Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Válogatottság az apa és a barát emlékének

Két győri és egy soproni játékos volt tagja a lettek elleni győztes csapatnak. Közülük Böjte és Stark első ízben ölthette magára a címeres mezt. A Románia elleni döntő ma 14 órakor kezdődik.

Balról: Kenesei, Molnár, Stark, Torghelle, Bodnár, Tóth, Böjte, Füzi, Pető, Végh, Gera.
Második mérkőzését is megnyerte a Lothar Matthäus által irányított magyar válogatott a ciprusi nemzetközi tornán. Mindez azt is jelenti, hogy a mieink ma 14 órakor Romániával vívják a döntőt. A találkozót a Sport1 élőben közvetíti. Az adás 13.15-kor kezdődik.

Az örmények és az EB-résztvevő lettek felett aratott siker után bizakodó a hangulat a keret tagjai között, s amire már régen volt példa, megyei szempontból is különös jelentőséggel bír az esemény, hiszen nem kevesebb, mint négy játékos tagja a jelenlegi csapatnak. Az első meccsen a győri Németh Norbert kapott lehetőséget Matthäustól, míg csütörtökön a Matáv játékosa, Pető Zoltán, valamint az ETO két újonca, Böjte Attila és Stark Péter is szerephez jutott. Tulajdonképpen ők hárman alkották a magyar nemzeti tizenegy védősorát. Egy megingást leszámítva – akkor is a középpályáról visszalépő Molnár Balázs hibázott – esélyt sem adott a védelem a letteknek a gólszerzésre.

Böjte Attila: „Magunknak tettük nehézzé a mérkőzést, hiszen hiába uraltuk végig a kilencven percet, egy figyelmetlenségből hátrányba kerültünk. Sajnos már az elején kihagytunk egy tizenegyest, sőt, a nagy helyzetekből sem tudtunk gólt szerezni. Aztán ilyen az élet, emberhátrányból a hajrában megfordítottuk az eredményt. Úgy érzem, teljesen megérdemelten győztünk, s az, hogy tíz emberrel nyertünk, bebizonyította, van tartás a csapatban, s a magyar játékosok is tudnak küzdeni."

Az ETO csapatkapitánya önmaga teljesítményét nem kívánta értékelni, de vajon mit mondott a csapatnak Lothar Matthäus?
„ Külön-külön nem mondott véleményt rólunk, de az egész csapat játékát, küzdőszellemét kiemelte, s a védelemmel is elégedett volt. A mérkőzés előtt volt bennem egy kis feszültség, de ez természetes is ilyenkor. Bevallom, nagy álmom vált valóra azzal, hogy szerepeltem a válogatottban. Csupán egy dolog miatt vagyok szomorú, hogy édesapám nem élhette ezt meg. Mindenesetre első válogatottságomat az ő emlékének ajánlom. Biztos, nagyon büszke lenne rám."
Stark Péterben klubtársához hasonlóan szintén dolgozott egy kis drukk a kezdés előtt, de hamar levetkőzte idegességét.

„ Fura, ugyanakkor jóleső érzés volt hallgatni a magyar himnuszt a pályán. Az első percekben szorongtam is egy kicsit, de az első labdaérintésekkel ez a feszültség fel is oldódott bennem. Nagy öröm számomra, hogy győztes meccsen debütálhattam a nemzeti együttesben. Úgy vélem, nem ment rosszul a játék, bízom abban, sikerült meggyőznöm a kapitányt."

A lettek ellen pályára lépő játékosok közül egyébként egyedül Stark Péteren volt fekete karszalag. Fehér Miklósra emlékezve szerdán minden játékos viselt gyászszalagot, csütörtökön azonban csak a győri labdarúgó karján láthattuk.

„ Nemcsak azért tettem fel, mert az örmények ellen nem léptem pályára. Fél évig biztos minden meccsen rajtam lesz majd, hogy így is emlékezzek Mikire."

A Matáv labdarúgója, Pető Zoltán hetvenhat percig volt pályán. Ekkor Lendvai Miklós váltotta a védőt, de a csere nem a védő teljesítményének szólt, sokkal inkább annak, hogy hátrányban volt a csapat. Pető bízik abban, hogy stabilizálni tudja helyét a válogatottban:
„ Azon dolgozom, hogy ne kelljen megint hosszú éveket várnom a meghívóra. Remélhetőleg sikerült bebizonyítanom, hogy hosszabb távon is lehet rám számítani. Sopronba kerülésem óta nagyon jól megy a játék, megkockáztatom, ilyen jó formában még egyik korábbi egyesületemnél sem voltam. Ezt elsősorban a rutinnak tudom be, az elmúlt időszakban lenyugodtam, és úgy érzem, beértem. Örülök, hogy az MTK-nál eltöltött nehéz időszak után sikerült újra felkapaszkodnom. A stabil kerettagság mellett arról sem mondtam le, hogy akár egy erősebb külföldi bajnokságban is bizonyítsak."

A péntek délutáni edzés után még nem lehetett tudni, hogy kik alkotják a románok elleni szombati döntő kezdő tizenegyét. A legvalószínűbb kezdőcsapat: Vlaszák – Komlósi (Böjte), Dragóner, Pető Z. – Bodnár, Lendvai, Németh N., Löw, Polonkai (Kenesei) – Tököli, Kovács P. lehet, de mint tudjuk, a kapitány az utolsó pillanatokban is képes változtatni az előre eltervezett összeállításon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megműtötték az átlövőt

Mint azt már tegnapi számunkban jeleztük, Mörtel Renáta, a Graboplast-ETO átlövője súlyosnak tűnő… Tovább olvasom