Kisalföld logö

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos 0°C | 9°C Még több cikk.

Vége az MTK aranykorának

Az őszi szezon befejeztével, úgy tűnik, nagy változások lesznek az MTK-nál. Fülöp Ferenc klubigazgató több lehetséges távozóról beszámolt weblapunknak, akik közül néhányuknak külföldi ajánlatai is vannak.
Köztudott, hogy a klub bevételi lehetőségei leszűkültek és a játékosok jövedelmének kifizetéseit az érintettekkel való egyetértésben a klub átütemezte, hisz költségszűkítésre van szükség.

Klubigazgatónk arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy - bár a klubot még senki nem kereste meg- válogatott védőnkkel dr.Füzi Ákossal felvette a kapcsolatot a lengyel Wisla Krakow, s a játékos szerződtetéséről rövid időn belül döntés születhet.

Füzin kívül további két válogatott játékos iránt is érkeztek megkeresések, Zavadszky Gábort Spanyolországba vinnék, míg az MTK szurkolók által az "Év játékosának" megválasztott Végh Zoltán iránt Németországból érdeklődnek. Fülöp a játékosok esetleges távozásáról a következőképpen nyilatkozott:"Mint ahogy a korábbiakban, az MTK most sem zárkózik el attól, hogy a játékosok érdekeit szem előtt tartva, megfelelő ajánlat esetén eladja őket. "

A fent említett három labdarúgón kívül kérdéses még Szántai Levente, Molnár Zoltán, Győri János és Pandúr Péter jövője is. Szántai és Molnár esetében -különböző okok miatt- a klubvezetés megfelelő ajánlat esetén kölcsön-, vagy végleg hajlandó eladni a két futballistát. Győrivel és Pandúrral még folynak a tárgyalások, ám hamarosan az ő esetükben is döntés születik. Ha a játékosok érdekei úgy kívánják, hogy máshol folytassák pályafutásukat, az MTK a már említett költségtakarékos gazdálkodás miatt -a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan- ezúttal sem zárkózik el a más klubokkal való tárgyalásoktól.

A játékosokon kívül -ami a folytatást talán a leginkább érintheti-, amennyiben olyan döntés születik, hogy Egervári Sándor legyen az új szövetségi kapitány -s ezt a felkérést amester elfogadja- úgy új szakvezetője is lehet a csapatnak, ám erről csak a későbbiekben, a szövetség döntését követően érdemes beszélni.

Fülöp Ferenc klubvezető az MTK mesterének jelöléséről a következőképpen nyilatkozott:
-Mi is hallottuk, hogy Egervári Sándor neve fölmerült a Gellei Imre várható utódai között. Ez nem csak a mesterre, de a klubra nézve is nagyon megtisztelő. Személy szerint azt mondhatom, hogy amennyiben az MLSZ részéről megkeresnek minket, úgy a vezetőedzővel közösen leülünk és megbeszéljük a folytatást. Egervári Sanyi már eddig is nagyon sokat tett a klubért, így ha az MLSZ illetékesei felkérik a kapitányi poszt betöltésére, úgy döntését az MTK elfogadja, és jövőbeli szerepvállalását maximálisan támogatni fogja.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiesett a Manchester United az angol labdarúgó Ligakupából

A Manchester idegenben, a Liverpool hazai pályán nem tudta kiharcolni, hogy a legjobb nyolc közé… Tovább olvasom