Kisalföld logö

2017. 04. 25. kedd - Márk 10°C | 21°C Még több cikk.

Vayer Ciprusra szerződött

Vayer Gábor, a Győri ETO FC korábbi labdarúgója egy évre Ciprusra, a Digenis Akritashoz szerződött.

Vayer Gábor, a Győri ETO FC korábbi labdarúgója Ciprusra szerződött. A Portugáliát megjárt támadó a Digenis Akritas együttesét erősíti a következő egy évben. Az elmúlt három és fél évben Portugáliában légióskodó Vayer Gábor a napokban országot váltott, egy évre ugyanis Ciprus szigetére szerződött, s a Digenis Akritas alkalmazásában állt.

„Hosszú bizonytalanságnak lett vége azzal, hogy megegyeztem a ciprusiakkal. A nyáron több lehetőségem is volt, itthonról két csapat, a ZTE és az FC Fehérvár is konkrét ajánlattal keresett meg, végül azonban mégis rajtam kívül álló okokból meghiúsult a hazatérés lehetősége. Hála Grósz Józsefnek és Gasztonyi Józsefnek, végül Ciprusra jöttem, ahol ideális körülmények fogadtak" – mondta Vayer Gábor, akit már be is mutattak a csapat szurkolóinak.

„Nemrég jött a megkeresés az Akritastól, miután láttak rólam egy DVD-t. Kijöttem, megnéztek edzés közben is, s edzőmeccsen is pályára léptem. Most már csak arra várok, hogy végre megérkezzen Portugáliából a játékengedélyem. Ez esetben ugyanis már a hétvégi bajnoki fordulóban pályára léphetek új csapatomban" – tette hozzá a játékos.
Vayer egyébként Portugáliában remekül megtanult portugálul és angolul, így megértetni meg tudja magát, de most gőzerővel nekilát a görög nyelv megtanulásának is.

„Ha már ilyen szerencsésen alakult a sorsom, akkor azt a futball mellett szeretném a lehető leghasznosabban kitölteni. Alighanem nem lesz hátrányomra, ha majd hazatérek, hogy ennyi nyelven beszélek" – folytatta a támadó.

Az Akritas egyébként igencsak rosszul kezdte a bajnokságot. A tavaly ciprusi kupadöntőt játszó együttes az Omonia Nicosiától 4–0-ra, az AEL Limasszoltól pedig 3–0-ra kapott ki. A célkitűzés azonban nem változott, a játékosok – köztük Vayer – akkor kapnak nagyobb prémiumot, ha a végén a bajnokságban öt között, a kupában pedig az első négyben végeznek.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

77 évesen a vébén

A spanyolországi szenior atléták spanyolországi világbajnokságán a 77 éves győri Bejó József is… Tovább olvasom