Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

Uniqa Euroleasing: a harmadik negyed döntött

A végén még volt némi feszültség, de a krakkói győzelmet kétségessé tenni nem tudta a Sopron.

Uniqa Euroleasing Sopron– Wisla Can-Pack Krakkow 61–67
(13–15, 17–21, 12–24, 19–7)

Sopron, női Euroliga-mér- kőzés, 700 néző. V.: Tanacisz (görög), Adamovic (bosnyák), Panther (német).

Sopron: FEGYVERNEKY 8, FARIS 10/3, Tetemondová 10/6, Hawkins 4, Krnjics 12. Cs.: Simon 9, Zsovár, Sztankovics, LICSKAI 8. Edző: Igor Polenek.

Wisla: Ouvina 3/3, Quigley 6/3, SZOTT 12/3, LAVENDER 24, TAMANE 16. Cs.: Krezel 2, Zirowska 2, Pawlak 2, McCray. Edző: Stefan Svitek.


Nagy iramban kezdődött a meccs, sűrűn potyogtak mindkét oldalon a kosarak, váltva vezettek a csapatok. A negyed közepén túlpörgött, kapkodott az Uniqa, Tetemondová triplái nem „ültek", mint a Kassa ellen, így Szott vezérletével pár ponttal ellépett a Krakkó.

A fordulatos negyed végén Lavender, majd Krezel szerzett kosarat, a Wisla zárta 2 pont előnnyel a nyitószakaszt.

Licskai révén hamar visszaszerezte a vezetést a Sopron. Időt kért Svitek, s zónát rendelt el, de ekkor már a vendégek futottak az Uniqa után, köszönhetően Faris és Krnjics jó dobóformájának, s annak, hogy Fegyverneky remekül őrizte Quigleyt.

Ő csak a 14. percben szerezte első pontjait – igaz, kosár plusz büntetős akciója egyenlítést ért csapatának. Később a vendégek 6 pont előnnyel zárták a félidőt.

Fegyverneky a soproniak legjobbja volt. Fotó: Magasi
Fegyverneky a soproniak legjobbja volt. Fotó: Magasi


A második félidőt bő két perc alatt 11–0-lal nyitotta a Wisla,
hiába kért közben időt Polenek. Licskai törte meg a hazai kosárcsendet, soproni részről szünet után egyedül ő nőtt föl a feladathoz.

A negyed hajrájában Quigley triplájával kerek 20 pontra nőtt a krakkói előny.

Fegyverneky és Krnjics révén próbált hosszú hajrát nyitni a zárószakasz elején a Sopron, Svitek azonnal időt kért.

Rendezte is csapata sorait, amely tartotta 15 pont körüli előnyét. Alacsony szerkezetre állt át a Sopron, hátha egy jó kinti dobássorozattal még fordíthat.

Fegyverneky duplájával s Tetemondová hármasával bő 3 perccel a vége előtt 10-en belülre került a Sopron. Utána azonban Szott kosár plusz büntetős akciót mutatott be.

A végén még volt némi feszültség, de a krakkói győzelmet kétségessé tenni nem tudta a Sopron.

Igor Polenek: – Egy nagyon erős csapattól kaptunk ki, amelyet Európa egyik legjobb edzője vezet. A harmadik negyed elején ellenfelünk jól, mi pedig rosszul játszottunk, ez döntött. Azért volt ez döntő, mert úgy éreztük, ha végig szoros az eredmény, akkor lehetett volna esély nyerni. Próbálunk tanulni a hibákból.

Stefan Svitek: – Az első félidő végén sikerült meglépnünk hat ponttal. Szünetben megbeszéltük, hogy próbálunk rátenni egy lapáttal. Keményen védekezve, labdákat és könnyű kosarakat szerezve elhúztunk. A Sopron jól küzdött, a végén csökkent a különbség, örülök, hogy sikerült egy nehéz meccset megnyerni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fucsovics Mártonnak jövőre már a top 100 a cél

A 21 éves játékos a 440. helyről kezdte az idényt, így az egyik legnagyobb ugrás fűződik a nevéhez… Tovább olvasom