Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Újra visszatérne a sivatagba

Autósport - Sikeresen teljesítette a III. Budapest–Bamako-ralit a győri Tempfli László. Számtalan élménnyel és kalanddal gazdagodott. Jövőre ismét szeretne nekivágni a sivatagnak. A Kisalföldben korábban már írtunk róla, hogy a homokdune.hu csapat tagjaként a győri Tempfli László is nekivágott a fapados Dakarként emlegetett III. Budapest–Bamako-ralinak.
Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő rendezvényen a résztvevőknek közel 8500 kilométert kellett megtenniük. Kalandozásaik során – különböző típusú utakon – érintették Ausztriát, Olaszországot, Franciaországot, Spanyolországot, Marokkót, Mauritániát és végül Mali fővárosát, Bamakót is. Tempfli László három hétig tartó távolléte után a napokban tért haza Győrbe.

Tempfli Lászlóék a sivatag közepén az állati maradványok mellett is megpihentek.

„Nagyon jó szellemű csapattal mentünk, egyetlen egyszer sem veszekedtünk az út során – mondta érdeklődésünkre Tempfli László, aki a budapesti Perjés Ottóval, Bódi Csabával és László Péterrel, valamint egy Nissan Patrol típusú terepjáróval indult el Afrikába. – Csak magunkra számíthattunk, mégsem éreztem sehol sem azt, hogy veszélyben vagyunk. Mauritániában például végig katonák és rendőrök álltak az út mellett, de szerintem nélkülük is biztonságban lettünk volna.

Kalandos útunk volt. Előfordult, hogy tönkrement az autó motorja, kilyukadt az üzemanyagtartály vagy egy felcsapódó kőnek köszönhetően elszakadt a hátsó fékvezeték. Tizennégy defektünk volt és kerültünk homokviharba is. Nehezítette a dolgunkat, hogy az út során különböző feladatokat is meg kellett oldanunk. Összességében azért rengeteg élménnyel gazdagodtunk. Velünk együtt harmincnyolcan neveztek a verseny kategóriába, végül a kiesések miatt csak huszonöt csapatot lehetett értékelni. A tizenkettedik helyen zártunk, pedig álltunk a nyolcadik helyen is."

A kalandos kedvű csapatnak egy kis „homokboardozásra

Mint minden évben, a Budapest–Bamako-rali ezúttal is jótékony célokat szolgált.

„Közel kétszáz kilogramm holmit vittünk, ezzel sikerült is túlterhelnünk az autót – mesélte Tempfli László. – Szinte végig húztuk magunk után a kocsi hátsó részét. Ajándékpólókat, cipőt, ruhát, játékot, tanszereket adtunk a rászorulóknak. Menet közben is osztogattuk ezeket, másként nem is tudtuk volna teljesíteni a távot. Egyik társunk, László Péter folyamatosan fotózott, közel ezer képet csinált és a tervei szerint ezekból kiállítást is szeretne majd szervezni."

Tempfli László végül elmondta: egyelőre kicsit „sok" volt számára Afrika, de jövőre azért újra szeretne elindulni a Budapest–Bamako-ralin. Igaz, legszívesebben egy jobb minőségű, vadonatúj autóval vágna neki a sivatagnak, ehhez szeretne majd szponzort találni.

Érdekesség, hogy a győri sportember szerint nem is a közel 8500 kilométeres táv teljesítése, hanem a három átszállással tarkított hazautazás volt a legrosszabb...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A felkészülés jegyében - Integrál-DAC–SK Senec 0–1

Labdarúgás - Integrál-DAC–SK Senec 0–1 (0–1)
Győr, nemzetközi mérkőzés, 150… Tovább olvasom