Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

Vádemelés Simon-ügyben

Elkészült a vádemelési javaslat Simon Tibor ügyé ben. A Fővárosi Főügyészség szerdán nyújtotta be a vádiratot, a négy vádlottat csoportosan elkövetett, halált okozó testi sértéssel vádolják, a büntetési tétel 2–8 év.

Mint ismeretes, Simon Tibort április 21-én a fővárosi Café Al lure szórakozóhelyen verték meg, az orvosok két és fél napig küzdöttek a Matáv Sopron vezetőedzőjének életéért, de azt nem sikerült megmenteniük.

A vádelmeléssel kapcsolatban Kutasi Róbert, a család barátja és egyben szóvivője elmondta: ép pen a közelmúltban Sopronban, Simon Tibor emlékére rendezett Matáv–Ferencváros labdarú gó-mérkőzés sajtótájékoztatója előtt, azaz pár hete beszélt a fővá rosi főügyészség képviselőivel, akik akkor úgy tájékoztatták: G. János ellen halált okozó testi sértés, a másik három vádlott ellen pedig csupán az 1–3 év szabad ságvesztéssel büntethető garázdaság és súlyos testi sértés a vád.

– Ez úgy gondolom, nevetséges, az elkövetéshez képest szin te semmi vád nem lett volna – fejtegette Kutasi.
– Úgy gondolom, az, hogy mind a négy elkövető esetében ilyen vádemelési javaslattal utalták az ügyet a bíróság hatáskörébe, abban nagyon nagy szerepe volt a médiának, ugyanis a Simon Tiborhoz közel állók elég fontos helyeken fejthették ki a véleményüket az ügy akkori állásával kapcsolat ban, amely egyezik az előbb általam elmondottakkal.

Úgy gondolom, ez a vádemelés már közelebb van az igazsághoz, el fogadhatóbb, bár az továbbra is érthetetlen, hogy hárman miért védekezhetnek szabadlábon. Szerintem – és ezt azt hiszem, nyugodtan mondhatom a csa lád nevében is – ez egy kis lépés az igazság felé, mert továbbra is azt tartjuk, amit Simon Tiboral szemben tettek, az különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés.

Kapcsolodó cikkek>>

Simon Tiborra emlékeztek
Emlékmeccs
Simiért játszanak
Simon Tibor emlékére
Szabadlábon de nem felmentve
Narancs és szegfű
Négy férfit gyanúsítanak
Eltemették Simon Tibort

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csekély eséllyel

A labdarúgó UEFA-kupában érdekelt három magyar csapat közül a Ferencvárosnak van reális esélye a… Tovább olvasom