Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Változások Győrújfalun

Korábban éveken át meghatározó szerepet játszott a megyei másodosztályban a Győrújfalu gárdája, mígnem néhány évre búcsúra kényszerült. Eközben persze történt egy s más a sportkör életében.
Az egyik legfontosabb talán az, hogy két évvel ezelőtt a sportkör irányítását Tatai József vállalkozó vette át, és a labdarúgás mellett a szintén vállalkozó Simon Béla támogatásával tekeszakosztályt is működtetnek, melynek keretében az első csapat a megyei első osztályban szerepel, míg a tartalékok az alacsonyabb osztályban gurítanak.

A másik jelentős változás pedig az, hogy az önkormányzat anyagi támogatása mellé 850 ezer forintot nyertek pályázaton, amiből lelátót és szertárat tudtak építeni az amúgy sem régi öltözőépület mellé.
Visszatérve a labdarúgásra, az elmúlt évi bajnokságban még csak a negyedik helyen végeztek, de aztán a nyáron együtt tartották a csapatot, sőt, még erősítésként Győrújfalura igazolt Rácz, Varga és Wunderlich. Mivel a csapatból távozó nem volt, a cél egyértelműen a csoportelsőség megszerzése, illetve a megyei másodosztályba való feljutás volt. Ez a cél félidőben teljesült, olyannyira, hogy nyolcpontos előnnyel várhatják a tavaszi folytatást. A szakmai munka irányítását Vingler Zoltán, a csapat egykori üdvöskéje látja el, aki szakavatott kézzel foglalkoztatja az utánpótlást is, a harmadik helyen állnak az őszi idényt követően.
A csapat átlagéletkora alig haladja meg a 22 évet, több ifjúsági korú játékos is rendszeresen szerepel a felnőttek között. A sportszerűség terén is előbbre lépett a csapat, hiszen az elmúlt őszön nem történt kiállítás, és sárga lapok miatt is mindössze egy játékosnak kellett egy mérkőzést kihagynia.

– Igyekeztünk az anyagi és tárgyi feltételeket is biztosítani – mondja értékelése során Tatai József elnök. – Remélem, hogy a jövőben is hasonló támogatásban részesülünk az önkormányzat részéről, úgy, mint eddig. Abban bízom, hogy a csapat egyre jobb eredményeit látva a szurkolóink is kitartanak, sőt, a számuk növekszik is és a vállalkozók köre is bővül. Úgy vélem, a jelenlegi gárda alkalmas a nagyobb feladatok megoldására is, tehát nem ijedünk meg, ha a bajnokság végén is az első helyen végezve kell a feljutásról nyilatkozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Történelmi football-pillanat: nő a pályán

Katie Hnida az első nő, aki pályára léphetett élvonalbeli amerikaifutball-mérkőzésen. Tovább olvasom