Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Uniqa Euroleasing Sopron: káprázat kölcsönmezben

A zaklatott utazás, a csomagok elkeveredése s kulcsjátékosa sérülése ellenére is nyerni tudott egyik nagy riválisa otthonában a Sopron – ez óriási lelkierőt jelez.

Rivas Ecopolis–Uniqa Euroleasing Sopron 60–65 (15–18, 15–19, 12–11, 18–17)

Madrid, női Közép-európai Liga-mérkőzés, 100 néző.

Ecopolis: Bermejo, CASAS 17/3, Eldebrink 5, Allison 3/3, NICHOLLS 11. Cs.: Gil 7, OCETE 17/9, Quevedo, Gimeno. Edző: José Hernández.

Sopron: FEGYVERNEKY 18/6, Simon 6, Zsovár 3/3, HAWKINS 12, KRNJICS 13. Cs.: Ciglar, Faris 4, Licskai 5/3, Sztankovic 2, Tetemondová 2. Edző: Igor Polenek.


Zaklatott utazásuk volt a soproniaknak, a bécsi köd miatt késve indultak a gépek, az Uniqa játékosai nem érték volna el a müncheni csatlakozást.

Kedd este indult csak el a társaság közvetlen járattal Bécsből Madridba. Amikor edzeniük kellett volna, akkor repültek a lányok.

A csomagjaik meg nem érkeztek meg Madridba – sem a küldöttség érkezésekor, sem pedig másnap este a meccs kezdetéig. A soproni lányok – ha már idegenben játszottak – a segítségükre siető Rivas idegenbeli szerelésében léptek pályára.

Allison triplájával a Rivas szerzett vezetést. Kezdetben a hazaiaknál volt az előny, de a csapata első 6 pontját Hawkins révén az Uniqa tartani tudta a lépést ellenfelével.

A negyed második felében Krnjics villanásaival és Zsovár triplájával 3 ponttal vezetett az Uniqa egy negyed után. A másodikban Fegyverneky remek villanásaival 10 pontosra nőtt a soproni előny, az Uniqa ekkor állva hagyta ellenfelét, a negyed közepén 33–20-ra vezetett. A félidő végén a Rivas egy 6–0-ás rohammal 10 ponton belülre került.

Gil duplájával kezdődött a második félidő, tovább faragott hátrányán a Rivas, ráadásul a Sopron addigi legjobbja, Hawkins megsérült. Folytatódott az Uniqa „gólképtelensége".

Ez összesen 6 perc 14 másodpercig tartott, a 3. negyed 3. percének végén Fegyverneky talált be. Átlendült a holtponton az Uniqa, amely Licskai triplájával egy 7–0-ás futást bemutatva megint ellépett 10 ponttal. Ocete hármasával próbált zárkózni a negyed közepén a Rivas.

A szakasz vége sok hiba mellett Fegyverneky és Casas pontpárbaját hozta, a negyed végén 6 ponttal vezetett a Sopron.

Simon duplájára Ocete felelt a zárószakasz elején. Váltva estek a kosarak, Simon és Fegyverneky eredményessége révén tartotta 5 és 10 pont közötti előnyét az alacsony szerkezetben játszó Sopron. A hazaiakat Ocete tartotta versenyben, olyannyira, hogy Krnjics támadóhibája után hármasával 3-ra jöttek föl.

Jókor jött a Sopronnak Tetemondová első kosara. Két és fél perccel a befejezés előtt a sokat rontó Eldebrink villant. Bő egy percre rá Fegyverneky dobott duplát. Bő fél perccel a vége előtt a soproni csapatkapitány kipontozódott. Ocete 15 másodperccel a vége előtt 3-ra hozta föl a Rivas együttesét, majd a gyors hazai szabálytalanság után Simon keze nem remegett meg a büntetőknél. Innen pedig nem volt visszaút.

A zaklatott utazás, a csomagok elkeveredése s kulcsjátékosa sérülése ellenére is nyerni tudott egyik nagy riválisa otthonában a Sopron – ez óriási lelkierőt jelez.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pintér Attila az új szövetségi kapitány: ˝Nálam mindenki tiszta lappal indul˝

A 47 éves edző a Ferencvárossal, az előző idényben pedig a Győrrel nyert bajnoki címet. Tovább olvasom