Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Vb 2014: ˝Késnek az előkészületek, egy rémálom a közlekedés˝

A 2014-es világbajnokság előkészületeinek felgyorsítását sürgette a brazil törvényhozás illetékes bizottsága előtt Jérome Valcke, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) főtitkára.
A 2014-es világbajnokság előkészületeinek felgyorsítását sürgette a brazil törvényhozás illetékes bizottsága előtt Jérome Valcke, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) főtitkára.

"Késésben vagyunk, egyetlen napot sem vesztegethetünk el. Nem könnyű közlekedni Brazíliában, Sao Paulóban vezetni, egyik helyről a másikra eljutni egy rémálom, a repülőtérről kijönni fél nap, ez a helyzet nem maradhat fenn a világbajnokság idején" - fogalmazott szerdán a FIFA-elöljáró, aki egyúttal kritikával illette azt a törvénytervezetet, amely elfogadása esetén a vb bevételeinek csökkenését eredményezheti. Mint mondta, a nemzetközi szövetség nem értékeli azt az elképzelést, melynek értelmében a 60 évesnél idősebb brazil állampolgárok, illetve a hazai diákok féláron juthatnának belépőhöz. Valcke szerint a FIFA az idősekre vonatkozó kedvezményt még elfogadná, a diákokat illetően viszont minimum 25 dolláros árat tartana elfogadhatónak. A csökkentett árú jegyek az összeshez képest tíz százalékot tennének ki.

Valcke a FIFA-nak azt a kérését is megismételte, hogy kontrollált körülmények között árusítsanak sört a stadionokban, noha Brazíliában törvény tiltja a szeszes italok forgalmazását a sportlétesítményekben.

"Szerződésünk van a Budweiserrel. A kontrollált árusítás azt jelenti, hogy műanyag flakonokban árusítanák a sört, nem pedig fegyverként is használható üvegben" - tette hozzá.

Valcke az előkészítő munkálatok, építkezések felgyorsítását sürgette, különös tekintettel a szállításra és a közlekedésre a 12 rendező városban, melyekbe turisták százezreit várják.

"A 2013-as Konföderációs Kupán le lehet majd tesztelni a körülményeket, de akkor már késő lesz ahhoz, hogy alapvető változásokat lehessen elérni a világbajnokságig, ezért fontos már most felgyorsítani a munkálatokat" - indokolta sürgetését.

A vb-n Rio de Janeiro, Sao Paulo, Brazíliaváros, Belo Horizonte, Porto Alegre, Salvador, Cuiabá, Curitiba, Fortaleza, Manaus, Natal és Recife ad otthont találkozóknak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Válogatott: együtt a keret, jöhet Lichtenstein

Kedd estig mind a 24 játékos megérkezett a Liechtenstein elleni, pénteki barátságos mérkőzésre… Tovább olvasom