Kisalföld logö

2018. 10. 22. hétfő - Előd 6°C | 15°C Még több cikk.

Várszegi: inkább az MTK

Várszegi Gábor, a Ferencváros labdarúgócsapatát működtető részvénytársaság többségi tulajdonosa különszerződést szeretne kötni az FTC vezetőségével. A megállapodás lényege az lenne, hogy nem kívánja az eddigi mértékben finanszírozni az együttest.

Zavadszkyék élvezik tovább Várszegi Gábor bizalmát.
A Várszegi Gábor által irányított Fotex Rt. 2001 júliusában 80 százalékos üzletrészt vásárolt az FTC Labdarúgó és Sport Kft.-ben, a kontraktus szerint a cég négy részletben fizette volna ki a 2,4 milliárd forintot és kamatait. Az összegből eddig mintegy 1,2 milliárd forint – az üzletrész 40 százaléka – érkezett meg az egyesülethez, a következő, 600 milliós részlet június végén lenne esedékes, azonban ennek kifizetésére valószínűleg már nem kerül sor.
– Folyamatosan tárgyalunk Várszegi Gáborral, várhatóan a jövő hét közepére születik meg az a különszerződés, amely biztosítja a Fotex számára, hogy kiszálljon a korábbi megállapodásból – mondta az MTI érdeklődésére Furulyás János, az FTC elnöke.

– Személy szerint nagyon sajnálom, hogy részben megszakad az együttműködés, amelyet az elmúlt két évben abszolút korrektség jellemzett.

Furulyás hozzátette: a tervek szerint a Fotex a jövőben mintegy 20 százalékos üzletrészt tartana meg, a fennmaradó 80 százalék visszakerülne az egyesület tulajdonába, amely azt újra értékesítené.

Várszegi a bajnok MTK Hungáriában is tulajdonos, s korábban azt fontolgatta, hogy – legalábbis papíron – a kék-fehérektől válik meg, hiszen a következő szezonban mindkét csapat indulhat a nemzetközi kupákban (az MTK a BL-ben, az FTC az UEFA-kupában próbál szerencsét, de a reális erőviszonyokat tekintve idővel az MTK is a második számú sorozatban folytatja majd szereplését), s a szabályok tiltják, hogy olyan klubok vegyenek részt ugyanabban a versengésben, amelyeknek azonos a tulajdonosa.

Feltehetően a május 30-i, Üllői úti FTC–Debrecen mérkőzés utáni botrány hatására azonban a Fotex Rt. elnöke inkább a zöld-fehér egyesülettől válna meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tóth Mihály marad a matáv sopronnál

A Matáv Sopronnál Tóth Mihályt és Javrujant mindenképpen szeretnék megtartani. Szabados József… Tovább olvasom