Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -2°C | 2°C Még több cikk.

Varga Ákoson a franciák szeme

Vasárnap szünnap volt a Dakar-ralin. Szerencsére mindkét győri motoros versenyben van.

Varga Ákos teljesítménye a francia tv-sek figyelmét is felkeltette. Vasárnap pihenéssel töltötte idejét a Dakar-rali mezőnye. Rá is fért a versenyzőkre egy lélegzetvételnyi szünet.

A győri motorosok közül különösen Nagy Péter számára ért sokat a pihenés, azok után, hogy egy napot a sivatag kellős közepén kellett töltenie, mert a cél előtt hatvan kilométerre fogyott ki KTM-jé ből az üzemanyag. Szerencsére Nagy nem „tört meg", nem adta fel a küzdelmet. Varga Ákos agyában sem fordult meg ilyen „eretnek" gondolat. Nincs is rá oka, mert újoncként az előkelő 26. helyet foglalja el az összetettben.

A látszat azért csalóka, mert bár remekel a győri motoros, neki is számos problémával kellett már megküzdenie. A legutóbbi szakasz során sem volt ez másként, amiről így nyilatkozott Varga: „Nehéz volt a szakasz, eléggé elfáradtam.

Az első száz-kétszáz kilométeren homokbuckás szakasz volt, amihez már hozzászoktam, de ez szinte átmenet nélkül változott kőbuckássá, úgyhogy el is estem, pedig óvatosan vezettem.

Az egyik kőbucka megdobta a motor hátulját, én pedig "katapultáltam", elrepültem és egy kőlapra érkeztem, minek következtében meghúzódott a derekam.

A motor is szaltózott egyet, még szerencse, hogy tovább tudtam menni. Ez után újra homokdűnék következtek. Az eddigi homokdűnék kiszámíthatóak voltak, ma viszont az egyik dűnén nem tudtam áthajtani, a motor a fejidomig be leállt a homokba. Olyan volt, mintha valami habba hajtottam volna bele. Egy motoros ráadásul előttem esett el, s eltört a lába. Nagyon rossz volt ezt látni.

A motorom szerencsére rendben van, bár a héten már kétszer kellett teleszkópot cserélni." Varga teljesítményére egyébként a francia tv-sek is felfigyeltek: úgy tervezik, hogy az ő bukósisakjára tesznek fejkamerát, ami azt jelenti, hogy még többet tud szerepelni a televíziós adásokban.

A két versenyzőről egyébként az interneten is olvasható friss információ. Varga Ákosról a www.dakarmotor.hu, Nagy Péterről pedig a www.arrabonamotor.hu oldalon lehet aktuális híreket találni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Exkluzív interjú a Dakarról

A sivatagi tevefű okozza a legnagyobb problémát a Dakar ralin résztvevő győri motorosoknak. Varga Ákost, aki sok tapasztalt versenyzőt is megelőzött, a mauritániai Tichitben sikerült telefonvégre kapnunk. Bár az elmúlt héten a magyaroknak volt részük sátortűzben, homokviharban és esésekben, egyelőre ők és járműveik is jól bírják a megpróbáltatásokat. Tovább olvasom