Kisalföld logö

2018. 10. 17. szerda - Hedvig 9°C | 22°C Még több cikk.

Válogatott ajánlatok

A Tento-ETO és a Graboplast- ETO több játékosának is lejár nyáron a szerződése.

Igazán sikeres idénye van Herbert Gábornak, a Tento-ETO játékosának. A győriek beállósa előbb bekerült a válogatottba, majd a sikerrel megvívott EB-selejtezőkön stabilizálta helyét a nemzeti csapatban. Emellett klubjában is rendre a csapat legjobbjai között van. Érthető, hogy megnőtt Herbert ázsiója, ráadásul a játékos szerződése a nyáron lejár. Nagy kérdés, sikerül-e Győrött tartani a beállóst.

„ Jól érzem magam itt, nagyon együtt van a csapat, esélyünk van a négy közé kerülésre. Ezért is fáj egy kicsit, hogy múlt héten a Tatabánya ellen nem sikerült győznünk. Most már nem a saját kezünkben van a sorsunk. Örömmel maradnék az ETO-ban, de egyelőre a klubtól még senki sem keresett meg" – mondta Herbert Gábor, aki egyébként nem csupán játékos, hanem az egyik utánpótláscsapat edzője is.

„ Szeretek a srácokkal dolgozni, azt a munkát sem hagynám félbe szívesen, ugyanakkor nem tagadom, vannak olyan ajánlataim, amelyeket érdemes megfontolni. Az az igazság, kevés olyan csapat van ma Magyarországon, ahova érdemes lenne szerződni. A nemzetközi kupaszereplés mindenesetre csábító lenne. Ez persze a negyedik hely elérésével Győrben is elérhető még, csak félő, hogy kicsúszom az időből."

Mindezek alapján egyébként a dobogós csapatok jöhetnek számításba, s figyelembe véve, hogy a Pick-Szegednél támadhat űr a beállós posztján – Mezei Richárd a visszavonulás gondolatával foglalkozik –, nem nehéz kitalálni, melyik együttes lehet az egyik kérő.

„ Nem mondanék csapatneveket addig, amíg nincs konkrétum. Örülök, hogy sokakat foglalkoztat a sorsom, annak pedig még jobban, hogy szeretnék, ha Győrött maradnék. Ehhez azonban tudnom kellene, a klubnak mik a szándékai velem kapcsolatban. Én úgy gondolom, két-három héten belül eldőlhet, hol folytatom pályafutásomat."

A Graboplast-ETO válogatottjai közül, mint arról korábban beszámoltunk, Görbicz Anita várhatóan újabb két évre a győriek játékosa marad.
Mehlmann Ibolya szerződése is lejár a nyáron, de vele kapcsolatban még nincsen döntés. „Addig nem szeretnék mondani semmit, míg nem dől el, melyik csapatban játszom a következő idénytől. Tárgyalunk az ETO-val, nem tartom kizártnak, hogy maradok, de többet nem mondanék."

A válogatottban a jobbátlövő posztján első számú jelöltté előlépett játékossal kapcsolatosan több információ is napvilágot látott. Ezek szerint Magyarországról a Dunaferr, a Debrecen, külföldről a Hypo és dán csapatok jöhettek szóba Mehlmann lehetséges új klubjaként. Mindezt azonban nem erősítette meg az átlövő.

„ Csak ismételni tudom magam, még nem született döntés. Majd ha minden eldőlt, akkor úgyis nyilvánosságra hozom, hogy maradok-e Győrött, vagy máshol folytatom."

A női mezőnyben eddig egy átigazolás dőlt már el: a Dunaferr válogatott hálóőre, Pálinger Katalin ősztől a dán FC Köbenhavn együttesét erősíti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baumgartner ex-menedzserének versenyzője inful a Minardinál

A Minardi-istálló az osztrák Patrick Friesachert nevezte meg Christijan Albers csapattársának, így… Tovább olvasom