Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Válogatottak a győri lőállásokban

Szalonikiben rendezik idén a sportlövők légfegyveres Európa-bajnokságát, amely előtt a magyar futócéllövő-válogatott Győrbe jött, hogy a világszínvonalú Sius Ascor célzóberendezéssel felszerelt Győri Lövészklub csarnokában készüljön fel a világversenyre.
A nyolctagú csapatban, amelyet három férfi (Sike József Európa-bajnok vezetésével) és három női felnőtt versenyző (az angyalföldi Máté Edittel az élen), valamint egy-egy junior futócéllövő alkot, a győriek színeiben ifj. Laczik Zsolt (Gy. Patent LK) is helyet kapott, s nagy reményekkel készül a tavaly megszerzett cím megvédésére.
Jenei István szövetségi edző, akinek munkáját a győri Laczik Zsolt és a keszthelyi Keczeli Zoltán edzők segítik, annak ellenére, hogy igen rövidnek tartja az egyhetes edzőtábort, jó körülmények között készítheti fel a magyar csapatot az EB-re. Mint mondta, a győri városvezetés sportszerető gondoskodása révén olyan feltételek fogadták itt a válogatottat, amelyek teljesen megfelelnek a nagy vetélkedő szintjének. Mindenki jó formában van, valamennyiük részéről gondos felkészítőmunka előzte meg ezt a nagy versenyt, hiszen olyan nagy tapasztalatokkal rendelkező versenyzőkről van szó, akik nagyon jól tudják, mennyire fontos az alapos fizikai és szellemi felkészülés ebben a sportágban a mai világversenyekre, így reális esélyekkel indulnak 18-án Görögországba.
Junior korosztályban Magyarország csak egyéniben indít versenyzőt, de két igen felkészült futócéllövővel áll ki (La-

czik Zsolt és a keszthelyi Keczeli Bianka személyében). Hogy ez a felkészülés milyen helyezést eredményez, az majd ott, a lőállásokban dől el. Az elsőtől a hatodikig bármilyen helyezés elképzelhető. A felnőtteknél gyakorlatilag ugyanez a helyzet, de ők a csapatversenyben is érdekeltek, ahol már valamivel kiszámíthatóbbak az esélyek, így az éremvárásnak nagyobb a realitása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Simon hazai premiere

Vasárnap délután mutatkozik be Simon Tibor irányításával tétmeccsen hazai pályán a Matáv Sopron… Tovább olvasom