Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 14°C | 24°C Még több cikk.

Vajda biztosan nyert, Janics Natasa négyes hajóba ült

A kajakosok és kenusok péntektől vasárnapig a szegedi Maty-éren az Európa-bajnokságért, a világkupa-szereplésért, és természetesen a pekingi olimpiáért küzdenek. Online tudósítás a válogatóról a kisalfold.hu oldalon!
16.55 óra férfi K4 1000 méter: A nap legnagyobb érdeklődéssel várt fináléjában a Kucsera, Benkő, Kammerer, Kadler egységnek a Kökény, Storcz, Vereckei, Horváth Gábor négyessel vívott ádáz csatát. Kammerer, aki korábban két olimpiát is nyert a másik hajóban robotoló Storcz, Vereckei, Horváth hármassal most új társaival örülhetett: a táv utolsó harmadában lehajrázták riválisukat. A két szegedi, Gyökös Lajos és Csamangó Attila négyese a harmadik helyen ért célba. 

16.32 óra férfi C2 1000 méter: Ebben a futamban is szoríthattunk szegedi sportolóért: Joób Márton Sarudi Pállal térdelt egy hajóban. Sokáig partiban voltak a győzelemért, de végül csak harmadik helyen értek célba. A futamot a Sáfrán Mátyás, Sáfrán Mihály egység nyerte.

Angyal Zoltán: a Sáfrán-testvérek a tavalyi U23-as EB-re ültek össze, amit meg is nyertek. A siker óriási lökést adott nekik, a milánói kontinens bajnokságon is előrukkolhatnak valami betyáros meglepetéssel. Persze, a számban még mindig a Kolonics, Kozmann duó az egyeduralkodó.  

16.05 óra K2 1000 méter: A legutóbbi világbajnokságon, Duisburban bronzérmes Kucsera, Kammerer duó távollétében nem számíthattunk komoly izgalmakra. Végül az MTK-s Tóth, Pauman egység nyert, ők indulhatnak a kontinensbajnokságon.

15.40 óra K4 500 méter: A táv legnagyobb esélyese a Fábiánné edzette Fazekas, Benedek, Paksy, Kozák négyes volt. A Kovács Katalint nélkülöző kvartett ennek megfelelően remekül kezdett, de a Janics Natasa által vezetett egység komolyan megszorongatta őket. A szegediek olimpiai bajnoka sztrókolta azt a hajót, amelyben még Medveczky, Faldum és Csipes Tamara szelte a habokat. Benedek Dalmáék győzelmükkel EB résztvevők.

15.07 óra C1 1000 méter: A kenu egyesek leghosszabb távján a szegedi Vajda Attiláért szoríthattunk. Nos, nem kellett csalódnunk: olimpiai bronzérmesünk remekül lapátolt, riválisai Mike Róbert és Tóth Márton csak a hátát nézték. A Démász Szeged kiválósága magabiztosan, egy hajóval nyerte a futamot.

Angyal Zoltán: Vajda Attila kötelező győzelmet aratott, bár Mike is remekül ment, annak ellenére, hogy hozzá inkább az 500 áll közelebb. A két fiú várhatóan a rövidebb távon is összecsap, ott még nagyobb csatára számítok. Attila világbajnokként már biztos EB induló volt, a szegedi világkupán pedig ők ketten képviselik majd a magyar színeket.

15 óra K1 1000 méter: A pénteki nap első döntőjében Kucsera Gábor és Kökény Roland vívott hatalmas csatát a férfi kajak szólóban, az 1000 méteres távon. Végül előbbi nyert. Egy ír kajakos is szelte a habokat a Maty-éren, versenyen kívül indult és a negyedik helyet sikerült megszerznie. Kucsera inkább párosban jeleskedett az elmúlt években, a világversenyeken Kammererrel alkotnak világverő duót.

Angyal Zoltán: Előre borítékolható volt a Kucsera-Kökény párharc és Dobos András is remekül küzdött. Az Európa bajnokságon Kucsera fog indulni. A Világkupán Benkő Zoltán biztos induló, mellette még kérdéses a második magyar résztvevő személye. Az biztos, hogy a csapathajókban Kucsera párosban, Kökény a négyesben indul majd. 

Az egyes futamokat a válogatott szövetségi kapitánya, Angyal Zoltán értékeli.

Az első és legfontosabb feladat az Eb-re való kvalifikáció, amelyen további olimpiai kvótákat lehet szerezni. Férfi kajakban még három, kenuban szintén három, míg női kajakban két hely kiadó. Az olimpiai számok közül hétben még hatalmas harc várható.


A pénteki program (6 finálé):

15 óra: K1 férfi 1000 méter
15.07: C1 férfi 1000 méter
15.40: K4 női 500 méter
16.05: K2 férfi 1000 méter
16.32: C2 1000 méter
16.55: K4 férfi 1000 méter

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nehézkes kezdet, könnyed befejezés

Kosárlabda - MKB Sopron-Szeged 90-52. Négypontos szegedi akcióval indult az elődöntő. Zserzserunova… Tovább olvasom