Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

Van pénz vagy még sincs?

Labdarúgás - A hírek szerint anyagi nehézségek sújtják az NB III Bakony-csoportjában szereplő MTE 1904 csapatát. A klubvezetés szerint sérülés és betegség miatt halasztották el a múlt hétvégi bajnokit.
Nem szerepel rosszul ebben a szezonban a harmadosztályú Mosonmagyaróvári TE 1904 csapata, amely jelenleg hetedik helyezett az NB III Bakony-csoportban.

Ezzel nem is lenne gond, ám az együttes az elmúlt héten nem tudott bajnoki mérkőzést játszani, ugyanis egyszerűen elfogytak a játékosai.
Hannich Péter, a csapat edzője elmondta: mindössze hét hadra fogható labdarúgó állt rendelkezésére. A két új sérült játékos mellett többen is megbetegedtek, ezért kérték a szombathelyi találkozó elhalasztását.

Vannak olyanok, akik szerint a mosonmagyaróvári játékosok nem is nagyon akartak futballozni, mert a hírek szerint jó ideje nem kaptak költségtérítést. Ezt az egyik futballista rokona meg is erősítette a Kisalföldnek:

„Hiába ígérték, a játékosok semmilyen pénzt nem kaptak három hónapja. Sőt, még nekik kell a benzint is kifizetniük, hogy elutazzanak a mérkőzésekre" – mondta a nevét érthető okokból nem vállaló rokon.

Természetesen felhívtuk az egyesület elnökét, Kiss Zsolt szerint nem helytállóak ezek a híresztelések. A gárda amúgy felszállóágban van, a cél, hogy a bajnokság végén az első öt között legyen – mondta a sportvezető, aki évről évre próbálja talpon tartani a mosonmagyaróvári klubot.

Ez nyilván nem egyszerű feladat, még akkor sem, ha Mosonmagyaróvár önkormányzata havonta utal támogatást a csapatnak, ami persze nem fedezi az éves költségvetést.

Legutóbb 2007-ben kavart nagy vihart a távozó edző, Soós Imre, aki feljelentette a mosonmagyaróvári klubot az elmaradt járandóságai miatt.

Akkor több, szintén a klubot elhagyó futballista és a pályaedző is azt nyilatkozta, hogy nem kapták meg a nekik járó költségtérítést.
Végül sikerült a trénerrel megegyezni, új edző érkezett, a fiatal csapat azonban kiesett az NB II-ből.

A harmadosztályban Hannich Péterrel aztán elkezdődött az „építkezés", s remélhetőleg tényleg csak átmeneti zavarról van szó, s nem torpan meg újra a társaság.

Ha gond van, kérdés, hogy egy akkora városban, mint Mosonmagyaróvár, miért nincs vagy miért nem találnak a vezetők az önkormányzaton kívül más támogatót. Ha más nem, azok a szurkolók, akik eddig kitartottak, megérdemelnék.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy centiméterre a végső győzelemtől

Amerikai futball -Második lett a Veritas divízió I-ben a Győr Sharks csapata, miután a nagydöntőben… Tovább olvasom