Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

Valósággal kiütötték a katalán csapatot

Euroleasing- Orsi Sopron UFC Barcelona 88 63 (19–24, 25–14, 25–5, 19–20) Sopron, női Euroliga-mérkőzés, 1600 néző. V.: Zuranovic (bosnyák), Vuckovic (szlovén).
A mérkőzés megkezdése előtt a váratlanul elhunyt Fehér Miklós labdarúgó emlékére gyászszünetet tartottak.
A soproniak a könyökét fájlaló Horváth Zsuzsa nélkül álltak ki. Óriási iramban, élvezetes játékkal indult a találkozó. Az Orsi kezdetben próbálta felvenni a Barcelona hihetetlen gyors, pörgő játékritmusát, s az első percekben mindkét együttes indításból szerezte pontjait. A negyed közepén aztán úgy tűnt, ezt a rohanós játékot a spanyol csapat játssza pontosabban és bírja tovább.

A remek dobóformát mutató amerikai játékosaik, Williams és Congreaves találataival pár ponttal megléptek a vendégek. Aztán Zakaluzsnaja ügyes centerjátéka és Kovacevic triplája fordulatot jelentett, átvette a vezetést az Orsi, a közönség legnagyobb örömére. A negyed hajrája egyértelműen a Barcelonáé volt, az Orsinál a negyed végén sajnos, ahogy korábban több alkalommal is, Kovacevic magára maradt a pontszerzést illetően.
A második negyed Zakaluzsnaja szép középtávoli tempójával indult, amely előtt remek labdát kapott Bielikovától. Hiába parádézott azonban a Barcelona palánkja alatt a soproniak orosz centere, a vendégek könyörtelenül kihasználták az Orsi védekezésének legkisebb hibáit is. Aztán a negyed közepén óriási fordulat következett. Összeállt a hazai csapat védekezése, Vesel pedig bő egy perc alatt zsinórban hét pontot szerzett és máris a zöld-sárgáknál volt az előny.

A szezon során a soproniak most játszottak a legjobban hazai közönség előtt, a szurkolók „vették a lapot" és biztatásokkal további erőt adtak Hejková tanítványainak. Hiába kért időt a Barcelona edzője, a szusszanásnyi szünet után Kovacevic újra megállíthatatlan volt. A kiválóan kosarazó soproniak megugrottak. Az Orsi emberfeletti elszántsággal küzdő kosarasai sok lepattanót szereztek vissza a Barcelona palánkja alatt. Ezzel, valamint Vajda és Zakaluzsnaja villanásaival hatpontos előnyt szereztek a szünetre.

Kovacevic rossz dobásával indult a második félidő, amely után Reid a lepattanót megszerezve rosszul fogott talajt, s bokasérülést szenvedett. Ezt követően Zakaluzsnaja vétette magát észre parádés szereléssel, tehát mozgalmas volt a játék, csak éppen kosár nem esett több mint másfél percen át. A kosárcsendet az Orsi szenzációs formában játszó orosz centere törte meg. Kitűnően védekezett a második negyed elején Natalia Hejková együttese, a csoport legtöbb pontot szerző, legeredményesebben kosarazó csapata, a Barcelona több mint négy és fél percen át nem tudott az Orsi kosarába találni.

A másik oldalon viszont nagyon is „sült" Vajda Anna keze, aki hol a palának alól volt eredményes, hol pedig triplát szerzett. Az Orsi nemegyszer leindította a Barcelonát, fokozatosan nőtt a két csapat közti különbség. Egyoldalú volt a mérkőzés, gyakorlatilag csak egy csapat volt a pályán és ez a közönség legnagyobb örömére a soproni együttes volt.
A negyed végén aztán Vesel triplájával szinte hihetetlenül nagyra, 26 pontra nőtt a különbség a két együttes között. A Barcelona apró termetű, ám annál temperamentumosabb edzőnője nyilván alaposan leteremtette játékosait a harmadik negyedben mutatott vérszegény produkálásuk miatt. Persze mindenki úgy játszik, ahogy hagyják... Egy igen elszánt, „harapós" Barcelona lépett pályára a zárószakaszban. Meg is lepték ezzel a harcmodorukkal a jelentős előnyben lévő soproni csapatot, ám sokkal nem tudtak közelebb kerülni, ugyanis elkapkodták támadásaik befejezését.

A meccs végén az agresszív katalán letámadás ellen Hejková két irányítót küldött a pályára, így akadálytalanul hozták fel a labdát a hazaiak. A meccs végén már ollézott a közönség minden hazai átadás után. Ez a spanyol bikaviadalon szokás, ám a Barcelona játékosai, mint az áldozati bárányok, nem érezhették túl jól magukat eközben...
A szezon legjobb játékát nyújtva ilyen arányban is magabiztosan nyert az Orsi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétszázan érkeznek a szertartásra portugáliából

Egész Portugália gyászolja a vasárnap elhunyt 25-szörös magyar válogatott labdarúgót, Fehér Miklóst,… Tovább olvasom