Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Varga a verseny feladására kényszerült

Túl van az új-zélandi hatnapos viadal felén a magyar csapat. Az eddigi szakaszok igencsak megviselték a motorost, a motort és a pályát egyaránt.

A többméteres nyomokban, kormánymagasságig kigyúrt feljárókban szinte már-már lehetetlenség motorozni. Az eső, ami már lassan három napja esik, egy kicsit fel is áztatta a pályát, hogy még mélyebbre lehessen süllyedni a sárban...

A magyar csapat számára az eddigi legszerencsétlenebb nap a harmadik versenynap volt, hiszen sajnálatos módon a válogatott legtapasztaltabb hatnapos versenyzője, a győri Varga Ákos kénytelen volt befejezni a versenyt.

Varga Ákos: „Már közvetlenül a rajt után technikai problémáim voltak, észrevettem, hogy rossz a kerékcsapágyam, amit szerencsére az első frissítő állomáson sikerült kicserélni, ezután feltűnt, hogy nagyon laza a láncom, elhagytam ugyanis a kerékanyát, a pálya szélén próbáltam kezdetleges eszközökkel, faágakkal visszatenni a tengelyt. A mozgó tengely miatt később fékproblémáim voltak, és az egyik lejáróban elestem, ráestem arra a kézfejemre, ami egyszer már sérült volt. Még folytattam a versenyt, a szervizponton rögzítettük a kereket, kaptam hozzá alkatrészt és indultam tovább, de innentől kezdve iszonyú zsibbadást éreztem a kézfejemtől a karomban.

Ez a zsibbadás odáig fajult, hogy nem tudtam a gázt húzni és a kormányt rendesen tartani, nem volt biztonságos így továbbhaladnom, úgyhogy kiálltam. Nagyon sajnálom, ez az első hatnaposom, amit nem tudok befejezni, de sajnos ezzel a sérüléssel nem tudok tovább versenyezni. Remélem, a többiek célba érnek, de ehhez minden erejükre és kitartásukra szükségük lesz."

A többiek közül egyébként Kovács Norbert kivételével mindenki tudta tartani a megadott szintidőt, ezzel a magyar csapat továbbra is versenyben van.

Kovács egy híd maradványain próbált átjutni egy patak túloldalá-
ra, de beleesett a vízbe, ahonnan nehezen tudott csak kimászni, itt gyűjtött magának késést.

A nem hivatalos eredmény szerint egyébként Finnország átvette a vezetést a franciák előtt, harmadik helyen továbbra is Spanyolország áll.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Tippmesterben bíznak

A megyei másodosztály Mosonmagyaróvári csoportjában Mosonszolnok–Mosonszentmiklós rangadót… Tovább olvasom