Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Választási ígéretek - betartva

A győri közgyűlés döntött a város idei költségvetéséről, így egyben arról is, hogy az élő sportra a korábbinál több pénz, 190 millió helyett 250 millió forint jut.

Szijjártó Péter, az önkormányzat gazdasági bizottságának elnöke:
„Több ígéretet tettem a sportszerető polgároknak a választások során és örömmel jelenthetem, valamennyit sikerül betartani. Vállaltam, hogy megmenekül a győri férfi kézilabdázás; az Audi-ETO csapata BL-fordulónként két és fél millió forintos támogatást kap a várostól, erre a célra elkülönítettünk huszonötmillió forintot. Ezt a pénzt nem számítva a két kézilabdaklub a tavalyi hatvanhárommillió-hatszázezer forinttal szemben idén összesen nyolcvankétmillió-kétszázezer forint eredményességi támogatást kap. Ebből negyvenkilencmillió-hatszázezer a női, harminc és fél millió a férficsapaté."

A politikus elmondta: kiemelt szakosztályként működik – ezeken kívül – továbbra is a kajak-kenu, valamint előrelépett két női „szakág": a SEAT Foton kosárlabda- és a GYVSE vízilabdacsapata. Továbbá eredményességi támogatásként a tavalyi 26 helyett 32 millióval számolhatnak a győri szakosztályok. Új elem a rendszerben, hogy 4 millió forintot fordítanak az eddig elhanyagolt peremkerületek sportjára.

Jelentősen megnőtt az össztámogatás mértéke, 190 millió helyett 250 millió forintot költenek Győr élő sportjára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tragikus előreszaltó

Súlyos sérülést szenvedett a hétvégi makói diákolimpián Virág Zsolt, a győri Bercsényi DSE versenyzője. A tehetséges tornász egyik nyakcsigolyája mozdult el, Szegeden öt órán keresztül műtötték. Az ottani orvosok nem tudták megjósolni, milyen következményekkel jár a baleset, bár már a legrosszabbra is felkészítették a fiatal sportoló családját. Szerintük azért van remény arra is, hogy az erős fizikumú fiatalember felépül. Tovább olvasom