Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Úszás - Újabb válogatottat igazoltak

Jakabos Zsuzsanna után egy másik válogatott is a Győri Úszó SE-ben folytatja pályafutását.
Takács Krisztián korábban állt már dobogón Európa-bajnokságon. Új edzővel is bővült a szakmai stáb.

Takács Krisztián, a magyar válogatott sprintere Győrben folytatja felkészülését. A 2011-es sanghaji vb-n 50 gyorson 6., a dubaji Világkupán 50 gyorson arany-, 100 gyorson ezüst-, a rövid pályás EB-n 100 gyorson bronzérmes úszó a közelmúltban befejeződött EB után került a megyeszékhelyre, ahol Jakabos Zsuzsannával együtt folytatja felkészülését.

„A győri váltástól nagyon sokat várok, reményeim szerint pozitívan hat majd a teljesítményemre az új környezet – kezdte az úszó, aki mostanáig a Dunaferr színeiben versenyzett. – Legfőképpen a rajtolásban kell javulnom, amihez Petrov Iván tud hathatós segítséget nyújtani. Még elég sokat érzek magamban, a felkészült szakmai stáb, az új uszoda egyaránt lehetőséget ad arra, hogy ezek megvalósuljanak. Mindent megteszek annak érdekében, hogy edzőpartneremmel, Jakabos Zsuzsannával minél jobb eredményeket érjünk el."

A két úszó szeptember 22-ig lesz Győrben, utána a válogatottal az arizonai edzőtáborba utazik.

Takács Krisztián reméli, Győrbe szerződésével megkapja azokat az impulzusokat, amire a fejlődéséhez szüksége van.
Takács Krisztián reméli, Győrbe szerződésével megkapja azokat az impulzusokat, amire a fejlődéséhez szüksége van.


Vonzó ajánlatot kapott

Nemcsak a versenyzői, hanem az edzői vonalon is erősítettek a győriek, Petrov Iván régiófelelős hívására Platonov Miklós is Győrt választotta új munkahelyéül.

„A győri úszósport nagy múltra tekint vissza, s a jelenben is nagy reményekre jogosít fel – kezdte Platonov Miklós. – A város hozzáállása a sporthoz példaértékű, ezért is döntöttem úgy, hogy itt szeretném folytatni a tanítást, és a tehetségkutatás által biztosítani a város úszóinak utánpótlás-nevelését a versenysportban. Úgy gondolom, a mai sportnövendékeknek minden lehetőségük megvan ahhoz, hogy jó eredményeket érjenek el. A legmodernebb technológiával készült létesítmények, a komoly szakmai munka, a csapatként dolgozó sportegyesületek akarnak, és képesek a sportág még eredményesebbé tételére."

Platonov Miklós a Testnevelési Egyetemen 1993-ban végzett, majd később ugyanitt megszerezte a rekreáció-vezetői és a mesterfokozatú úszóedzői diplomát is. Debrecenben a Platonov Sportegyesület edzője és elnöke volt 12 évig.

„Tanítványaim között volt korosztályos csúcstartó, rengeteg döntős a korosztályos országos bajnokságon, érmesek és pontszerzők egyaránt. Igyekszem az új körülményekhez, kollégáimhoz alkalmazkodni, baráti kapcsolatot kialakítani, megfelelni a kihívásoknak. Fontos számomra a jó csapatmunka, hangulat" – tette hozzá a szakember, akiről Petrov Iván így nyilatkozott:

„Miklós kiváló szakember, elért eredményei önmagukért beszélnek, értékes szakemberrel gazdagodott Győr. Emberileg példamutató, igazi közösségi ember."

A Mórában oktat

A Móra-iskolában október 1-jétől 17.30 és 18.30 óra között hétfőn, szerdán és pénteken tartja a klub az úszásoktatást és az edzéseket Platonov Miklós vezetésével.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Evezés - A győri a legeredményesebb egyesület

A hétvégén rendezték az országos bajnokságot. A Győri Víz-
ügy-Spartacus Evezős Klub a tizenegy… Tovább olvasom