Kisalföld logö

2018. 08. 14. kedd - Marcell 20°C | 29°C Még több cikk.

Válogatottmeccs Győrben?

Győrött tartott elnökségi ülést a Magyar Jégkorong Szövetség. Ezen szó volt a Győri ETO HC helyzetéről.

Könnyen elképzelhető, hogy november 9-én a magyar válogatott Győrött mérkőzik meg Japánnal.
A Studniczky Ferenc vezette honi jégkorongszövetség elnökségi ülésén elsőként a Győri Jégsportért Alapítvány kuratóriumának elnöke, dr. Jakab Tamás vázolta fel a győri felnőtthoki helyzetét.
Mint ismeretes, sokáig kérdéses volt, hogy a győri gárda el tud-e indulni az új bajnokságban. Végül komoly segítséggel – ebből a magyar szövetség is kivette részét – sikerült előteremteni az ob I feltételeit, így nincs akadálya annak, hogy a legjobb csapatok lépjenek jégre a megyeszékhelyen.

Merészebb tervek a szezonra

Ha a bajnok Alba Volán és a Dunaújváros szintjét egyelőre nem is éri majd el a győri csapat, a korábbiaknál mindenképpen jóval komolyabb ellenállást szeretne kifejteni a gárda.

„Be kell látni, hogy hosszú távon nem lehet csak a túlélésre játszani. A nagyarányú vereségek sem a közönség, sem pedig az esetleges támogatók számára nem vonzóak. Éppen ezért komolyabb célokat tűztünk magunk elé. Persze mindez nem megy egyik percről a másikra, ráadásul szükség van megfelelő szakmai vezetésre és erősödő játékoskeretre. A bajnokság lebonyolítása kedvező számunkra, mert igazából a második körben kezdődik nekünk az igazi küzdelem" – mondta Jakab Tamás.

Új modellben dolgoznak

Első lépésként megváltozott a vezetőségi modell. A jövőben Rátonyi György személyében klubigazgató dolgozik az egyesületnél. Ő korábban játékosa volt az ETO-nak, így nem ismeretlen számára a közeg.
A vezetőedzői feladatok ellátására sikerült megnyerni a szlovák Tibor Ághot, aki azonban nem csupán az első csapat szakmai munkájáért felel, hanem a hazájában az utánpótlás terén szerzett több évtizedes tapasztalatát a győri fiatalok képzésében is kamatoztatja. Feladata lesz a sportiskolai rendszer kiépítése. Ebben lesz segítségére az ETO-t régóta szolgáló Bartalis József is.

Ami a csapatot illeti, a korábbi évek keretének magja megmaradt, hozzájuk csatlakoznak majd az érsekújvári válogatón kiválasztott szlovák játékosok. Velük az elmúlt évekhez képest ütőképesebb győri gárda alakulhat ki.

A japán válogatott érkezhet

Sokat lendíthetne a győri jégkorongon, ha esetleg egy nemzetközi meccs lenne a megyeszékhelyen. Erre ráadásul van is esély. November 9-én a magyar válogatott Japánnal mérkőzne. Konkrét döntés egyelőre nem született, de Studniczky Ferenc elnök és Kovács Zoltán főtitkár is megerősítette: ha minden a tervek szerint alakul, akkor a győri műjégpálya ad otthont a válogatott-találkozónak. Persze ehhez jég is kell, de már erre sem kell sokat várni: a tervek szerint ugyanis október 15-én megnyitja kapuit a létesítmény.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Darázs csalódott a brazil viadalon

Minden szempontból élete legrosszabb versenyének nevezte Darázs Ádám a brazíliai viadalt. Tovább olvasom