Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Váltás az utolsó pillanatban

Az anyagi csőd szélére sodródó Dunaferr legtöbb labdarúgója az utolsó pillanatig kitartott a klub mellett, ám hiába várták, hogy valamelyest rendeződjenek a körülmények, a klub nem tudott talpra állni, és a legkeresettebb játékosok kénytelenek voltak új csapat után nézni.

Jäkl Antal azok közé tartozik, akik hosszú idő után váltak meg Dunaújvárostól.
Jäkl Antal: A középpályás tudja, mire számíthat Váltás az utolsó pillanatban Az anyagi csőd szélére sodródó Dunaferr legtöbb labdarúgója az utolsó pillanatig kitartott a klub mellett, ám hiába várták, hogy valamelyest rendeződjenek a körülmények, a klub nem tudott talpra állni, és a legkeresettebb játékosok kénytelenek voltak új csapat után nézni. Jäkl Antal azok közé tartozik, akik hosszú idő után váltak meg Dunaújvárostól.

– Milyen érzés önhibáján kí vül elhagyni Dunaújvárost?
– Nehéz szívvel váltam meg a Dunaferrtől, de az elmúlt héten nyilvánvalóvá vált, hogy a klub fizetésképtelen, ezért a játékosoknak lépniük kell – nyilatkozta Jäkl Antal az NBI.hu internetes honlapnak.
– Az elmúlt hat év volt a legszebb időszak a pályafutásomban, bajnoki arany- és ezüstéremmel, nemzetközi kupaszerepléssel, ezért nagyon sajnálom, hogy így alakultak a dolgok. Nehéz elhinni, hogy egy-két év alatt a csúcsról ide tud jutni egy klub, de sajnos most már visszavonhatatlannak látszik a hanyatlás.

 – Mi volt az a pont, amikor végleg eldöntötte, hogy eligazol?
– A múlt hétig még bíztunk benne, hogy a vezetők meg tudják menteni a klubot, de amikor néhány napja ők is azt javasolták, hogy aki tud, keressen magának csapatot, muszáj volt másutt körülnéznünk. Többünknek a családját kell eltartania, vagyis nem volt más megoldás. Amíg lehetett, kitartottunk a Dunaferr mellett, de elérkezett az utolsó utáni pillanat, amikor keresni kellett egy másik együttest.

– Az ön esetében ez az ETO lett...
– Így igaz, tárgyaltam másik élvonalbeli klubbal is, de a győriek kitartóbbak voltak, ezért végül mellettük döntöttem. Az eddigi bizonytalanság után megnyugtató lesz egy olyan klubnál játszani, amely anyagi lag biztos lábon áll. Már mindenben megegyeztünk, aláírtam a másfél éves szerződésem, majd Salamon Miklóssal együtt csatlakoztam a Törökországba utazó győri kerethez.

– Győrött most az a Varga Zoltán a szakmai munka felelőse, akivel már korábban dolgozott együtt. Ez befolyásolta a döntését?
– Nem befolyásolta, de mindenképpen előny, hogy korábban már dolgoztam vele, hiszen nagyjából tudom, mire számíthatok az elkövetkezendőkben, és ő is tisztában van az én képes ségeimmel.

– Mi az első benyomása új csapatáról?
– A legmeglepőbb a bő keret volt, hiszen majd kétszer annyi játékost találtam az öltözőben, mint amennyi Dunaújvárosban volt. A klub most több rutinos játékost is igazolt, hiszen Preisinger, Salamon és Pinte már bizonyították, hogy jó játékosok. A keret másik fele azonban feltűnően fiatal és tehetséges, vagyis minden adott egy ütőképes csapat kialakulásához. Ezzel a kerettel szerintem tartani tudjuk jelenlegi jó helyezésünket, sőt, akár előbbre is léphetünk.

– Az ön sorsa úgy tűnik, meg nyugtatóan alakul, de mi várhat azokra, aki maradnak Dunaúj városban?
– A hírek szerint sajnos nagyon kevesen maradnak azok közül, akik biztos csapattagok voltak az elmúlt évben, vagyis reálisan nézve a Dunaferr kiesik az első osztályból. Azért szurkolok, hogy sikerüljön olyan megoldást találni, amellyel befejezi az idényt a csapat és akkor jövőre a másodosztályban indulhat, ellenkező esetben több osztállyal visszasorolják a nemrég még bajnok Dunaferrt. Ha ez a néhány rutinosabb játékos kiegészül a juniorkeret tagjaival, akkor van esély arra, hogy tisztességesen helytálljanak a bajnokság hátralévő részében és a klub ne tűnjön el a magyar labdarúgás térképéről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Olimpiát ér a hatodik hely

Szombaton délelőtt drámai mérkőzésen, kétszeri hosszabbítás – vagyis nyolcvan perc játék… Tovább olvasom