Kisalföld logö

2018. 10. 16. kedd - Gál 11°C | 21°C Még több cikk.

Újra szabadnak érezhették magukat

Sopronkőhida - A magyar öregfiúk labdarúgó-válogatottja legyőzte a rabok alkotta csapatot a sopronkőhidai büntetés-végrehajtási intézetben. A kétszer húszperces mérkőzésen olyan egykori klasszisok léptek pályára, mint Varga Zoltán vagy Menyhárt Ernő.

Óriási érdeklődés közepette fogadták a sopronkőhidai fegyház és börtön vezetői, valamint a fogvatartottak a magyar öregfiúk-válogatottat. A legnépszerűbb vendég egyértelműen Varga Zoltán, a Ferencváros egykori kiválósága volt, aki csak ezért a találkozóért jött újra Magyarországra.

A rabok egyébként egy garnitúra mezt kaptak az NB I-es soproni klubtól, vagyis igencsak „elegánsan" léptek pályára a mérkőzésen, melyet nagy csatában végül 3–2-re a „vendégek" nyertek meg.

De ne szaladjunk ennyire előre, előbb ugyanis Kun Ferenc, az öregfiúk-válogatott vezetője mondott néhány szót. Megköszönte a szívélyes fogadtatást, s elmondta, nem hitte volna, hogy a zord falak között a szív szeretete is dominál. Külön kiemelte Ábrahám Tibor bv. főhadnagy, nevelőtiszt kiváló szervezőmunkáját. Beszédében kitért a sport, s azon belül a foci fontosságára, népszerűségére. Hallotta, hogy az intézmény falai között már több neves és ismert válogatott sportoló, sőt, világklasszisok is jártak már.

Első szóra igent mondtak

Az öregfiúk csapatában majdnem mindenki játszott az egykori „cselkirállyal", Menyhárt Ernővel, akit valamennyien tiszteltek és szerettek foci iránti alázatáért.

„Találkozni akartunk vele, s a fiúk az első hívó szóra igent mondtak. Ezúton szeretnénk külön megköszönni Varga Zolinak, hogy csak és kizárólag erre az alkalomra jött haza Németországból" – fejezte be beszédét a válogatott vezetője.

Cselek, trükkök, gólok

A mérkőzést ideálisan előkészített salakos pályán játszották, megyénk első számú női kiválósága, Kulcsár Katalin FIFA-játékvezető vállalta a nem mindennapi feladatot, hogy a szabályok szellemében levezényli az összecsapást.

Folyamatosan zúgott a Hajrá, magyarok! és a Szép volt, fiúk! Persze a buzdítás a „hazai" kedvenceknek is kijutott.

A vendéglátók gárdájában is több ismert játékos szerepelt. Tőzsér Lajos az Újpest egykori ifjúsági kapusa, Horváth Gábor a Győri ETO ifjúsági játékosa volt, míg Sütöri Péter közel harmincszor szerepelt az ETO NB I-es csapatában. Ha nem is első osztályú szinten, de szintén játszott korábban Kolompár János az SVSE-ben, Bognár Szabolcs a Veszprém gárdájában. Márcisz Zsolt a Pápa NB II-es csapatát Sztojka Tamás pedig a MÁV-DAC és a Kapuvár együttesét is erősítette.

Az elítéltekből összeállt gárda legnevesebb tagja a már említett Menyhárt Ernő volt, aki a Budapesti Honvéd, a Rába ETO, a Debrecen, a Diósgyőr és a Sopron csapatában több mint kétszáz élvonalbeli mérkőzést játszott.

Ami a vendégeket illeti, a kétszer húszperces játékidőben többször láthatták az érdeklődők Bánki „Dodó" József látványos cseleit, Máté János trükkös megmozdulásait, Kulitár Lajos bombáit, illetve Varga Zoltán cseleit. A mérkőzést 2–2-es félidő után végül 3–2-re a magyar öregfiúk-
válogatott nyerte.

Így látták a főszereplők

Kun Ferenc: – Megdöbbenten érkeztünk erre a helyre, de örömmel tapasztaltuk, milyen emberségesen bánnak Sopronkőhidán az elítéltekkel.

Varga Zoltán: – Meglepett a kedves fogadtatás, nagyon jó ötletnek tartom, hogy a vezetők engedélyezik e szép sportág népszerűsítését.

Ábrahám Tibor bv. főhadnagy, szervező: – Ezúton is köszönjük a válogatott minden egyes tagjának a megjelenést. Öröm számunkra, hogy ilyen programokkal tudjuk színesíteni az elítélteknek a bent töltött időt.

Menyhárt Ernő elítélt: – Nagyon jó ötletnek tartom a vezetőségtől, hogy összehozta számunkra ezt a mérkőzést. Nagyon jólesett, hogy ebben a másfél órában ismét szabad embernek éreztük magukat. Nagyon hiányoznak a barátaim, nagyon hiányzik a közönség szeretete. Köszönöm a régi társaknak, hogy nem felejtettek el. Sok sikert kívánok utolsó csapatomnak, a Sopron Boysnak a jó bajnoki szerepléshez.

Horváth Ferenc elítélt: – Nagyon jónak tartom ezeket a rendezvényeket. Jó érzés volt másfél óráig újra futballistának lenni.

Sütöri Péter elítélt: – Heti kétszeri alkalom van a jó időben arra, hogy futballozzunk. Nagyon jó ötletnek tartom, s nem bánnám, ha minél többször lenne részünk ilyen élményben. Ismét embernek éreztem magam.

Kulcsár Katalin, a nem mindennapi találkozó játékvezetője: – Kissé szorongva léptem be a kapun, ilyen helyzetben még nem vezettem mérkőzést, de meglepett, milyen sportszerű és fegyelmezett a társaság és ami nem utolsó szempont, roppant emberséges körülményeket tapasztaltam.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajzát Péter hozott lendületet a Győri ETO játékába

Zsinórban harmadik bajnoki győzelmét könyvelhette el szombaton a Győri ETO FC. Pedig a REAC elleni… Tovább olvasom