Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 30°C Még több cikk.

Változó játékoskeretek és célkitűzések

A magyar labdarúgás bajnoki rendszerének átszervezése miatt a jövőben erősebb lehet az NB III mezőnye.

A magyar labdarúgás bajnoki rendszerének átszervezése miatt a jövőben erősebb lehet az NB III mezőnye, hiszen az NB I/B megszűnésével most tényleg a harmadik vonalról beszélhetünk. A Bakony-csoportban négy megyei együttesünk – a Kapuvár, a Jánossomorja, az SVSE-GySEV és a Csorna – küzdhet a pontokért.

A Kapuvári SE a kilencedik helyen zárta az előző pontvadászatot. Kovács Lajos, a csapat szakvezetője most is elégedett lenne ezzel a helyezéssel, hiszen egy masszív középcsapatot szeretne kialakítani. Lapunk érdeklődésére elmondta: a játékoskeret egyelőre még nagyon „képlékeny", ám az értékes futballistákat sikerült megtartaniuk. Immár biztos, hogy a Győri Dózsa két korábbi kapusa, Kormos Tamás és Kokas Gábor a rábaközi város csapatában folytatja a pályafutását, csakúgy, mint a mezőnyjátékosként bevethető Szabó Dániel (FC Sopron).

Antal Balázs pedig két év kihagyás után döntött úgy, hogy újrakezdi a futballt. Tárgyalnak még Renner Istvánnal és Pintér Ádámmal is. Forgács Ottó (Győri Dózsa) már aláírta az átigazolási lapot, ennek ellenére korántsem biztos, hogy Kapuvárra igazol. A távozókkal kapcsolatban az edző megjegyezte: Markó Zoltán és Horváth György Ausztriában vállalt munkát, így elképzelhető, hogy ők elbúcsúznak a csapattól. A szakvezetés azonban még tárgyal az említett két játékossal, mert szeretnék, ha maradnának.

Jánossomorján július 19-én tartották az első edzést. Turány Imre, az együttes trénere elmondta: érkezőkről és távozókról egyelőre még nem tud beszámolni. Várhatóan a hét közepére alakul ki a végleges keret. Addig is heti négy edzéssel, valamint felkészülési mérkőzésekkel hangolnak a következő szezon találkozóira.

Az SVSE-GySEV csapatánál a nyáron nem történt nagy játékosmozgás. Majoros Zoltán edzőtől megtudtuk: egyelőre csak Szabó András (FC Sopron) érkezett az alakulathoz, de egy gólerős támadót még szeretnének igazolni. Varsányi Gábor Répcelakra, míg Poór Krisztián Ausztriába, egy alacsonyabb osztályú csapathoz távozott. A tréner hozzátette: a bajnokság végén az első tíz csapat között szeretnének végezni. Majoros Zoltán szerint az átszervezésnek lehetnek pozitív hatásai, például tisztulhatnak a viszonyok és erősebb mezőnyben futballozhatnak.

Csornán a bronzérem ellenére az edzőváltás mellett döntöttek a vezetők. Gunyhó Ferenc helyett Horváth László, a Gyirmót SE egykori edzője irányítja a szakmai munkát. Az újdonsült edző elmondta: az előző szezonban valóban remek helyezést ért el a csapat, ám az átszervezések miatt gyakorlatilag magasabb osztályba kerültek, ezért nem szabad, hogy ugyanaz legyen a célkitűzés. Az együttessel szemben a reális elvárás az első nyolcba kerülés lehet. Meghatározó futballista egyelőre nem hagyta el az egyesületet, igaz, még biztos érkezők sincsenek.

A keret összetétele a következő napokban folyamatosan változhat. A tervek közt szerepel fiatal, tehetséges játékosok leigazolása. Annál is inkább, mert az MLSZ szabályai szerint két 21 év alatti labdarúgónak egy időben a pályán kell lennie. A Csornáról alacsonyabb osztályú együttesekhez kölcsönadott futballisták többsége visszatért, tesztelésük jelenleg is tart.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mörtel: Gól a premieren

A múlt heti nemzetközi tornán bemutatkozott a válogatottban Mörtel Renáta, a Graboplast-ETO fiatal… Tovább olvasom