Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 33°C Még több cikk.

Uszoda: húszmilliós kár

Alaposan megsínylette a legutóbbi árvizet a Győri Vízisportcentrum. Az uszodában keletkezett károk több mint húszmillió forintra rúgnak, s egyelőre még kérdéses, mikor tud újra kinyitni a létesítmény.
Radics László létesítményvezető szerint október közepe előtt nem sok
remény van az újrakezdésre.
– Minden attól függ, mikorra száradnak meg a falak – mondta Radics László. – Sajnos a földszintet szinte teljesen elöntötte a víz, körülbelül két méter magasságig teljesen eláztatta a falat. Amennyiben megszárad, kezdődhet a festés, ami azt jelentené, hogy onnantól számított
egy héten belül talán újra megnyithatnánk az uszoda kapuit.

Radics László elmondta, az árvíz és a kényszerű zárás miatt kiesett forgalom húsz-huszonkétmillió forint körül van. A legnagyobb gondot egyébként a szauna beázása okozta.– Mivel ezt a részt nyitott ablakokkal nem igazán lehet szellőztetni és szárítani, így egyelőre fogalmunk sincs, mikor lesz felújítható állapotban – folytatta a létesítményvezető. – Igaz, ott már nem szaunát működtetnénk, mert az várhatóan felkerül az első emeletre. Éppen emiatt szinte biztos, hogy az uszoda nyit hamarabb, a szaunát csak később helyezzük működésbe. Mindent igyekszünk úgy kialakítani, hogy egy esetleges újabb áradás ne okozzon még egyszer ilyen károkat.Radics László hozzátette, hogy a mostani zárva tartást egyben arra is kihasználják, hogy az évente esedékes medencetisztítást elvégezzék, vagyis nyitáskor egy minden téren felújított létesítmény várja a vendégeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

US Open: Manduláék már a legjobb nyolc között

Mandula Petra – az izraeli Amir Hadad oldalán – bejutott a negyeddöntőbe a vegyes… Tovább olvasom