Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Utánpótlás-nevelés DAC módra

A patinás győri labdarúgócsapat, az Integrál-DAC vezetése még három esztendeje, 2000 januárjában határozta el, hogy az egyre erőteljesebb igényeknek megfelelően a korábbinál lényegesen nagyobb hangsúlyt fektet a gyermeklabdarúgásra, a fiatal sportolók korszerű, korosztályos képzésére.

Ennek megvalósítása érdekében az egyesületen belül részben önálló gazdálkodó, eredményes szervezetté vált utánpótlásrészleget hozott létre. Jelenleg tíz korosztályos csapat foglalkozásait szervezik Nádorvárosban, az igazolt gyermek labdarúgók száma százhetven, valamint további harmincöt–negyven gyerek jár rendszeresen foglalkozásra.

Az MLSZ és az ISM által elindított Bozsik-program II keretében alközponti státussal ruházták fel, így tizennégy környékbeli kisegyesület gyermek focistáinak szerveztek az elmúlt évben rendszeres tornákat, edzőiknek pedig továbbképzést.

Gáborfalvi László, az Integrál-DAC korosztályos képzésének vezetője nem kis büszkeséggel újságolja ezeket a tényeket, hiszen rendkívül sok energiát fektetett már bele. Alapvető céljuk nem is lehet más, mint a felnőttgárda utánpótlásának biztosítása, ezenkívül a megnövekedett társadalmi igény kielégítése, a közeli lakótelepen élő gyermekeknek biztosítani a rendszeres sportolást. A győri iskolák diákolimpiai versenyeit, valamint a Góliát-McDonald’s FC Országos Gyermeklabdarúgó Egyesület tíz városi iskolát érintő rendezvényének is otthont adnak.
– Képzésünk jó híre szerencsére gyorsan terjed, ezért újabb és újabb tanulók jelentkeznek a foglalkozásokra – mondja Gáborfalvi László.

– Ami örvendetes, az viszont hozza maga után a gondokat is. Új pályák és hozzá kapcsolódó eszközök kellenek, mert e nélkül nem tudjuk a magunk által felállított szakmai mércét átugrani. Az Integrál által elkészített öltöző felújítása már a mai század követelményeinek megfelel, de új füves vagy műfüves pályák létesülése esetén tudnánk fogadni és foglalkoztatni valamennyi gyereket és felnőttet egyaránt. Szeretnénk elérni, hogy a DAC-stadion a lakótelep rekreációs központja legyen, aminek már húsz éve lennie kellett volna.

– Említette, hogy az egyesületen belül részben önállóan gazdálkodnak. Egyáltalán miből tartják fenn magukat?
– Az egyesületen belül a gyermek labdarúgók önálló alszámlával rendelkeznek és a fő bevételünk a gyerekek által fizetett tagdíj, amely ezerötszáz forint havonta. Van egy kisvállalkozó, aki támogat bennünket, ezen felül tavaly kaptunk Győr városától egymillió forintot, amiből az utaztatást, a nevezési díjakat, a felszereléseket, a játékvezetői díjakat és minden egyéb rendezési költséget kellett biztosítanunk a srácok számára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyos vereséget szenvedett az Internazionale

Az Interben ugyan góllal tért vissza a december elején megsérült Vieri, de ez csak a szépítést… Tovább olvasom