Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 17°C Még több cikk.

Vajon ki építsen görzenált?

Győr-Likócson a várt gördeszka- és görkoris létesítmény helyett a sporttól idegen beruházás készül.

Győr-Likócson végérvényesen elhallgattak a motorok. Évek óta minimotorversenyt sem rendeznek az egykori gokartpályán. Sőt, most már bizonyosnak látszik, hogy a parlagon hagyott területre a sporttól idegen beruházás készül. Pedig a kerékpárosok, valamint a gördeszka és görkorcsolya hívei szívesen vennének egy nekik megépített, balesetmentes pályát.

Néhány évvel ezelőtt a Kisalföld sokszor közölt fényképes beszámolót azokról a színvonalas gokart-, majd minimotoros versenyekről, amelyekre az ország minden vidékéről, sőt, külföldről is érkeztek versenyzők. Aztán az időközben a pálya körül felépült házak lakói panaszkodni kezdtek a motorok keltette zajra és a vita odáig fajult, hogy végül le kellett állítani a likócsi gokartpályán a versenyeket.

Megszüntetett sportfunkció

Ekkor felröppent a hír, hogy a kerékpárosok számára építenek ott egy – a városban már amúgy is esedékes – speciális pályát, amit használhatnának azok a gördeszkások és görkorcsolyázók is, akik jobb híján többek közt a Kovács Margit Általános Művelődési Központ előtti díszburkolaton gyakorolnak, ahol a nemrég beépített színes berakások egész sora szétverve, gödröket hagyva hever.

Mindez elkerülhető lenne olyan görzenálok révén, amelyekből a fővárosban már több is megépült. Győrben mindez még az elképzelés stádiumában elhalt, s most ott tartunk, hogy a győri közgyűlés 410/2004-es számú határozata a Bácsai úti lőtérrel együtt a győr-likócsi gokartpálya sportfunkciójának megszüntetését is kimondta. A terület értékesítése révén szerzett bevételt az ígéret szerint sportcélokra fordítják majd.

Hiánypótló lehetne

Győr stratégiai programjához a városi sportigazgatóságról számos hasznos ötlet és konkrét javaslat érkezett a sport területéről, a nemrég benyújtott Európa Kulturális Fővárosa 2010 című pályázatban pedig helyet is kapott az a javaslat, amely egy extrémsport-park létesítésére vonatkozik.

Ebben kifejtik, milyen hiánypótló lenne a sokrétű szabadidős lehetőségek között egy, az extrém sportoknak helyet adó park. A színes, igényes könyv alakú kiadványban szó szerint ez olvasható: „Több fórumon jelentkező igény, hogy a város utcáin és terein megjelenő gördeszkások, görkorcsolyázók, BMX-esek számára időjárástól függetleníthető helyet biztosítsunk."

Beruházó és üzemeltető kell

Az önkormányzat nem is zárkózik el az ötlettől. Nagy Csaba ifjúsági és sportreferens hangsúlyozta, a sportcélú fejlesztések lehetősége megvan. Területet is lehet találni. Ha akad beruházó, valamint megfelelő üzemeltető, az önkormányzat támogatja a pályaépítés ötletét. Mint ahogy a vasúti aluljáró miatt megszüntetett belvárosi teniszpályáknak is találtak új helyet, és az Integrál-DAC-pálya szomszédságában már javában épül is az új győri teniszcentrum.

Olvasóink írták

  • 1. rallydave 2009. szeptember 30. 19:43
    „szerintem maradjon a gokartpálya...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Búcsú az álmoktól

Izrael 83–69-re legyőzte a magyar férfiválogatottat az Európa-bajnoki pótselejtezőn, így… Tovább olvasom