Kisalföld logö

2016. 12. 06. kedd - Miklós -6°C | 2°C

Változások előtt

Évadnyitó értekezletet tartott a megyei labdarúgó-szövetség újonnan kinevezett játékvezetői bizottsága.

Évadnyitó értekezletet tartott a megyei labdarúgó-szövetség újonnan kinevezett játékvezetői bizottsága, amelyen közel kétszáz játékvezető mellett részt vett Palotai Károly és Kőrös László egykori
FIFA-játékvezetők, valamint Vágner László, az országos szövetség játékvezetői bizottságának elnöke.

Horváth Cs. Attila, a megyei LSZ elnöke bevezetőjében hangsúlyozta: eddig is és ezután is támogatja az elnökség a játékvezetők munkáját, de ennek ellentételezéseként elvárja az elnökség, hogy mindenki álljon be a sorba.

Dubraviczky Attila, a megyei jb újonnan kinevezett elnöke vázolta a tagság előtt az elvárásait, a felállított követelményrendszert. Elmondta, az új bizottság is tiszteletben tartja a hagyományokat, ezért január 20-án Sopronban megrendezik a játékvezetők részére a Jokl József-teremlabdarúgótornát, az évadnyitó bált viszont ezúttal összevonják a megyei futballbállal, amely február 24-én a győri Apor-iskolában lesz.
Március első hétvégéjén kétnapos továbbképzés keretében rendezik a fizikai és az elméleti felméréseket Győrött, illetve Csornán.
Egységes lesz tavasztól a játékvezető-küldés az egész megyében. Megszüntették a korábbi csoportvezetői tisztségeket, a jövőben
koordinátorok segítik majd a bizottság munkáját. Hamarosan javaslatot tesznek az elnökség részére a különböző keretek kialakítására, kiemelten kezelve az országos méretű utánpótlásképzést.

Vágner László, az MLSZ JB elnöke az értekezlet előtt nyilatkozott lapunknak: „Jelenlétem egyik oka, hogy tájékozódjam a megyében kialakult helyzetről, elmondjam azokat az elvárásokat, amelyeket az országos játékvezetői bizottság megfogalmazott a megyék felé, s nem utolsósorban szeretnék segíteni az új elnökségnek a kezdeti lépéseknél."
Azzal kapcsolatban, hogy a megye mindössze egy újonc országos keretaggal rendelkezik, a következőket mondta a sportvezető: „Tény, az elmúlt évi országos változások jelentősen érintették a megyét, de ahogy elnézem a rengeteg fiatal játékvezetőt, minden esély megvan a javításra, hiszen az út mindenki előtt nyitva áll. Jelentős UEFA-forrás áll rendelkezésünkre az utánpótlás képzésére. Megyénként nyolc-tíz rátermett, tehetséges fiatalt lehet bevonni ebbe a képzésbe. Szeretnénk segíteni a kiválasztást, hogy a legtehetségesebb fiatal játékvezetők minél korábban előbbre jussanak. A megyéket egységes szemléletű, magas színvonalú oktatási anyagokkal látjuk el."

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meglepetéssel zárták az őszt

Õsszel a kilencedik helyen zárt a bajnokságnak alaposan… Tovább olvasom