Kisalföld logö

2018. 10. 16. kedd - Gál 11°C | 21°C Még több cikk.

Vác - Sopron 1-2

A mérkőzést a Vác kezdte jobban, de helyzeteit nem sikerült jól befejeznie a Duna-parti csapatnak.

A félidő végére azonban meglett a hazai fölény eredménye: Kulcsár Tamás kihasználta Rabóczki Balázs helyezkedési hibáját,így megszületett a hazai vezetés. A második félidő eleje már kiegyenlített párharcot hozott, de mindkét csapat igen pontatlanul játszott. A második félidő derekán Feczesin egy védelmi hiba folytán megszerezte a Sopron egyenlítő gólját.

Aztán Bagoly megkapta második sárga lapját, így emberhátrányba kerültek a vendégek, a Vác azonban nem örülhetett sokáig, mivel két perccel később Fábián játékvezető kiállította Pálest is. Demjén szabadrúgásgóljával megszerezte a vezető gólt csapatának. Az utolsó tíz percben enyhe váci mezőnyfölény volt, de a hazaiak próbálkozásait rendre visszaverte a soproni védelem, így a mérkőzés végül is vendéggyőzelemmel zárult.

DEMJÁN GÓLJA DÖNTÖTT

90 PERC KRÓNIKÁJA

40. p: A Vén passzával induló Kulcsár 17 méterről átemelte a labdát a kint álló Rabóczki felett, aki még ujjheggyel beleért a lövésbe, de a gólt nem tudta megakadályozni. 1–0.

60. p: A berobbanó Feczesin egy bal oldalról érkező beadást 3 méterről a kapuba lőtt. 1–1.

67. p: Emberelőnybe került a Vác. Miután Bagoly Gábor lekönyökölte Palásthyt, megkapta második sárga lapját, így a kiállítás sorsára jutott.

69. p: Páles felvágta Szabó Tibort és a játékvezető rögtön felmutatta a piros lapot a váci játékosnak.

73. p.: Udvari szabálytalankodott Feczesinnel szemben. A megítélt szabadrúgást Demjén 23 méterről elcsavarta a sorfal mellett és a labda a hálóba vágódott. 1-2.
 
Úgy tűnik, megtört az átok az FC Sopron csapatán, a Selymes Tibor vezette együttes idegenben nyert a Dunakanyar-Vác ellen. Bár az első félidőben ezúttal is döcögött a játék, és ezt tessék szó szerint érteni, hiszen a szebb napokat látott váci stadion talaja rendkívül rossz állapotban volt szombat délután. Nem csoda, hogy a labda a „térdét verte" a játékosoknak. Ahár om pont azt jelentheti, hogy Sopronban egyelőre megnyugodhatnak a kedélyek. Nem alakult ki folyamatos játék egyik oldalon sem, mégis a szünetig a hazaiak szereztek vezetést. Amásodik játékrészben aztán már egy motiváltabb, agresszívabb, tudatosabb Sopron futballozott. Ennek tudható be előbb a 61. percben az egyenlítés, s aztán a 74. percben Demjén Gábor eldöntötte a három pont sorsát. – Ez volt az első gólom ebben a sz ezonban – mondta Demjén Gábor a mérkőzés után.

– Elismerem, az első félidőben nem játszottunk valami jól, nem sikerültek a megoldásaink, de aztán a folytatásban már magam is éreztem, hogy nem lehet baj, mert koncentráltan futballoztunk, csapatként működtünk. Demjén Gábor a Sopron egyik legígéretesebb tagja, nem véletlenül szerepel a korosztályos válogatottban. Újabban a pálya közepén kap feladatot, így nagy munkabírása, futómenynyisége jobban hasznára válik a csapatnak.

– Természetesen számomra is a legnagyobb öröm a gólszerzés – folytatta Demjén Gábor. – Kicsit zavar is, hogy mostanában ritkábban találok a kapuba.

Ezért érthető talán, milyen nagy volt a boldogságom szombaton Vácott. Örülök, hogy gólt lőttem, annak pedig külön is, hogy ez három pontot ért. Demjén góljaira, gólpasszaira szerdán is nagy szükség lenne, hiszen a Sopron Diósgyőrben Magyar Kupa-mérkőzést játszik s aztán a hűség városában a hétvégén a bajnok Debrecent fogadja. – Bár hazai pályán kikaptunk a Diósgyőrtől, azért nem adjuk fel, szeretnénk továbbjutni a kupában, hogy aztán kellő önbizalommal fogadhassunk a jó erőkből álló DVSC-t.  

GERGELY KÁROLY:
– A mérkőzés összképe alapján úgy érzem, mi játszottunk jobban, viszont a kihagyott helyzeteink megbosszulták magukat.


SELYMES TIBOR:
– Az első félidőben jobb volt a Vác, de a második játékrészben mutatott teljesítményünkkel megérdemelten nyertünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt Puskás Ferenc

Hosszan tartó, súlyos betegség után, 79 éves korában, pénteken reggel 7 órakor, a Kútvölgyi-kórházban elhunyt Puskás Ferenc, minden idők legnagyobb és legismertebb magyar labdarúgója. A kormány nemzeti gyásznappá nyilvánította temetésének napját. Az egész világon megemlékeztek a legismertebb magyarról. Tovább olvasom