Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Úszás - Sztárparádé a győri medencében

Olimpiai, világ- és Európa-bajnokok szállnak medencébe nyolc napon át Győrben.
Az Aqua Sportközpont ad otthont ugyanis az országos bajnokságnak, mely az utolsó felmérő is egyben a kazanyi világbajnokság előtt.

Megszámolni sem könnyű, hány olimpiai, világ- és Európa-bajnoki érem száll medencébe szombattól nyolc napon át a győri Aqua Sportközpontban. Az országos bajnokságon olimpiai szintet is lehet úszni, ráadásul alig egy hónap van a kazanyi világbajnokságig, így az eredmények adnak egy kis képet arról, hol tartanak a felkészülésben a versenyzők.

„Pedig nem is pihenünk rá annyira az ob-re, a világbajnokságra időzítjük a formát, ennek ellenére azért valóban árulkodó lesz az elért idő" – mondta Petrov Iván régióvezető, aki a győriektől is jó eredményeket vár. – Jakabos Zsuzsanna mindenképpen vb-indulásra esélyes, ahogyan a nálunk készülő, de nem győri színekben versenyző Balog Gábor és Takács Krisztián is. Gyurinovics Fanninak és Gyárfás Bencének ugyancsak megvan a szintideje, de számukra nem ez a legfontosabb viadal."

Jakabos Zsuzsanna is több számban esélyes a végső győzelemre a szombaton kezdődő győri országos bajnokságon.
Jakabos Zsuzsanna is több számban esélyes a végső győzelemre a szombaton kezdődő győri országos bajnokságon.


Jakabos elsősorban 200 és 400 m vegyesen esélyes, míg 200 m pillangón Szilágyi Liliánával és Hosszú Katinkával küzd. Ahogyan Petrov Iván fogalmazott: „a három top tízes versenyző közül aki kijut, nem turistának megy Kazanyba".

Takács fő száma az 50 m gyors, Balog pedig 50, 100 és 200 háton, valamint a váltókban lehet érdekelt.

„Úgy érzem, a felkészüléssel nincs gond, hiszen a betegségek elkerültek bennünket. Legalábbis Zsút, Gábornál és Krisztiánnal voltak kisebb sérülések, de talán ez nem okoz majd gondot" – tette hozzá az edző.
A bajnokság egyébként egy az egyben megegyezik a világbajnokság programjával, ami ebből a szempontból mindenképpen pozitív.

Az országos bajnokságon 250-en indulnak, itt lesz a sportág hazai színe-java. Tegnapi friss hír, hogy Hosszú Katinka egy kivételével mindegyik számát lemondta, egyedül a jövő pénteki 100 m háton indul.
Rajta kívül azonban itt lesz a többi ász, így Gyurta Dániel, Cseh László, Bernek Péter és a többiek. Mindennap délelőtt kezdődik a program, a döntőket 17 órától rendezik.

„Bár nem régi a létesítmény, van tapasztalatunk a rendezésben, hiszen a megnyitás óta ez már a nyolcadik nagy versenyünk, melynek házigazdái leszünk. Ebben voltak olimpiai kvalifikációs versenyek, korosztályos országos bajnokságok – mondta Petrov Iván. – Ráadásul valamelyest könnyebb is a helyzet, amikor ilyen szintű versenyzők jönnek, hiszen ők már tudják, mi a dolguk, számukra semmi nem lesz szokatlan. Amit még megemlítenék, hogy a szervezők, a pályabírók teljes egészében győriek, erre rendkívül büszkék vagyunk, s ki kell emelnem Farkas Jánosékat, akikkel közösen értük el ezt a szintet. Egyedül FINA-bírót nem tudtunk még kinevelni ebben a fél évben, de ami késik, nem múlik. Ugyancsak elismeréssel kell szólnom az uszoda vezetéséről, hiszen teljes mértékben a sportág, a sportolók érdekeit tartja a szeme előtt, s eddig még amit kértünk, azt mindig teljesítették."

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szinkronúszás - Soproni bronz Rijekából

A Synchro Sopron SE versenyzője, Götz Lilien Rijekában vett részt nemzetközi versenyen. Tovább olvasom