Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

Véberé marad az MTE 1904 kispadja

Mosonmagyaróvár - Újabb egy évre Véber György marad az NB II-ből kiesett MTE 1904 edzője.
Mosonmagyaróvár - Újabb egy évre Véber György marad az NB II-ből kiesett MTE 1904 edzője. Az elnök szerint a túlzott fiatalítás volt a rossz szereplés oka, s ősztől javarészt helyi játékosokra épít a klub.
Kiss Zsolt klubelnököt a Kisalföld szakmai évértékelésre kérte:

– A labdarúgócsapat sajnos gyenge eredményt ért el, hisz nem lett volna szabad kiesnünk. El kell azonban fogadni, hogy ez a keret ennyire volt képes. Utolsó helyen végeztünk: ennek valószínűleg a túlzott fiatalítás volt az oka, s ezért én és a mindenkori klubedző a felelős.

– Ha a vezetés tavaly ősszel fiatalított, miért nem helyi játékosokra épített?

– Akkor még nem álltak rendelkezésre megfelelő tudású ifjúsági futballisták. Például a hozzánk került – s a hatéves koruktól az FTC-ben nevelkedett – fiataloktól többre számítottunk.

– Tavasszal mégis a helyi fiatalok is előtérbe kerültek.

– Mindenképp szerettük volna beépíteni őket, s anyagi okokból is szükséges volt ez a lépés.

– Elégedett Véber György munkájával?

– A szakmai munkával nem volt gond, így meg is állapodtunk vele a folytatást illetően újabb egy évre.

– Mi a helyzet a csapat korábbi edzőjével, aki a pénzét követelte a klubtól?

– Soós Imrének kifizettük azt a követelését, ami neki járt.

– Nincs bírósági per ebben az ügyben?

– Nincs.

– Térjünk rá a jövőre. A másod- vagy a harmadosztályba nevez az egyesület?

– A harmadosztályba, nem gondolunk az esetleges visszalépésekre. Hetven-nyolcvan százalékban hazai vagy környékbeli játékosokra építünk a következő bajnokságban. Három korábbi játékosunkat szeretnénk visszahozni: neveket hadd ne mondjak, még folynak a tárgyalások. Masszív harmadosztályú gárdát szeretnénk kialakítani, majd meglátjuk, mire lesznek képesek.

Több hónapra eltiltották az edzőt
Az MLSZ fegyelmi bizottsága szeptember 30-ig  sportszakmai tevékenységétől eltiltotta Véber Györgyöt, a másodosztályban szereplő  Mosonmagyaróvári TE 1904 vezetőedzőjét. A korábbi újpesti és győri futballista az MLSZ honlapja szerint két találkozóra érvényes eltiltása ellenére a pálya széléről dirigálta csapatát, ezért kapta a súlyosabb büntetést. Vébert az Integrál-DAC elleni összecsapáson küldte el a kispadtól a játékvezető, ezután kapott két mérkőzésre szóló eltiltást, amit az utolsó fordulóban nem vett figyelembe.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sportközvetítésért fizessen a sajtó?

Labdarúgás - Egy nyíregyházi cég szerezné meg a hazai futballcsapatok marketingjogait, ám néhány klub tulajdonosa erről hallani sem akar. Az ETO FC ügyvezetője azonban csatlakozna az elképzeléshez. Tovább olvasom