Kisalföld logö

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 16°C | 26°C Még több cikk.

Váratlan soproni edzőcsere

A Soproni Ászok-SMAFC férfiegyüttese a váratlan edzőváltás után az Atomerőmű csapatát fogadja ma 18 órától. A hűség városának női csapatai idegenben lépnek pályára este hattól. Az Orsi a fővárosban a BSE-nél, a Foton pedig Szekszárdon vendégeskedik.

Egészségügyi edzőváltás

A hét közepén elnökségi ülést tartottak a Soproni Ászok- SMAFC férfi-kosárlabdacsapatánál. A megbeszélésen érdekes, fontos döntés született: a vezetőedző, Vetési Imre helyett eddigi segítője, Patkós Zoltán irányítja majd az első csapatnál a szakmai munkát. Bokor Ákos, a klub egyik ügyvezetője a váltás hivatalos indokaként annyit közölt lapunkkal, hogy elsősorban egészségügyi okok miatt döntött az elnökség a váltás mellett. A „vezérkar" tagjai szerint a rájátszás szerda-szombati ritmusát és fokozott stresszhelyzetét a fiatal szakember jobban bírja.

Az ügyvezető hozzátette, korábban, amikor Vetési még csak ideiglenes megbízással irányította az együttest, felvetődött, hogy Patkós legyen a szakvezető, ám ő ezt tapasztalt kollégája miatt visszautasította, és a fiatal edző most is csak akkor fogadta el a kinevezését az első csapat élére, amikor a vezetés közölte vele a döntést, miszerint Vetési távozik. Patkós mellett szól, hogy nagyon jól ismeri a csapatot, a játékosokat.

A vezetőség bízik benne, hogy irányításával ki tudja harcolni a bentmaradást az Ászok- SMAFC. Az ügyvezető hozzátette, ha ez nem sikerülne, az könnyen a minőségi férfi-kosárlabdázás végét jelentheti Sopronban.

Vetési Imre, amikor meghallotta az edzőváltás hírét, először azt hitte: áprilisi tréfáról van szó. Ennél többet azonban egyelőre nem kívánt nyilatkozni.

Patkós Zoltán sem reagált a váltásra, jelenleg csak az előtte álló feladatra, azaz az Atomerőmű elleni meccsre koncentrál. „A paksi csapat az egyik bajnokesélyesnek számít, de megpróbálunk nekimenni. Rawlins ujja megsérült, így valószínűleg ő marad most ki és a korábbiakhoz képest egy magasabb szerkezetű csapattal játszunk. Kulcskérdés az utóbbi hetekben kiváló formában kosarazó kanadai bedobójuk, Smith kikapcsolása. Nagyon remélem, Pojbics bizonyít majd volt csapata ellen, és a rutinos Walkétól is sokat várok, miként a két kihagyott meccs után a csapatba visszatérő Vilcinskastól, aki várhatóan nagy csatát vív majd a palánk alatt Cziglerrel."

Az Orsi a követendő példa

Ami a női csapatokat illeti, mindkét gárda idegenben léphet pályára. Az Orsinál biztosan nem játszhat a BSE ellen Vajda és Zakaluzsnaja, és bizonytalan Horváth játéka is. Natalia Hejková edző ennek ellenére úgy gondolja, az utóbbi hetekben mutatott játék kellő önbizalmat adott az Orsinak is ahhoz, hogy saját játékát játszva erősen tartalékosan is nyerjen.

A Röhnisch-Foton csapatából nem utazik el vállsérülése miatt Szekszárdra az alapszakasz pontcsúcsát (38 pont) éppen a tolnai megyeszékhelyen felállító Szőke Ildikó. Rajta kívül a csapatkapitány, a térdével bajlódó Radnóty Krisztina sem játszik. Válé Flórián vezetőedző elmondta: előttük az Orsi jó példája, amely tartalékosan is kiváló teljesítményt nyújtott Pécsett, a korábban kevesebb lehetőséghez jutó játékosok felnőttek a feladathoz. Ha ez a Fotonnál is így lesz, megőrizhető a veretlenség az alsóházban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harminchat éve nem tudják az angolok legyőzni a svédeket

Svédország tovább folytatja remek sorozatát az angolok ellen, szerda este Zlatan Ibrahimovic második… Tovább olvasom