Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Undi focista leütötte a bírót - 2015-ig nincs labda

Másfél évre tiltották el az undi játékost, mert a második sárgája után leütötte a bírót.

A hétvégére kisorsolt Und–Nagylózs megyei III. osztályú mérkő-
zés 1–1-es
állásnál a játékvezető bántalmazása miatt a 35. percben félbeszakadt.

Sportemberhez méltatlan cselekedetre ragadtatta magát Farkas Attila, az Und játékosa. Az első félidő 33. percében sportszerűtlen megjegyzéséért sárga kártyát kapott, s mivel már volt egy sárga lapja, ezért kiállította a játékvezető. Farkas Attila erre leütötte a mérkőzés bíráját. Érthetetlen és döbbenetes a viselkedés!

Horváth László, az MLSZ megyei igazgatója: – Mélységesen elítélem az erőszak minden formáját, mindent el kell követni, hogy hasonló esetek ne forduljanak elő.

Dr. Balogh László, az Und elnöke: – Sajnálom, ami történt, mentség nincs az ilyen és hasonló cselekedetre, magam és a sportegyesület nevében teljes mértékben elhatárolódunk meggondolatlan játékosunktól.

A fegyelmi bizottság gyors és példás büntetést szabott ki. Farkas Attilát 2014. december 31-ig mindennemű sporttevékenységtől eltiltotta. Az Und két soron következő hazai mérkőzésére saját költségén szövetségi ellenőrt köteles kérni.

Olvasóink írták

 • 18. Beeela 2013. április 28. 00:30
  „Itt előttem többen követeltek végleges eltiltást. Ezzel egyet értek én is. De akkor ez minden hasonszőrű ámokfutónak járjon!
  Talán az előző bajnokságban történt egy Sopronhorpács Kópháza bajnokin, hogy a hazai csapatkapitány hátulról letaglózta a bírót. Fél év múlva már újra játszott. (közben volt 3 hónap szünet) Ez komoly elrettentő büntetés.”
 • 17. Beeela 2013. április 28. 00:16
  „Kedves zeta62!!!!!
  Én is személyesen ismerem a játékost, nem akarom megvédeni, csak a tisztesség kedvéért hadd jegyezzem meg, hogy tudomásom szerint több éve már, hogy egyáltalán nem iszik alkoholt. Persze ez nem mentség semmire.
  Az említett sportszerűtlen megjegyzés, ami miatt megkapta második sárgáját, pedig nem a bírónak, hanem saját csapattársának szólt és így hangzott: Jenő ne játszatok már lesre, mert ez a partjelző nem ismeri a lesszabályt!
  Ez a mondat még akkor sem a bírónak szólt, ha Őt esetleg Jenőnek hívják.
  Az első sárgáját reklamálásért kapta, mivel hátulról felrúgták, és a vétkes nem kapott sárgát!
  Persze félre ne értsen senki, mert én sem tartom helyénvalónak amit tett, és szégyenlem is magamat azért, hogy Undon ilyenek történnek, csak úgy gondolom hogy a tisztánlátás érdekében jobb, ha a pletykák helyett a tényekre figyelünk.
  Máskülönben egyszer, csak egyszer nyilvánosságra hozhatnának olyan híreket is, hogy a játékvezetők a szándékosan, vagy alkalmatlanságukból kifolyólag elkövetett csalásaik miatt milyen fegyelmi büntetés alá estek. Talán könnyebb lenne megemészteni a játékosoknak, az ítéleteket, mert ebben a bajnokságban nagyon úgy tűnik, hogy a bírók azt csinálnak, amit akarnak, úgy ahogyan az nekik tetszik, mindenféle retorzió nélkül. Erre sorolhatnám reggelig a megtörtént eseteket, de most csak egyet had írjak le példaként!
  Sarród ellen játszottunk, amikor egyszer csak a bíró a hazai csapat javára büntetőt ítélt. Természetesen ilyenkor a játékosok többsége reklamálni kezd, hogy semmi nem történt. Erre a bíró válasza egyszerűen csak ennyi volt: "Nem baj Sarródon búcsú van ma, hadd örüljenek!"”
 • 16. ailiz83 2013. április 25. 10:31
  „Azért szerintem meg kellene jobban vizsgálni, hogy mi is történt valójában. Tény: uralkodni kellene az indulatokon. De én ott voltam,és azért ez nem így történt!!! Talán a szövetség is jobban szűrhetné a játékvezetőit, mert sajnos katasztrófálisak. Azt meg egyszerűen felháborítónak tartom, hogy egy bíró 90 percig csak azzal van elfoglalva, hogy a partjelzőt(<moderálva>) védje,óvja, figyelje!!! És persze ezt már rég tudja a környék, mert hát ugye nem ez az első eset!!!!”
 • 15. nils 2013. április 25. 04:34
  „lecsapta a sporit mint a taxiórát?”
 • 14. Dwatson 2013. április 24. 22:52
  „Másfél évre? Utána megint szükség van az ilyenekre? Minimum 5 évre kellene!
  A csapata is megérdemelne 10 pont levonást,és akkor talán a jövőben nem állítanának pályára közismerten garázda elemeket!”
 • 13. zeta62 2013. április 24. 20:48
  „11. acsali 2013.04.24. 20:04

  Az MLSZ győri igazgatója kötelezővé tette.”
 • 12. zeta62 2013. április 24. 20:17
  „Személyesen ismerve a játékost, korábbi csapatában több esetben illuminált állapotban lépett pályára, a szövegeitől mindenféle nyomdafestéket kiver a hideg veríték...az élből piroson sem csodálkoztam volna...”
 • 11. acsali 2013. április 24. 20:04
  „Rendőrségi feljelentés sehol?”
 • 10. Csetneky 2013. április 24. 19:45
  „Így majd kipróbálhatja magát más sportágakban is! :) Egyébként érdekelne, miért kellett feltétlenül egy beszólásért fél óra után kiállítani valakit. Bár ha megnézzük, hogy a remek és világhírű Kassai mit művelt tegnap, mit lehet várni egy ilyen szintű játékvezetőtől.
  Mindezektől függetlenül ez a viselkedés semmiképpen sem sportpályára való.”
 • 9. WTF 2013. április 24. 19:30
  „#2
  ezt a legkisebb falu szinten 10-40 millió Ft-ot honnan szedted? a hasadra csaptál és ideböffentetted?”
 • 8. Legs 2013. április 24. 18:42
  „A falusi foci legalább nem unalmas.Némi hajtépés,székdobálás,bíró kukoricásba menekül stb...Itt legalább láthatsz akciót:))”
 • 7. Beretta84 2013. április 24. 15:38
  „Nem akarom a szót szaporítani, de még nézőnek sem engedném be semmilyen rendezvényre végleg eltiltani!!!!”
 • 6. zeta62 2013. április 24. 15:22
  „Az eltiltás nem csak a nagypályás, hanem a "MINDENNEMŰ sporttevékenység" érinti a kispályás szereplését is.
  Ilyenkor KÖTELEZŐEN büntető, és kártérítési feljelentés is következik.”
 • 5. északiszaki 2013. április 24. 14:12
  „aki ezt példás büntetésnek nevezi,egy szinten van a verekedővel.
  a példás min 20 év eltiltás,még a pálya környékéről is”
 • 4. gonzo 2013. április 24. 13:01
  „Horváth László, az MLSZ megyei igazgatója: - Mélységesen elítélem az erőszak minden formáját, mindent el kell követni, hogy hasonló esetek ne forduljanak elő.-akkor tegyetek érte,hogy ne forduljon elő,mondjuk az ilyen tapló soha ne focizhasson újra.

  Dr. Balogh László, az Und elnöke: - Sajnálom, ami történt, mentség nincs az ilyen és hasonló cselekedetre, magam és a sportegyesület nevében teljes mértékben elhatárolódunk meggondolatlan játékosunktól.-ez is csak lózung,max akkor nem,ha sosem játszik a csapatban újra a tag.

  A fegyelmi bizottság gyors és példás büntetést szabott ki.-Nevetséges,nincs más mondanivalóm.”
 • 3. geniva 2013. április 24. 10:54
  „Örök időre eltiltani minden nemű sporttevékenységtől! Amíg ilyen lazán megússzák, addig semmi hatása nincs!”
 • 2. vigaszsag 2013. április 24. 10:09
  „Ez aztán a kiemelt sportág, és ezt finanszírozzák közpénzből legkisebb falu szinten is évi 10-40 m Ft-al, ahol a nézők száma jobb esetben eléri a 200 főt.
  Ha már a plebs szórakoztatását akarják megoldani, akkor ennél még a római kolosszeum építése is költséghatékonyabb volt...”
 • 1. ekkenekepen 2013. április 24. 09:18
  „hát ez nagyon undi húzás volt tőle. <moderálva> :D”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnokok Ligája: a Bayern München kiütötte a Barcelonát

A Bayern München nagyszerű játékkal sima, 4-0-ás győzelmet aratott az FC Barcelona ellen a labdarúgó… Tovább olvasom