Kisalföld logö

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 2°C | 14°C Még több cikk.

Útban a csoportelsőség felé: Audi ETO-Volgográd 36-23

Sima győzelemmel zárta a Volgográd elleni hazai meccsét a BL-középdöntőjében a Győri Audi ETO KC. Görbiczék a legjobb úton járnak a végső siker felé.
GYŐRI AUDI ETO KC - DINAMO VOLGOGRÁD 36-23 (18-13)
Női kézilabda Bajnokok Ligája, középdöntő 5. forduló

Konkoly Csaba: Meg kellett dolgoznunk a győzelemért. A különbség talán kicsit nagyobb lett, mint előzetesen gondoltam, de hazai pályán ez a kötelező győzelem kategóri a volt. Az elején többször kiengedtük a kezünkből a meccs irányítását, elsősorban az elhibázott ziccerekkel. A második félidőben a védekezésünk színvonala felnőtt a támadójátékunkhoz, és ha beindul a szekér, akkor ezt a csapatot nagyon nehéz megállítani. A Larvik más ritmusban játszik, készülünk keményen a csoportelsőségről döntő rangadóra.

Görbicz Anita: Sokat gyakorlom a heteseket, és örülök, hogy mindegyiket sikerült értékesítenem. Fiúcsapat ellen is edzünk, ellenük nehezebb eredményesnek lenni, büntetőknél is gyorsabbnak kell lenni, és mindig változtatni kell. Nem éreztem jól magam a meccs előtt, de szerencsére remekül ment  a játék nekem és a csapatnak is. Ha döntőbe akarunk jutni akkor minden ellenfelet meg kell verni, ebbe a sorba tartozik a Larvik, és a soron következő csapat is.

Hornyák Ágnes: Mostanában többször maradok a pályán támadásban, örülök, hogy sokszor a góllövés is sikerül. El kell hinni magunkról, hogy mi védekezünk a világon a legjobban, és ezt már az ellenfeleink is látják. Száz százalékosan szeretnénk továbbjutni, jöhet a Larvik. 


30. perc: Görbicz hetesgóljával zárul a meccs. 36-23.

59. perc: Gros átlövésből, Vérten lerohanásból szerez gólt. 35-23.

58. perc: Gontcharova majd Vérten eredményes. 33-23.

57. perc: Gontcharova kerül ziccerbe egy elhibázott győri lehetőség után. 31-22. Görbicz hetedik hetese is pontos. 32-22.

55. perc: Sztyepanova beállóból is betalál. 30-21. Kovacsics két védő között vesz át egy pattintott passzt, és laza gólt lő. 31-21.

54. perc: Görbicz a hatodik büntetőjét is belövi. 30-20.

Galéria! Fotók: Krizsán Csaba


53. perc: Kovacsics a magas védőfalat is átlövi. 29-20.

52. perc: Vérten Orsinak nem ellenfél a nyitott védekezés. 28-20.

51. perc: Milova, majd Gros eredményes. 27-20.

50. perc: Időt kér a vendégek edzője.

49. perc: Görbicz ezt a hetest is belövi. 26-19.

48. perc: Hátrált a győri fal, igy Kotchetova kilőtte a bal felső sarkot. 25-19.

47. perc: Vérten fut be a szélről, jön Görbicztől a passz, és gól a vége. 25-18.

45. perc: Milova után Makejeva is gólt szerez. 24-18.

42. perc: Görbicz hetesből eredményes. 24-16.

41. perc: Vérten kapott remek passzt Amorimtól. Gól. 23-16.

40. perc: Lerohanásból Sztyepanova talál be. 21-16. Az ETO-ban Kovacsics is a pályán. Rögtön gólt lő! 22-16.

37. perc: Jatsenko emberelőnyen szerez gólt. 21-15.

35. perc: Spiridon kap pontos passzt beállóban. Kotchetova átlövésből válaszol a győri gólra. 21-14.

34. perc: Amorim amit kapura lő abból gól lesz. 20-13.

31. perc: Elkezdődött a második félidő. A kapuban Lundét Pálinger, a bal szélen Vértent Schatzl váltja. Göbicz néhány másodperc elteltével betalál. 19-13.


30. perc: Gros is megszerzi első találatát. 18-13. Vége az első félidőnek.

29. perc: Lunde véd egy kemény lövést, a kipattanóból Kmirova eredményes. 17-13.  

28. perc: Amorim forgatja be a védőket a bal oldalon. Ezúttal sem tudják megállítani. 17-12.

27. perc: Görbicz teszi fel a labdát Bradeanunk lövésre. Gyönyörű akció volt. 16-12.

26. perc: Orbán a korábbi gyenge kísérlete után javít. Szép gól a jobb szélről. 15-12.

25. perc: Kotchetova lövi ki a jobb felső sarkot. 14-12.

24. perc: Görbicz mutatja be balra a passzt, a fal szétnyílik, és ott a gól. 14-11. 

23. perc: Orbán emberelőnyben ront ziccert. Hornyákot állítják ki.

22. perc: Amorim erőből megy át a jobb egyes-kettes védő között. Szép gól. 13-11.

20. perc: Sztyepanova kap hosszú indítást. Ezt a ziccert sem hibázza el. 12-11.

18. perc: Kotchetova közbalövése Lunde feje fölött csapódik a kapuba. 11-10. Orbán ejti át a jobb szélről a kapust. 12-10.

16. perc: Grebenkina a jobb szélről lövi ki a rövid oldalt. 11-9.

15. perc: Amorim kilencről simán átlövi a sáncot. 10-8. Bradeanu lő kapufát, a kipattanót Spiridon szedi össze, majd ejti a hálóba. 11-8. Orosz időkérés.

14. perc: Ugyanaz a forgatókönyv. Spiridon ellen szabálytalankodnak. Hetes. Görbicz-gól. 9-8.

13. perc: Spiridon harcol ki egy hetest, Görbicz belövi. 8-8.

12. perc: Vérten passzából Spiridon első gólját lövi. 7-8.

11. perc: Rossz visszarendeződés. Levina eredményes megint. Aztán Sztyepanova is.. 6-8.

10. perc: Potyognak a gólok. A védekezés mindkét oldalon eléggé szérszórt. Levina találta meg a rést a győri védőfalban. 6-6.

9. perc: Kmirova majd Vérten lő gólt. 6-5.

8. perc: Amorim lendületből érkezik afalra. Nagy gól távolról. 4-4. Hornyák indul meg, nem tudják megállítani. 5-4.

7. perc: Mravikova második ziccerét hibázza el. Őt most Orbán váltja.

6. perc: Labdát szerez a Volgográd. Kotchetova szólózik végig a hazai térfélen, és vágja a hálóba a labdát. 3-4.

5. perc: Khmirova megy lövésig Bradeanu és Vérten között. 2-3. Görbicz egyenlít hetesből. 3-3.

4. perc: Orosz lerohanás. Sztyepanova fejezi be góllal. Amorim bombája a válasz. 2-2.

3. perc: Kotchetova lövi át derékmagasságban a győri falat. Lunde még beleér a labdába, de így is gól lesz. 1-1.

1. perc: A Volgográd kezdi a mérkőzést. Hornyák találatával vezet az ETO. 1-0.


A Dinamo Volgográd BL-kerete:

Kapusok: Anna Szedojkina, Jelena Fomina

Mezőnyjátékosok: Jelena Avdekova, Jekatyerina Grebenkina, Viktorija Borscsenko, Tamara Csopikjan, Natalja Dansina, Natalja Drygina, Valentina Goncsarova, Olena Jatsenko, Jelena Iljukina, Tatjana Khmirova, Anna Kochetova, Marina Lambevska, Olga Levina, Daria Makarova, Ksenia Makejeva, Alexandra Sztyepanova, Viktorija Tyimosenkova, Jekatyerina Jatsenko, Anna Belusova.

Vezetőedző: Viktor Ryabykh.


Korábban:

-A Lipcse elleni idegenbeli meccsünk után kedden találkoztunk először a lányokkal, igaz akkor csak egyéni képzés volt, szerdától azonban mindenki teljes intenzitással tréningezett. Úgy érzem sikerült mindent elvégezni, amit elterveztem, örömteli, hogy továbbra is látom rajtuk, hogy elszántak. Pénteken még a fiúkkal is edzettünk - mondta a felkészülésről Konkoly Csaba vezetőedző a klub honlapján. - Ha a végcélt tekintjük, akkor azt mondhatom, hogy ha olyan játékot játszunk, mint a férfiak, akkor eredményesek lehetünk. Ebből a gyorsaságból, és a keménységből is, ahogy a fiúk játszanak sokat profitálhatunk. Ezúton is szeretném megköszönni nekik, a SZESE csapatának tagjainak, és edzőjüknek, Pauer Zoltánnak, hogy amikor szükség van rájuk, gyakorlatilag első szóra jönnek, és a segítségünkre vannak.

Konkoly Csaba nehéz meccsre számít a Volgográd ellen.

 
A találkozó 18:15-kor kezdődik. A meccs napján a pénztárak két órával a kezdő sípszó előtt, 16:15-kor nyitnak.

Az állóbérlettel rendelkezők szurkolók ezt megelőzően 16:00-tól 16:15 ig a sportcsarnok 6-os kapujánál léphetnek be.

-Nehéz meccs lesz, de tudjuk, hogy ezen a szinten nincsenek már könnyű győzelmek. Itt minden mérkőzésen keményen meg kell harcolni a sikerért. Természetesen győzni szeretnénk, tanultunk oroszországi meccsből, de biztos vagyok benne, hogy az ellenfelünk sem feltartott kézzel jön el hozzánk.
Mayer Szabina Achilles-fájdalmakkal küzdött a héten. Simona Spiridon állapota azonban sokat javult, de tény, hogy kisebb kihagyása miatt fizikálisan még nem érte teljesen utol magát. Pálinger Katalin egészséges. Egy kisebb probléma azonban előjött: Görbicz Anita szombaton minimális munkát végzett, ő hőemelkedéssel jött edzésre. Jobbnak láttuk őt hazaküldeni. Meglátjuk vasárnap milyen állapotban lesz.Olvasóink írták

 • 13. balee 2011. március 14. 13:26
  „Bzozo, azt senki nem vonta kétségbe, hogy a Spiridon-Löke páros a világ legjobb beállós kettőse lenne. Szerintem ezt 100-ból 99 ember így gondolja, és nem én vagyok az az 1, aki nem.

  "Arra akarok kilyukadni, hogy mind anyagilag, mind pedig emberileg olyan kvalitású emberekről van szó, akik nem két fillérjébe kerülnek a klubnak. A tárgyalások kimenetele tehát nagy részben az anyagiakon múlik. Persze, hogy sajnáljuk a szurkolókat az értetlenségért, de el kell fogadniuk azt, hogy a klub egy bizonyos költségvetésből dolgozik, a vezetés pedig nem tudott megegyezni a játékossal." - Konkoly Csaba nyilatkozata (http://handball.hu/2011/02/17/bradeanut_oriasi_sportembernek_tartom/)

  ,,Akik ezt a levelet írták, talán el sem tudják képzelni, mennyire fáj a szívem a két lányért, talán még jobban is, mint nekik, hiszen nap mint nap találkozunk, egy célért küzdünk. Időnként azonban meg kell hozni ilyen döntéseket is. Lehet szidni engem vagy az elnökséget, de azt azért hangsúlyozom, mi a mindenkori szakmai vezetés javaslatainak figyelembevételével döntünk személyi kérdésekről. A játékoskeret kialakításánál ezenfelül még szempontként számítanak az egészségügyi és a pénzügyi feltételek" - Vanyus Attila nyilatkozata (http://www.kisalfold.hu/sport/vanyus_attila_valaszolt_bradeanu_es_spiridon_megtartasat_kovetelik_a_szurkolok/2205044/)

  Mindketten utaltak a pénzügyi szempontokra, tehát továbbra sem tartom igaznak, hogy a rendelkezésre álló bérkeret a végtelenségig lenne bővíthető, annyira nem vagyunk gazdagok. Van egy nagyjából állandó összeg, amit megpróbálnak a lehető legokosabban beosztani. Azt írod, hogy Löke nem kap kevesebbet, mint a Spiridon. Igaz. Viszont a Szabinánál mindketten többet keresnek, tehát a Szabina béréből nem jönne ki a Szimi fizetése.

  Írtad a sérülést is. Most mi lenne velünk, ha a Szimivel most történne valami? Vagy ha mondjuk a Vérten Orsival? Őt ki tudná jelenleg megfelelően pótolni? Vagy hozzunk egy világklasszist a baloldalra kispadozni biztos, ami biztos alapon? Amit te írsz, hogy legyen két kiemelkedő tudású emberünk minden poszton azt csak a leggazdagabb klubok engedhetik meg maguknak, és mi nem tartozunk ezek közé. Ezek általában olyan csapatok, amelyekbe valamilyen állami cég korlátlanul önti a pénzt (pl. Valcea), vagy egy szezonra felfuttatják magukat, akkor talán még BL-t is nyernek, aztán a következő évben bedobják a törülközőt, mert becsődöltek.”
 • 12. T_McVay_01 2011. március 14. 13:17
  „# 11. bzozo174

  "Azt pedig nem gondolom,hogy nincs pénz!!

  Pedig arról van szó hogy a csapat költségvetése is véges.
  Löke, Lekics és Radicsevics leigazolásával valamint Amorimmal
  való hosszabbítással kimerült a keret.
  Továbbá az ankéton is elhangzott hogy az E-On 69 millióval
  kiszállt tőlunk és most már a fociban látnak fantáziát.
  Az okát nem nehéz kitalálni.
  Hírek szerint a "Digi"-vel sikerült egy komoly támogatási
  szerződést megkötni de Mica-ék megtartására már nincs lehetőség.
  Amit magam részéről nagyon sajnálok.
  Gratulálok a csapatnak a tegnapi játékért.”
 • 11. bzozo174 2011. március 14. 11:54
  „balee

  Nem akartam vitát nyitni eszemben sem volt!Csak a mérkőzés láttán felmerült bennem ez a gondolat.Nem vitatom,hogy Löke a legjobb beállós de miért ne lehetne a Spirirdonnal egy csapatban?Szerintem ketten nagyon jó párost alkotnának akár támadásban akár védekezésben.És ne felejtsük el azt sem ha esetleg közbe jönne egy sérülés!Akkor mi lesz?Mert szerintem a Mayer nem tud olyan játékot nyújtani mint a Spiridon!!Azt pedig tudni kell a jó játékos mindig többet keres!!De vele lehet célokat is elérni!Azt pedig nem gondolom,hogy nincs pénz!!Jönnek a győzelmek vannak nézők és van egy nagyon jó anyagi hátteret biztosító CÉG!!!!!Visszakanyarodva egy kicsit nem gondolom,hogy a Löke kevesebbet kapna mint a Spiridon!!De tényleg nem vitázni akartam csak leírtam amit gondolok!A hétvégén pedig verjük meg a Larvikot és akkor már mindenki féljen tőlünk!
  gyurika32:Látom egy dologra gondoltunk és Te is látod,hogy a Spiridon Löke páros a világ legjobb beállós párosa lenne!!!”
 • 10. lali48 2011. március 14. 08:23
  „balee ! Szívemből beszéltél ! Csak a LÁNYOK ne bízzák el magukat, és akkor nem
  lehet nagy baj. HAJRÁ AUDI ETO !!!!!”
 • 9. balee 2011. március 13. 23:10
  „Bzozo, Gyurika ne kezdjük el ezt a vitát minden meccs után.
  Már ott bukik a mutatvány, hogy Spiridon helyére nem a Mayer, hanem Löke, a világ jelenlegi talán legjobb beállósa érkezik. És igenis gondot jelent a Simiék fizetése, mert sajnos nálunk sincsen kolbászból a kerítés. És nem, a Mayer Szabina pénzéből nem tudnánk a Simit Győrben tartani, egyszerűen azért mert más fizetési kategóriába tartoznak. A távozókat nagyon megszerettük, minden bizonnyal hiányozni fognak, mert ők nagyrészt már tősgyökeres győrieknek tekinthetőek és nagyon szerethető emberek, de meg kell adni a bizalmat az új igazolásoknak is és őket is ugyanazzal a szeretettel kell fogadnunk, mint a Mikáékat annak idején.

  A mai meccs egyébként rendben volt, jó lenne a Larvikot is megcsapni, nehogy azt higgyék, hogy az idegenbeli győzelmünk csak valami fatális véletlen volt.”
 • 8. háté 2011. március 13. 22:58
  „Szép volt lányok, Hajrá ETO!”
 • 7. gyurika32 2011. március 13. 22:25
  „bzozo.

  Nagyon jo meglátás.Szerintem nagy külömbség van köztük.Max Spirodon többe kerül,de ez nem hiszem hogy gond lehet.”
 • 6. dominiim 2011. március 13. 22:14
  „Szép játék ! Szép Győzelem ! További szép sikereket ! Irány a BL döntő !!!”
 • 5. Nagy3845 2011. március 13. 21:20
  „Örülök, hogy mindenki sokkal jobban érzi magát. Jó hatással van ránk ez a játék. Hatalmas gratula!”
 • 4. jazmine33 2011. március 13. 20:07
  „ha most nem nyerjük meg Bl - t akkor sose”
 • 3. pemozsu 2011. március 13. 19:46
  „Gratulálok! szép volt Lányok! csak így tovább!! töretlenül. Görbicz Anitának mielőbbi gyógyulást!”
 • 2. bzozo174 2011. március 13. 19:36
  „Sziasztok!
  Néztem a mérkőzést és nagyon jól játszottunk Hajrá ETO!Csak azt nem értem miért nem akarják,hogy maradjon a Spiridon!Mind védekezésben mind támadásban nagyszerű volt a játéka!Nem hiszem,hogy többet érne a Mayer!És ezzel nem akarok megbántani senkit!”
 • 1. CsabaKiraly 2011. március 13. 18:17
  „Ugye ez a regi Sztalingrad??”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meglepetések az első tavaszi fordulókban

Kikapott Szanyban az Öttevény. A szezonban először nyert a Sarród, mindjárt 16-ot rúgtak a… Tovább olvasom