Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Ünnepelték a 115 éves SFAC-ot

Ünneplő sportemberekkel népesült be a hétvégén a soproni Anger-réti sporttelep.

A kilátogató egykori játékosok, vezetők és szurkolók, valamint az új generáció képviselői a 115 éve alakult SFAC-ot köszöntötték a patinás pályán.
Bár az eredeti klub jogi értelemben 2002-ben megszűnt, SFAC 1900 néven az új egyesület továbbviszi a hagyományokat.

Az ünnepség résztvevői az Anger-réti SFAC-pályaműemlék lelátója előtt.
Az ünnepség résztvevői az Anger-réti SFAC-pályaműemlék lelátója előtt.A találkozó a piros-fehér színek nagyjainak állított emléktáblánál kezdődött, ahol Horváth Mihály vezetésével az idősebbek és a fiatalok is lerótták tiszteletüket az elődök előtt.

A Himnusz hangjai alatt, az emlékezés perceiben az idősebbekben felelevenedett, hogy egykoron olimpiai válogatottat is adott a klub Scheidl II József (Peps) személyében. Ma is jó lenne látni egy-két Scheidl „márkájú" focistát a hűség városában... A megemlékezésből a műemléki védettség alatt álló 90 éves fedett lelátónak is kijutott.

Jubileumi tornán vett részt a soproni utánpótlás
Jubileumi tornán vett részt a soproni utánpótlásAzt követően a zöld gyepen megkezdődött az utánpótlástorna, de a rendezők gondoltak az öregfiúkra is, ők is megmérkőztek egymással.

Kocsis Tamás elnök beszédében a lelkesedés és az optimizmus jeleit vélték felfedezni az eseményre kilátogatók, ami dicséretes, mert erősíti az emberekben azt a tudatot, hogy a SFAC volt, van és lesz. Sopron labdarúgást szerető népes tábora örömmel venné, ha egyszer rangjához méltóan Scheidl- sporttelepnek hívnák a Balfi úti létesítményt.

Scheidl II József 1936-ban a magyar csapat olimpiai formaruhájában
Scheidl II József 1936-ban a magyar csapat olimpiai formaruhájábanA keresztnév elhagyása nem a véletlen műve, ugyanis az 1935–1940-es években a SFAC-nak három olyan kitűnő labdarúgója volt, mint a Scheidl testvérek, akik lapokat írtak a város aranyveretes sportkönyvébe.   

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszűnt a Lombard Pápa

Hivatalossá vált, hogy a klub mögött álló gazdasági társaság adósságai miatt megszűnik a labdarúgó… Tovább olvasom