Kisalföld logö

2018. 08. 21. kedd - Sámuel, Hajna 21°C | 32°C Még több cikk.

Vác-Audi ETO: Kiszenvedett győzelem a nyitányon

Kézilabda - A bajnokság első számú esélyeseként kezdte meg az idei szezont az Audi-ETO női csapata Vácon. Az első forduló tanulsága: a papírformáért nem járnak pontok. A győzelmért megizzadt a csapat.

Váci NKSE-Győri Audi ETO KC 25-27 (11-17)

Női kézilabda bajnoki mérkőzés, 1. forduló

Vác, 1000 néző

Váci NKSE: Juhász- Orbán 5, Farkas 4, Ábrahám 4, Veszeli 5/3, Gertsmár 4/2, Schmidt 2  Csere: Orosz, Barján, Szilágyi, Bagócsi 1

Győri Audi ETO KC: Pálinger- Vérten, Tomori 4, Görbicz 4/3, SPIRIDON 4, HORNYÁK 6, MRAVIKOVA 5 Csere: HERR (kapus) Deáki, Szegedi, Szölösi,Kovacsics 1/1, Mayer 1 

Konkoly Csaba: Jóval többet vártam a csapattól bátorságban. Azt gondoltam, hogy az első félidei hat gólos előnyre még ráteszünk a folytatásban, de nem az elképzeléseink szerint alakult a második félóra. Tévhit, hogy egycsapatos a bajnokság. Remélem hogy vasárnap, hazai közönség előtt jóval összeszedettebbek leszünk.

 

60. perc: Fél perccel a vége előtt hetest hibázott a Vác. Ha nehezen is de megvan az ETO-győzelem a nyitányon. Vác-ETO 25-27.

60. perc: Farkas talál be messziről, de szerencsére ott van Vérten. 25-27.

58. perc: Feljön két gólra a Vác. Veszeli magabiztos, büntetőből. 24-26.

57. perc: Kenyeres József is időt kér.

56. perc: Görbicz újra értékesít egy büntetőd. Ábrahám akció góllal tartja életben ahazai reményeket.23-26. 

54. perc: Megint Ábrahám. Már csak két gól az ETO előnye. Konkoly Csaba most kér időt. 22-24. Gól a folytatásban. Görbe lazán, hetesből. 22-25.

53. perc: Farkas gyönyörű passzából Ábrahám lő gólt Herr Orsinak. 21-24.

50. perc: Tomori lendületből. 20-24.

48. perc: Váci találatra egy ex-vácitól, Hornyák Ágitól jön a vendég gól. 20-23.

A két szurkolótábor fantasztikus hangulatot teremt. Ha van is a játékban üresjárat, azt feledteti a váci csarnok atmoszférája.

45. perc: Bagócsit húzzák, rángatják, de eljut ziccerig, és be is lövi. 19-22. Emberelőnyben az ETO. Ábrahám második kétpercese ez.

43. perc: Orbán góljára Spiridon kontráz. 18-22.

41. perc: Újra öt-egyet védekezünk, most Szegedi a kilépő. Meg is van a labda, de Vérten próbálkozását védi a kapus. Gólok itt is-ott is. 17-21.

40. perc: Hornyák hőst csinál a váci kapusból. A hazai akció góllal fejeződik be. 16-20.

37. perc: Herr Anita verekedte be magát lövőhelyzetig. Gólt érdemelt ez a kűzdelem. 15-19.

36. perc: Egy elsdott labdát köszön meg Orbán egy góllal. 15-18.

35. perc: Kovacsics Anikó büntetőből lövi a második félidő első zöld-fehér gólját. 14-18.

34. perc: Görbicz hagyott ki egy hetest, Veszeli tovább csökkenti a hazaiak hátrányát. 14-17.

33. perc: Még mindig várat magára az első győri találat. Orbán közben gyönyörű klasszikus szélső gólt szerez. 13-17.

31. perc: A Vác kezdi a második játékrészt. Nálunk a védekező csapatban Pálinger előtt  Mravikova, Mayer, Herr, Tomori, Vérten és Görbicz a pályán. Farkas gólt szerez, majd Pálinger ment bravúrral. 12-17.

Vége az első játékrésznek. A kezdeti bizonytalanság után magára talált a bajnoki címvédő, és hat gólos előnnyel várhatja a folytatást. Vác-ETO, a félidőben 11-17.

30. perc: Hat góllal meglép az ETO. Mayer talál be. 11-17. Húsz másodperccel a félidő vége előtt Konkoly Csaba kért időt.

27. perc: Herr Anita egy erős balossal. 11-16.

26. perc: A két szélről hibáztunk ziccerben. Előbb Mravikova, majd Görbicz.  A Vác edzője Kenyeres József kért időt.

Az ETO keretében nincs ott Aurelia Bradeanu és Rotis-Nagy sem. Ők Vanyus Attila kulb elnökkel a lelátóról figyelik a meccset.

23. Spiridon harcosságának eredménye az újabb ETO-találat. Ráadásul emberelőnyben játszhatunk Ábrahám kiállítása miatt. 11-15.

22. perc: Kemény védekezés, labdaszerzés, gól. Mravikova indult a leggyorsabban és pontos is volt. 11-14.

21. perc: A 13-as számú Görbicz hetesből szerzi tizenharmadik gólunkat. 11-13.

20.perc: Mravikova rádupláz az előző góljára, de jön újra Farkas. 11-12.

19. perc: Az ex-győri Farkas Veronika szerzi a tizedik váci gólt. Egyenlít, de nem örülhetnek sokáig a piros mezesek az iksznek. 10-11.

17. perc: A váciak negyedik büntetőjénél Gertsmár lő higgadtan. Egyenlítenek a hazaiak, de Hornyák rögtön betalál. 9-10.

15. perc: Vérten ziccert hibázott. Schmidt nem tette meg ezt a szivességet. 8-9.

13. perc: Semmi pánik: Spiridon lövi a kilencedik gólunkat. 6-9.

12. perc: Orbán az elhibázott büntető után akciógólt szerez. Feljön a Vác két gólra. 6-8.

11. perc: Hornyák emberhátrányból. Veszeli emberelőnyből. 5-8.

9. perc: Tomorit küldik ki a bírók két percre. A szabálytalanságért megítélt hazai büntető kimarad. Gertsmár a következő ziccert már nem hibázza el. 4-7.

8. perc: Remek védekezés után újabb ETO-gólok. Mravikova lövi a sorban az utolsót. A hazaiak Gerstmár révén szerzik harmadik találatukat. 3-7.

5. perc: Az ETO kezdte lendületesebben a találkozót: A zöld-fehérek közül Hornyák és Tomori is két-két gólt szerzett. A váciak közül Veszeli és Ábrahám talált be. 2-4.

Korábban:

Ma 18 órakor a Vác ellen kezdi a bajnokság alapszakaszát az Audi-ETO, mely címvédőként vág neki a szezonnak. A szakemberek egyértelműen a zöld-fehérek újabb sikerét jósolják, de azért egy-két ellenfélnek lesz ehhez szava. Tavaly egyébként azzal tette igencsak magasra a lécet a győri gárda, hogy pontveszteség nélkül végzett az élen. Igaz, az előző kiírásban nem volt rájátszás, most viszont visszatér a nézők szempontjából több izgalmat tartogató lebonyolítási forma.

Konkoly Csaba, a győriek vezetőedzője tisztában van csapata erejével és az elvárásokkal is, szokásához híven azonban igencsak óvatosan fogalmaz.

„Valóban egyre többet hallani arról, hogy bennünket kiáltanak ki a legfőbb aranyesélyesnek. Ahogyan tavaly a győzelmi szériánkkal, úgy most ezzel sem foglalkozunk. Mérkőzésről mérkőzésre készülünk, hiszen van még feladatunk bőven. A felkészülés az olimpia miatt nem volt a legzavartalanabb, de a két felkészülési torna minden szempontból nagyon hasznos volt. A győri Szabella-kupán a fiatalok kaptak szerepet, akik éltek is a lehetőséggel, s bizonyították, hogy képesek megoldani komolyabb részfeladatokat is. A Kulcsár Anita-emléktornán már majdnem komplett kerettel tudtunk részt venni, s ezen mind szerkezetileg, mind csapatként hasznos elemeket tudtunk gyakorolni. Lényeges volt, hogy Herr Anita személyében klasszikus balkezes játékosunk is van, s így taktikailag is meg tudunk talán egy kicsit újulni" – kezdte a győri szakvezető, aki hozzátette, hogy az olimpián megsérült Vérten Orsolya teljes rendbe jött, így őrá számíthat Vácon.

Aurelia Bradeanu viszont nagy valószínűség szerint nem lesz ott a pályán, ahogyan az új szerzemény, Gabriela Rotis-Nagy sem. 

 

„Bradeanunak van egy komolyabbnak tűnő Achilles-sérülése. Már Pekingben is gondjai voltak vele, s bár Dunaújvárosban játszott, most úgy fest, jobb, ha egy teljes hetet pihen. Rotis gyógyulása, mint azt már korábban nyilatkoztam, nagyon jó úton halad. Úgy számolom, hogy legkésőbb november végén már teljes értékű harcos lesz" – folytatta a győri vezetőedző.

Ami a célokat illeti, a tavalyi bajnoki és Magyar Kupa-siker után nem is lehet más, mint idehaza megvédeni a címeket. A Bajnokok Ligája legutóbbi két kiírásában a legjobb négyig küzdötte magát a zöld-fehér gárda, így ezek után fura lenne azt mondani, hogy a negyeddöntő lenne az elvárás.

„Minden meccsen úgy kell pályára lépni, hogy nyerni szeretnénk. Nyilván nem lesz egyszerű, mert ha csak a BL-ből indulunk ki, akkor már most, a negyedik ellenfél ismerete nélkül is mondhatom, hogy az első csoportkör nehezebbnek ígérkezik, mint a tavalyi. A továbbjutást azonban így is el kell érnünk" – mondta Konkoly Csaba.

Mint ismeretes, az Audi-ETO a Zvezda Zvenigoroddal, a macedón HC Kometal Szkopjéval, valamint egy második selejtezőkörből érkező ellenféllel – ez várhatóan a dán Ikast vagy a román Rulmentul Brasov lesz – került egy csoportba.

A hazai fronton a legnagyobb ellenlábas Konkoly Csaba szerint a Debrecen és a Dunaferr gárdája lehet.

„A Loki új edzővel és egy teljesen megújult kerettel vág neki az idénynek, s ez a frissesség, új impulzus sokat érhet. Sokan távoztak a Dunaferrtől is, ennek ellenére az újvárosi gárdát nem szabad leírni, hiszen a legutóbbi két tornán egyaránt játszottunk velük, s a második alkalommal már komoly erényeket mutatott. Velük is mindenképpen számolni kell.
Ezenfelül továbbra is lesznek helyek, ahol sohasem volt könnyű nyerni. Bízom benne, hogy ez mondjuk nem kedden Vácon lesz. Egy hasonló eredménnyel, mint tavaly, amikor is tizenöt góllal nyertünk, most is kiegyeznék"
– mondta befejezésül a győriek vezetőedzője.

Olvasóink írták

 • 19. VALAKINEK! 2008. szeptember 11. 19:49
  „TE GÖRBÉZEL MAGASZTALOD?!BIZTOS JÓL JÁTSZOTT GÖRBE 4/3gól ez szenzációs teljesítmény!VAN AKI GÓLT SEM DOBOTT! DE Ő JÓL JÁTSZOTT UGYE?NYERTEK ÉS KÉSZ A JÓ CSAPAT ROSSZ JÁTÉKKAL IS NYER!EZÉRT JÓ!VÁC JÓL JÁTSZOTT DE PONT NEM JÁR ÉRTE,TEHÁT MIT ÉRNEK VELE?”
 • 18. valaki1 2008. szeptember 09. 23:17
  „Ha azt megmondaná nekem egy illetékes - vagy egyáltalán valaki -, hogy Kovacsicsban milyen fantáziát látnak, azt megköszönném. Amikor látom, hogy a kispadról a pálya felé közelít megfagy az ereimben a vér a rémülettől. Se támadásban, se védekezésben - bár ott talán többet - nem tesz hozzzá a játékhoz, rosszul passzol (már amikor megteszi), nincs elképzelés a fejében, pedig szuper irányítónak zengik a népek. Hogy Görbe utódjának titulálják, az meg egyszerűen röhej... A mai meccs erre megint jó pálda volt. ÉS most lehet azt mondani, hogy ennyi meg annyi idős, nadekéremszépen, akkor ne is várjunk tőle többet és ne is tegyük rá a terhet, mert nem bírja. Van még ideje, fejlődjön, de ne a csapat és az eredmény kárára.”
 • 17. zfhjgvkjghj 2008. szeptember 09. 19:30
  „Nem baj, azért ügyes volt a Vác, úgy gondolom 2 góllal nem szégyen kikapni az országos bajnoktól.”
 • 16. zfhjgvkjghj 2008. szeptember 09. 18:55
  „Hajrá Orbán Adrienn!! Hajrá Vác!”
 • 15. marco polo 2008. szeptember 09. 18:49
  „akkor szurkolj a jó játéknak”
 • 14. zfhjgvkjhhj 2008. szeptember 09. 18:47
  „Nem tudom, hogy melyik csapatnak szurkoljak...
  egyrészről győri vagyok, de a Vácban játszik az unokatestvérem, aki szintén győri.”
 • 13. Kisalföld.. 2008. szeptember 09. 18:40
  „Kedves Budapest mindörökké!
  Az ONLINE közvetítés mindig mindenhol szöveges közvetítés volt, NSO-tól kezdve a többi sporoldalig, nem fikázni, olvasni.
  EZ BUDAPEST...sajnos..”
 • 12. Budapest mindörökké 2008. szeptember 09. 18:33
  „gusztustalan...jellemző vidéki kis porfészek.... hirdeti ONLINE náluk a szöveges begépelés az online.... kisalföld jó lenne sietni mert ez nem európ így!!! ez csak kisalföld!!”
 • 11. brummi 2008. szeptember 09. 18:25
  „a piculájat, hát ez az élő közvetites ? még az orosz-grúz meccsből es többet láttam :)”
 • 10. Helga1987 2008. szeptember 09. 18:18
  „jaaaaaaaaaaa már látom, yesssssssssssss!!!!”
 • 9. Helga1987 2008. szeptember 09. 18:17
  „Ezek át...tak minket :´( :(”
 • 8. zfhjgvkjghj 2008. szeptember 09. 18:16
  „a cikk tetején... csak szövegként közvetítik..”
 • 7. brummi 2008. szeptember 09. 18:15
  „...hol a túróba megy a közvetités ?”
 • 6. Helga1987 2008. szeptember 09. 18:09
  „majd ha valaki megtalálta írja már ki a pontos címet ide!!”
 • 5. zfhjgvkjghj 2008. szeptember 09. 18:08
  „Hol megy a közvetítés? Nem találom...”
 • 4. Helga1987 2008. szeptember 09. 18:08
  „éppen én is írni akartam hogy hol van itt közvetítés?!”
 • 3. sappy 2008. szeptember 09. 18:06
  „marha jó a közvetítés, majd beszarok az izgalomtól.”
 • 2. csakén 2008. szeptember 09. 14:50
  „Bizony-bizony!
  Viszont a BL csoportunk brutál erős, majdnem mindegy, hogy az Ikast, vagy a Brassó kerül hozzánk...
  Rettentő nehéznek ígérkezik a továbbjutás.
  Azért hajrá csajok! :)”
 • 1. FrankieBoy 2008. szeptember 09. 12:19
  „Hajrá, Csajok!
  A magyar bajnoki cím és az MK-győzelem egyértelmű elvárás, a BL-szereplés pedig legyen az eddigi legjobb!
  A szurkolókon nem múlik, Veletek vagyunk!

  CSAKAZETO, CSAKAZETO, HEJ-HEJ!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy góllal Dózsa-diadal

Női labdarúgás - Az első osztályban csak a Dózsa nyert, a megyei rangadón győri siker született. Tovább olvasom