Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Utánpótlás gondokkal

Labdarúgás - Többen is úgy vélik, nincs minden rendben az SC Sopron körül. A híresztelések szerint az utánpótlás-nevelő egyesületnél egyre kevesebb gyerek sportol, s több edzőjétől is megválik a klub.

Az elnök, Csiszár Ákos szerint szó sincs arról, hogy felmondtak volna a trénereknek. Az egyesületben szerinte továbbra is a gyerekek érdekeit tartják a legfontosabbnak.

Nemrég írtunk Kovács Máté esetéről, akinek édesapja panaszolta el, hogy véleménye szerint megakadályozták fia átigazolását az SC Sopronból az SVSE-be, így tavasszal mérkőzésen már nem szerepelhet a fiatal labdarúgó. Az utánpótlásklub szakosztályvezetője, Szántó Csaba úgy nyilatkozott, ők kiadták volna az átigazoláshoz szükséges papírokat, ha időben jelentkeztek volna a klub vezetőinél.

A cikk óta úgy hallani, más gondok is akadnak az SC Sopronnál. Vannak, akik szerint egy egész korosztály versenyeztetését szüntette meg az egyesület, ahol mára csupán száz gyerek futballozik és nemrég öt edzőnek mondták fel a szerződését. A másik részről azt gondolják, személyes ellentétek miatt terjedhetnek ilyen pletykák, netán a másik városi csapat nehezményezi, hogy kevesebb támogatást kap. Mindezekről megkérdeztük az utánpótlásgárda elnökét, Csiszár Ákos készséggel állt rendelkezésünkre.

„Nem tudom, kinek áll érdekében ezeket terjeszteni, de nem igazak ezek az állítások – kezdte a korábban élvonalban is futballozó elnök. – Tény, hogy az U18-as korosztályban jelenleg nincs csapatunk, de ez csupán átmeneti. Nem megszüntettük az együttest, csupán szüneteltetjük a versenyeztetését. Amint sikerül feltöltenünk a létszámot, újból lesz csapat. Közel háromszázötven fiatal labdarúgónk van, akik, ahogy az elő van írva, fizetik a tagdíjat. Ebbe persze nemcsak a korosztályos csapatok játékosai, hanem az előkészítő csoportok labdarúgói és az ovifocisok is beleszámítanak. Nem bontottuk fel edzők szerződését, igaz, nyártól – ahogy azt említettük is nekik – egy új szakmai és pedagógiai koncepción alapuló rendszerben szeretnénk tovább folytatni a munkát. Ez nyilván érinti a tevékenységüket, s ezt új szerződésekben fektetjük le. Óriási felelősség a gyerekekkel foglalkozni, s nálunk az ő érdekeik a legfontosabbak, nekünk ezt kell szem előtt tartani. A másik soproni klubbal jó a kapcsolatunk, amiben tudjuk, támogatjuk egymást, s ezen nem is kívánunk változtatni" – fogalmazott Csiszár Ákos.
Csiszár Ákos

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronnak kellene az NB II!

Sportpolitika - A soproni sportkoncepció tartalmazza, hogy a városnak is legyen NB II-es… Tovább olvasom