Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Vanyus: csak jobb jöhet

Sokan aggódnak, hogy ha Győr megválik a Magvassytól, az hátrányosan érintheti a kézilabda jövőjét.

Vanyus Attila, a Győri ETO KC elnöke és Molnár Péter győri sportigazgató sem tart attól, hogy a Magvassy-sportcsarnok esetleges új üzemeltetője sértené a kézilabda jelenlegi helyzetét és pozícióját a létesítményben.

A Kisalföld egy korábbi számában már beszámoltunk arról, hogy a közeljövőben várhatóan új üzemeltetője lesz a győri Magvassy Mihály Sportcsarnoknak. Sokan amiatt aggódnak, az esetleges változás hátrányosan érinti majd a városban nagy hagyománnyal bíró kézilabda lehetőségeit.

Kun András alpolgármester kijelentette, a változás után is a fontossági sorrend első és azt követő kilenc helyén az ETO kézilabdásai állnak, ráadásul az egyik pályázó az üzemeltetésre éppen az ETO KC. Vanyus Attila, a győri klub elnöke meg is erősítette, hogy benyújtottak egy ajánlatot. Emellett hozzátette: „Feleslegesnek és hangulatkeltőnek tartom, hogy a változás negatívan érint bennünket. Úgy gondolom, a mostaninál csak jobb sorunk lehet, rosszabb biztosan nem lesz. Bárki lesz is az új üzemeltető, szerződés rögzíti majd, hogy a csarnok működtetésével a kézilabda helyzetét nem sértheti. Szó sincs tehát arról, hogy mondjunk nekünk bérleti díjat kellene fizetni, s ennek fedeztét a jegyárakból teremtenénk elő."

Vanyus Attila szerint a jövőben racionálisabbá válhat a gazdálkodás, s ugyanezt mondta Molnár Péter sportigazgató is. „A sportigazgatóság eddig is, amennyire a jelenlegi intézményi keret lehetővé tette, igyekezett a lehető legtakarékosabban gazdálkodni. A továbbiakban más formában, de még racionálisabb keretek közé kerül a sportcsarnok üzemeltetése" – vélekedett a sportvezető.

A kiskúti létesítmény üzemeltetési költsége 2003-ban 42 millió forint volt, a bevétel azonban ehhez képest egyáltalán nem volt jelentős. „A csarnok kihasználtságát több mint nyolcvan százalékban a kézilabda merítette ki. Emellett persze jutott hely más rendezvényeknek is, de értelemszerűen ezekből komoly pénzekhez nem lehetett jutni."

Joggal merül fel persze a kérdés, hogyha a fontossági lista legelején a jövőben is a kézilabda szerepel, akkor miként válhat a mostaninál gazdaságosabbá az üzemeltetés, s miért érné meg a jelenlegi helyzet fenntartása egy esetleges profitorientált gazdasági társaságnak.
Molnár Péter erre így reagált: „Csak azt tudom elismételni én is, amit Kun András is elmondott. Eszerint garanciák lesznek arra, hogy a kézilabda érdekei nem sérülhetnek. Minden egyéb más csak feltételezés."

Ugyancsak kérdéses a sportigazgatósághoz tartozó többi létesítmény, így az Adyvárosi Sportcentrum vagy a városi uszoda sorsa. Nem kizárt, hogy a későbbiekben ezek is új üzemeltetőhöz kerülnek. A sportigazgató ezzel kapcsolatban csak tömören nyilatkozott: „Keresni kell itt is azt a megoldást, ami gazdaságosabbá teszi a működést, ugyanakkor a szolgáltatás színvonala nem csorbul. Hogy ez milyen formában valósul meg, az egyelőre még a jövő zenéje."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Máltán már nem lehet botlani

Sorsdöntőnek tekinthető világbajnoki selejtező mérkőzés vár a magyar válogatottra. Csapatunk eddig három mérkőzésből csupán egyet nyert meg, kettőt pedig elveszített, s éppen ezért három ponttal a nyolcadik selejtező csoportban a negyedik helyen szerénykedik. Ahhoz, hogy világbajnoki döntős álmaink teljesüljenek, nyerni kell a máltaiak ellen. Tovább olvasom