Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

Várakozáson felüli teljesítmény

Három győri kenus is dobogón végzett az athéni korosztályos Európa-bajnokságon.

Mint arról tegnap beszámoltunk, két győri aranyat és egy ezüstöt hozott az ifjúsági és U23-as Európa-bajnokság Athénban. Kenuban Nagy Péter az U23-asok mezőnyében ezren párosban, az ifista Németh Gergely ötszázon négyesben lett a kontinens legjobbja. Varga Dávid ifjúsági kenu kettesben lett második. A sikerek értékét növeli, hogy Nagy és Varga olimpiai távon érte el eredményét.

Nagy Péter tavaly az ifjúságiak mezőnyében sík vízen és maraton is rendkívül eredményesen szerepelt, hiszen ahol elindult, győzött. Most eggyel magasabb korosztályban is felért a csúcsra.

„ Természetesen van különbség a két korcsoport között, hiszen itt már gyorsabbak az ellenfelek, de nagyon keményen készültem, s ennek lett az eredménye a győzelem. Az előfutamban a legjobb időt értük el, így bíztunk benne, hogy legalább a dobogó meglesz. Nagyon kemény csata volt, az elejétől kezdve sikerült irányítani a versenyt" – mondta Nagy Péter, aki elmondta: a két év múlva esedékes pekingi olimpiát is megcélozzák, de igazából még az U23-as korosztályban szeretné megőrizni a most kivívott tekintélyét.

Németh Gergely a négyes tagjaként aranyérmet szerzett kenust elsősorban a verseny hangulata fogta meg.

„ Fantasztikus volt a verseny, nagyon élveztem. Ezren is indultam négyesben, ott az egység a végére kicsit elfáradt, így hatodikok lettünk. Szerencsére az ötszázas versenyre sikerült minden erőnket összeszedni, s már az előfutam után bíztunk egy érmes helyezésben. Az oroszok ugyanis mindössze két tizeddel mentek jobb időt nálunk. A versenyen döntő volt, hogy ez elejétől kezdve tartottuk a lépést az orosz és a német hajóval, sőt, már a féltávnál is az élen haladtunk. A folytatásban sem engedtük ki a kezünkből az irányítást, s nagy örömünkre megnyertük az Európa-bajnokságot. Tavaly a plovdidi kontinenstornán nem ment ennyire, de akkor még fiatalok voltunk, most viszont nagyon együtt volt az egység" – árulta el a siker titkát Németh Gergely.

Varga Dávid párosban elért ezüstérme azért is dicséretes, mert olimpiai számban érte el ezt az eredményt.

„ Egyáltalán nem vagyok csalódott a második hely miatt, ugyanis nem elvesztettük a versenyt, sokkal inkább nyertünk egy ezüstöt. Az oroszokat ugyan féltávnál beértük, de ők tudtak indítani, mi viszont nem. Ennek ellenére nagyon boldogok vagyunk, mert a verseny előtt a dobogóra kerülés sem tűnt reálisnak, hiszen Európa-bajnokok, világbajnoki dobogósok voltak a mezőnyben. Ha a kiutazás előtt azt mondja valaki, hogy így végzünk, akkor is kiegyeztem volna ezzel az eredménnyel" – mondta Varga Dávid.

A kiváló kenusok számára sok pihenés nem maradt, hiszen a hétvégén rendezik Szolnokon az országos bajnokságot. Hogy egy Európa-bajnokság után milyen kedvvel tudnak hajóba térdelni az ob-n, azt Nagy Péter fogalmazta meg a legjobban: „Az Európa-bajnokságon magunkért küzdöttünk, az országos bajnokságon pedig az egyesületért..."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Találkozás húsz év után

A hétvégén rendezte meg a Győri Vízügy-Spartacus Evezős Klub a győri Kálóczy téren az evezősnapot,… Tovább olvasom