Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Varga a középmezőnyben

A győri motoros, Varga Ákos az 55. helyen fejezte be a Dakar-rali harmadik szakaszát.

Biztonsági motorozással a középmezőnyben ért célba a Nador és Er Rasidia közötti 672 kilométeres szakaszon – ebből 314 volt a mért szakasz – a győri Varga Ákos, ám így is feljebb lépett összetettben. Tegnap még a 74. helyen állt a KTM-mel motorozó Varga, három szakasz után viszont már az 55.-en.

Magyar szempontból még érdekesség, hogy idejekorán véget ért a 28. Dakar-rali Palik Lászlónak és Darázsi Gábornak, mivel a Portimao és Málaga közötti úton, még az összekötő szakaszon tönkrement Nissan Pickupjuk motorja. A tavaly legjobb magyarként a 18. helyen záró duó korábban még teljesítette a 115 km-es gyorsasági szakaszt, a 101. idővel került fel a listára, Málaga felé hajtva viszont egy csapásra elszállt számára minden remény.

„ Nagyon el vagyunk keseredve. Málagától – ahol a mezőny hajóra szállt Afrika felé – 80 kilométer távolságra az autópályán a főtengely minden előjel nélkül eltört, és ennek következtében a motor abban a pillanatban javíthatatlanul tönkrement. A Dakar-ralin a motor az
autónak azon egysége, melynek cseréje minden körülmények között tilos, ezért a verseny számunkra akkor és ott véget ért" – adott tájékoztatást a történtekről a magyar páros.

A magyarok közül tegnap a Kis Sándor, Czeglédi Péter duó volt a legjobb: a teljes mezőnyt tekintve a 26. helyen végzett, s összetettben a 27. helyen áll. Az autósoknál egyébként a Schlesser, Borsotto francia páros, a motorosoknál az ausztrál Caldecott volt a leggyorsabb.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok a bizonytalanság a Fradiban

Az idény közben távozott Szűcs Lajos után a bajnokság nyári szünetében Erős Gábor, Tőzsér Dániel és… Tovább olvasom