Kisalföld logö

2018. 09. 20. csütörtök - Friderika 15°C | 26°C Még több cikk.

Válogatott kosarasok a SEAT Fotonban

Kosárlabda - Alaposan megváltozott játékoskerettel vág neki a SEAT Foton Győr az új idénynek. Tapodi Péter csapatába nem kevesebb, mint nyolc új játékos érkezett, köztük két magyar válogatott, Fűrész Diána és Vida Anna.

Kicserélődött a SEAT Foton Győr csapata. A tavalyi keretből mindössze négy játékos maradt Győrött. Füzy András, a klub elnöke tehetséges fiatalokkal, valamint magyar és szlovák válogatott játékosokkal erősítette meg csapatát. Fűrész Diána és Vida Anna egyaránt a BSE csapatától érkezett Győrbe, és mindketten tevékeny részesei voltak a nemzeti csapat sikeres szereplésének, amelynek eredményeképp a Rátgéber László vezette válogatott kijutott az Európa-bajnokságra.

A 24 éves Fűrész Diána korábban a Kecskeméti KC, a Soproni Postás, a Szeviép-Szeged, a Diósgyőr és BSE csapatában szerepelt. A játékos 1-es és 2-es poszton, azaz irányítóként és hátvédként is bevethető. Győrbe igazolásáról így mesélt:

„Úgy éreztem, környezetváltásra van szükségem, hogy új motivációra leljek a kosárlabdában. Tetszettek a SEAT Fotonnál hallott szakmai elképzelések, a célkitűzés is kihívást jelentett, így elfogadtam az ajánlatot. Jó közösségbe kerültem, és profi körülmények között készülhetek. Tapasztalataim alapján elmondhatom, Magyarországon kevés ilyen feltételekkel rendelkező klub található. A hangulat nagyon jó, annak ellenére, hogy még alig ismerjük egymást. Ez csak vereségek vagy gyengébb szereplés esetén változhatna meg, de bízok benne, hogy ilyenben nem lesz részünk. Eddig keveset láttam a városból, az időm nagy részét költözködéssel töltöttem, viszont amit eddig felfedeztem, az elnyerte a tetszésem. Az idei szezonban a személyes célom a csapat célja is egyben, szeretnénk a legjobb négy közé jutni. Minél jobb játékkal akarom segíteni a csapatot ennek elérésében. Emellett a válogatottban is szeretném stabilizálni a helyem, ott szeretnék lenni az Európa-bajnokságon."

Fűrész Diána
Fűrész Diána

 

Vida Anna, a 23 esztendős bedobó a Szolnok és a BSE csapatában játszott eddig. A tehetséges játékos kiemelkedő átlagpontszámával hívta fel magára a figyelmet legutóbbi szezonjában.

Vida Anna
Vida Anna

„Diához hasonlóan én is úgy éreztem, hogy három év után váltanom kell. Tapodi Péter volt már az edzőm Szolnokon, az ő személye is döntő fontosságú volt az ideigazolásomban. Nagyon tetszik Győr, jól érzem magam itt. Az egyetlen kisebb kényelmetlenség, hogy messze van a szülővárosomtól, Szarvastól, de ez nem jelent olyan nagy problémát. Sok játékossal már játszottam együtt korábban, így nem kerültem teljesen ismeretlen közegbe. A öltözőben nagyon jó a hangulat, remélem, ez a szezon közben is megmarad. Szeretnék minél többet fejlődni és meghatározó játékosává válni a csapatnak. Remélem, ezzel elérhetem, hogy továbbra is a válogatott tagja maradjak."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bravúros bronz a világbajnokságon

Tenisz - Bronzérmes lett a soproni Babos Tímeával és a győri Mikó Zsófiával felálló magyar női… Tovább olvasom