Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

Varga nem érti

Csalódást keltő, gól nélküli döntetlent játszott hazai pályán a Győri ETO FC a Balaton FC ellen. Varga Zoltán szakmai igazgató nem érti csapata teljesítményét.

A szombathelyi vereség ellenére Győrött bizakodó hangulatban várta mindenki a Balaton FC  elleni hazai premiert. Az új bajnokság első győri találkozóján nem is kaphatott volna kellemesebb ellenfelet a zöld-fehér együttes, mint a nyáron jelentősen átalakult – s valljuk meg, nem előnyére – siófoki gárda. A találkozó mégsem a várt játékot és eredményt hozta. A vendéggárda csak magának köszönheti, hogy nem nyerte meg a meccset. Érthető, hogy Varga Zoltán, a győriek szakmai igazgatója csalódott volt a lefújás után.

– Érthetetlenül fásultan és gyengén futballoztunk – mondta a szakvezető.
– Fogalmam sincs, mi volt ennek az oka. A tizedik percben már azon gondolkodtam, hogy kit cseréljek le, s ami a legszomorúbb, hogy legalább hat-nyolc játékos is szóba jöhetett volna. Mondanám, hogy a keményebb edzésmunka miatt esett össze egyszerre szinte az egész csapat, de csütörtökön például csak harmincperces átmozgató edzést tartottam, hogy a találkozóra mindenki friss legyen.
Nos, nem voltak azok a labdarúgók, sőt a második félidő végére úgy tűnt, el is fáradt az együttes. Az utolsó húsz perc alapján legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy ekkor már csak a Balaton FC-nek voltak helyzetei, s bizony Sebők jó formáján is múlt, hogy legalább az egyik pont Győrött maradt.

– A meccs talán egyetlen pozitívuma, hogy nem kaptunk gólt – folytatta Varga Zoltán. – Egyedül talán a kapusunkat tudnám kiemelni. A többiek viszont gyengén teljesítettek. Hiá-
ba állítottam össze támadóbb szellemű csapatot, ez sem volt elég. Sajnos a rutinosabb játékosok, így Nyilas vagy Miriuta az elöl lévők kevés mozgása miatt kényszerhelyzetbe került, ezért felívelt labdákkal próbálkoztak, de ezt könnyedén verték vissza a siófokiak. A mérkőzés tanulságait le kell vonni, s azon is el kell gondolkodni, hogy milyen terhelést kapjanak a jövőben a játékosok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újból elmaradt az ETO-győzelem

Hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a Győri ETO FC a Balaton FC ellen az Arany Ászok… Tovább olvasom