vezetést tudtunk szerezni, amit azonban az utolsó negyedórában már nem tudtunk megtartani. Úgy gondolom, igazságos döntetlen született.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Balaton FC az őszi tabella élén

A Balaton FC küzdelmes, de nem túl színvonalas mérkőzésen legyőzte a vendég Videotont, így Csertői… Tovább olvasom