Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Vasas és Varga távozik az ETO-tól

Több változás is történt a napokban az élvonalbeli Győri ETO FC játékoskeretében.

Vasas Zoltántól – közös megegyezéssel – megválik a klub, Varga Zoltán ezentúl a junioroknál edz. Négy fiatal labdarúgó csatlakozott a felnőttekhez.

A Kisalföld idén augusztusban számolt be arról, hogy Vasas Zoltán visszatért egykori klubjába és szóban megegyezett a Győri ETO FC vezetésével. A tervek szerint a 28 éves futballista szerződtetésével a Rába-parti együttes bal oldalának megerősítése volt a cél, azonban Vasas nem sokszor öltötte magára a zöld-fehér szerelést, sőt, úgy tudjuk, jelenleg már nem is Győrben, hanem Pápán készül.

Klement Tibor, a győriek ügyvezető igazgatója érdeklődésünkre elmondta, Vasas nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.
„A játékos azért került a csapathoz, hogy versenyhelyzet alakuljon ki közte és Tóth Péter között. Sajnos ezt nem tudta megvalósítani, ezért úgy állapodtunk meg, hogy elköszönünk egymástól."

Hír még az ETO-val kapcsolatban, hogy a szakmai vezetés a ligacsapathoz irányította Varga Zoltánt. Erről az ügyvezető a következőket nyilatkozta:

Varga Zoltánnal többször is elbeszélgettünk, tudomására hoztuk, hogy elégedetlenek vagyunk mind az edzésmunkájával, mind pedig a mérkőzéseken mutatott teljesítményével. Nem sikerült változtatnia ezen, ezért úgy döntöttünk, hogy megválunk tőle. A ligacsapatnál, amely köztudott, hogy nagyszerűen szerepel a bajnokságban, edzéslehetőséget kap s közösen keresünk olyan klubot, amely mindkét fél számára elfogadható ajánlatot tehet."

Négy tehetséges fiatal viszont felkerült az együttes felnőttkeretébe. Korábban Hídvégi Sándor már csatlakozhatott Kenesei-
ékhez, a napokban eldőlt, hogy a saját nevelésű Varga Gábor, valamint Rozsi József és Lajtos Dávid is az első csapattal gyakorolhat. Utóbbi két labdarúgó egyébként Dunaújvárosból került Győrbe, két éve  futballoznak az ETO színeiben.

Úgy fest, egyelőre nincs döntés a gárda első számú kapusának távozását illetően. Klement Tibor elmondta, egy első osztályú orosz klub érdeklődött Szasa Sztevanovic iránt, de konkrét ajánlat nem érkezett. A kapusnak egyébként élő szerződése van az ETO-val, de megfelelő ajánlat esetén a győriek természetesen elengednék a szerb válogatott hálóőrt.
Szomorú információ, hogy a válogatott hétfői edzésén megsérült Stark Pétert műteni kell. Az ETO és a magyar nemzeti csapat védőjének a térde roppant meg, és az elsődleges vizsgálatok porcsérülést mutattak ki. A tüzetesebb diganózis szerint egy hajszálrepedés keletkezett a futballista térdében. A sérült porcot artroszkópiás módszerrel Berkes doktor a fővárosban még megoperálja és Starknak várhatóan több hetet ki kell hagynia.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zongorázható volt a különbség

A bajnoki címvédőnek nem volt gyenge pontja, mindenki nagy akarással, minimális hibával játszott. Tovább olvasom