Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Varga válaszolt

Varga Zoltán, a Győri ETO FC szakmai igazgatója volt a Kisalföld, illetve olvasóinak vendége. A szakember egy órán át válaszolt a telefonon, illetve e-mailben feltett kérdésekre. Varga azt reméli, már tavasszal sikeres lesz a csapat.

Varga Zoltán
A tavaszi szezon rajtja előtt a szurkolók is feltehették kérdéseiket Varga Zoltánnak, a Győri ETO FC szakmai igazgatójának. A sportszerető kérdezők leginkább arra voltak kíváncsiak, mennyire elégedett a szakember az elvégzett munkával, s véleménye szerint mire lehet jó idén a gárda.
Varga elmondta: amit a felkészülés kezdetekor eltervezett, azt a munkát szinte maradéktalanul elvégezték. Ugyanakkor hozzátette, látja, miben vannak hiányosságai az együttesnek. Varga a védelemmel elégedett, s bízik az új támadóban, a macedón Alekszander Bajevszkiben.
Varga az egyik érdeklődőnek válaszolva elmondta, hogy visszatértekor sokkal pozitívabb hangulat fogadta Győrött, mint korábban.

Kiszeli István Miskolcról telefonált, s sok sikert kívánt az ETO-nak, valamint Varga Zoltánnak. Hozzátette, számára nagy öröm, hogy az edző – akivel egy közös fényképen is szerepel, amire nagyon büszke – visszatért a magyar futball vérkeringésébe.
– Szerencsére most teljesen más hangulat fogadott, mint először – válaszolta Varga Zoltán. – Sem a sajtó részéről, sem más irányból nincsenek támadások, s úgy látom, mindenki egyet akar: egy jól és eredményesen futballozó ETO-t.
Óvári Valéria e-mailben tette fel kérdését, mely arra vonatkozott, hogy a magyar viszonyok között is képesnek tartja-e Varga Zoltán a nyugati mentalitás „meghonosítását".

– Eredményt ezen a téren az utánpótlásban lehet a leglátványosabban elérni – felelte Varga. – A fiatalokban kell meghonosítani ezt a szemléletet, s nagyon fontos a kiválasztásra odafigyelni. A tehetség önmagában nem elég, ehhez akaraterőnek is kell párosulnia. Sajnos manapság nagyon sok a tehetséges, de elkényeztetett játékos. Ezen kell elsősorban változtatni, ezért olyan edzők kellenek, akik ebben partnerek.
Lencse László ugyancsak az interneten keresztül „lépett kapcsolatba" Vargával, akitől azt kérdezte, hogy mit tesz az edző és a klub az utánpótlás érdekében, mivel jelenleg jelentős anyagi teher hárul a szülőkre, mert az egyesület csak nagyon kevés költséget áll.

– Ez egy nagyon összetett kérdés – mondta Varga. – A megfelelő utánpótláshoz kell egy jól szereplő első csapat, mely vonzza a fiatalokat. Az erő egy részét erre kell koncentrálni, s nekem mint a szakmai munka első számú felelősének is ez az elsődleges feladatom. Emellett olyan edzőknek kell dolgozniuk az utánpótlásban, akik figyelik és edzik a legjobbakat. Ebben pedig szerintem jól áll az ETO. A legjobbak közül azokról, akik megérdemlik a nagyobb figyelmet, jelentést tesznek nekem a szakemberek. Most is az ificsapatban a legjobb teljesítményt nyújtó két játékos Birta Gábor szakágvezető és Csertői Aurél vezetőedző javaslata alapján néhány napig az első csapat keretével edz. Azt is hozzá kell tennem, az utánpótlást tudtommal sok városban komoly összeggel támogatja az önkormányzat, Győr viszont szinte egy fillér sem ad a fiatalokra.

Takács Zoltán (Győr) azt kérdezte, hogy az előkészületi mérkőzéseken mutatott teljesítmény elegendő lesz-e a szakember szerint az eredményes bajnoki szerepléshez. Elárulta, hogy a ETO–Bük találkozón kihallgatta a nézőtéren ülő Videoton-játékosokat, akik szerint a lassú Salamon oldalán lesz érdemes támadást vezetniük...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bejutott Kaiserslautern a labdarúgó Német Kupa döntőjébe

A bajnokságban az utolsó helyen álló Kaiserslautern jutott be elsőként a labdarúgó Német Kupa… Tovább olvasom