Kisalföld logö

2018. 10. 18. csütörtök - Lukács 10°C | 21°C Még több cikk.

Váratlan hazai betli

A mérkőzés előtt gyászszünetet tartottak, az 58 éves korában elhunyt Szlávik Lászlóra, az egykori jeles soproni kosárlabdázóra és edzőre emlékeztek a nézők.

Soproni Postás–VCE Loko Trutnov (cseh) 59–63 (15–19, 18–15, 23–16, 3–13)

Sopron, Európa-kupa női kosárlabda-mérkőzés, 600 néző. V.: Bozsenar (ukrán), Andersson (finn).

Postás: NAJDENOVA, Csá kány 2, EÖRDÖGH 23/3, Ambrus 7/3, Papp K. 14. Cs.: Englert 2, Fodor, RUSSAI 11/3. Edző: Meszlényi Róbert.

Trutnov: BRANTLOVÁ 5, Borecká 7/3, Hartigová 5/3, DOBROVICOVÁ 16, KULI HOVÁ 12. Cs.: Jirsová 2, KU RICKOVÁ 16/3, Kramperová 2. Edző: Ivan Borkert. 


Hartigová triplájával a vendégek indultak el jobban, és egészen a 8. percig a soproniak mindössze hat pontot írattak a neveik mellé a jegyzőkönyvbe. Többek között azért is, mert Ambrus rendre hibázott, Russai viszont eredményes volt, és az ő, valamint Papp K. középtávoli kosaraival, amelyhez Russai még egy triplát is hozzátett, úgy-ahogy fel tudott zárkózni a szokott formájától messze elmaradó hazai együttes. Nem sokat változott a kép a második negyedben sem, a csehek kihagytak két ajtó-ablak ziccert, a harcos Eördögh viszont egy duplával és két személyivel egalizálta az eredményt.

A folytatásban Russai továbbra is jól dobott, a másik oldalon viszont a csehek legjobbja, Kuricková hét pontot gyűjtött össze ebben a tíz percben. A térfélcsere után aztán Ambrus végre betalált, átvette a vezetést a soproni csapat, sőt, az erőcsatár még egy távoli gólt is bevarázsolt a csehek kosarába. A vendégek viszont magas centereik összehangolt támadójátékával, amelyhez csaknem hibátlan védekezés párosult, lépést tartottak a soproniakkal, akik hat pontos előnnyel várták az utolsó tíz percet. Ebben az időszakban aztán Borkert edző tanítványai területvédekezésre tértek át, ez ellen a soproni zöld-fehérek, írd és mondd, összesen három pontot tudtak dobni, azt is a rendkívül harcos Eördögh szerezte az utolsó percben triplából. Még Russai is próbálkozott egy hárompontossal, de ez már nem sikerült.

Meszlényi Róbert: – Az a csapat nem érdemel győzelmet, amely tíz perc alatt csak három pontot tud szerezni.
Ivan Borkert: – Az eredmény meglepetés, jól védekeztünk, ezért tudtunk nyerni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétségek nélkül

A Soproni Postás a cseh Trutnov ellen kezd az Európa-kupában. Tavaly is találkoztak, akkor a Sopron… Tovább olvasom