Kisalföld logö

2018. 10. 16. kedd - Gál 11°C | 21°C Még több cikk.

Vb egyetemi szinten

2004 szeptemberének első hetében a győri egyetemi sportcsarnokban rendezik meg a 15. Asztalitenisz Egyetemi-Főiskolai Világbajnokságot.

Dr. Czinege Imre, Kun András, dr. Frenkl Róbert és Horváth Tibor a sajtótájékoztatón.
A győri egyetemi sportcsarnokban megrendezett sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a jövő évi athéni olimpiai játékokat közvetlenül követő világversenyre 25–30 ország több száz asztaliteniszezőjét várják Győrbe, ami a sportág legmagasabb szintű képviseletét jelentheti. A vb programjában összesen hét versenyszám szerepel, hiszen bajnoki címet osztanak férfi és női egyéni, férfi, női és vegyes páros, valamint férfi és női csapat versenyszámban is.

Dr. Frenkl Róbert, a rendezői tisztet a Széchenyi István Egyetemmel közösen viselő Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség elnöke hangsúlyozta, hogy bár máskor is kaptak már hasonló feladatot a Nemzetközi Egyetemi-Főiskolai Sportszövetségtől, ezt a mostanit különösen jelentősnek tartja.

Kun András, Győr város alpolgármestere örömét fejezte ki, hogy ennek a világversenynek a folyók és a találkozások városa lehet a házigazdája. Ahhoz, hogy Győr nemzetközileg is elismerten egyetemi városi jelzőt nyerjen, az ilyen nagy nemzetközi találkozások nagyban hozzájárulhatnak. Ezért is fogadja Győr szívesen a vb-re érkező sportolókat és kísérőiket.

Dr. Czinege Imre rektor, a szervezőbizottság alelnöke szerint nagyszerű alkalom lesz arra, hogy a győri egyetem jó hírnevét vigyék a résztvevők szerte a világba. A vb ugyanis nem csak a sportolókat érinti, mindenkinek vizsgatételt jelent. A nemzetközi kapcsolatok szakán tanulók akár karrierjük első fontos állomásaként élhetik meg ezt a világbajnokságot, hiszen közülük kerülnek ki a csapatkísérők, s a rendezők, szervezők legfőbb segítői.

Szakmailag az asztalitenisz-szövetség a leghathatósabb támogatásáról biztosította a rendezőket és házigazdákat. Erről beszélt a sajtótájékoztatón Juhos József, a szövetség technikai igazgatója is.
A szakmai támogatásnak konkrét bizonyítékát adta az az együttműködési megállapodás is, amit ebből az alkalomból írt alá Horváth Tibor, a megyei asztalitenisz-szövetség elnöke, valamint Kuti József, az egyetemi sportklub elnöke.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A csereember kiállítása döntött

Balaskó beállítása volt a döntő a Pécs–Matáv mérkőzésen. Éppen az ő szabálytalansága miatt… Tovább olvasom